USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HİLMİ BAŞKANIN KİVAR VE NAZİK ÜSLUBUYLA…

29-01-2024

Sabah, Hilmi Başkan’ın basın toplantısındaydık. Başkan her zamanki üslubu ve uzlaşmacı tavrını yine hissettirdi.  Belki de Hilmi Bilgin’in, Sivaslılarda en çok kabul gören yanı insanları, dışlamadan, genç-yaşlı, kadın-erkek, demeden kuşatıcı ve birleştirici üslubu. Başkanın en çok beğenilen, takdir gören tarafı bu bence.  Beş yıllık belediye başkanlığı döneminde kimseye tepeden bakmaması. Kimseyi incitecek, yok sayacak hareket ve tavırda bulunmaması da yeni dönemde de Hilmi Bilgin’i, yarışta bir kez daha öne çıkarıyor.

Bu basın toplantısında da yaptığı açıklamalar, diğer adaylara karşı kullandığı kibar ve nazik dil her şeyden evvel dikkatimi çekti. Her zaman söylüyorum, biz bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehirde nefes alıyoruz. Ve en önemlisi birbirimizin yüzüne bakıyoruz. İnsanlar, birbirlerinin yüzüne bakamayacak hale gelmemeli. O yüzden Hilmi Başkanın birleştirici, kibar ve nazik üslubu bu seçimi şekillendirecek. Umarım diğer adaylar da benzer tavrı takınırlar.

Özelikle son beş yılda siyaset insanları çok gerdi, kutuplaştırdı ve yordu. Ben, sırf bu yüzden birbirine selam vermeyen insanları tanıyorum. Onun için Hilmi Başkan’a önce bir Sivaslı sonra da bir seçmen ve gazeteci olarak gösterdiği siyasi olgunluğa teşekkür ediyorum.

Basın toplantısının özetine gelince, Hilmi Başkan, beş yıllık dönemde yaptıklarını anlatmaya çalıştı. Pandemi ve depreme rağmen söz verdiği pek çok projeyi yaptığını bunu da Sivaslıların günlük hayatında görerek yaşadığını ifade etti. Aslında bendeniz 13 Kasım 2023 tarihli yazımda “Hilmi Bey ne yapmadı ki!” başlıkla yazımda pek çok projeyi yazmış ve gündeme taşımıştım. Merak edenler www.sivasirade.com internet partalımızdan köşe yazımı bir kez daha okuyabilir. Ben sadece Şöyle bir geriye baktığımızda en çok önemsediğim ve Sivas için elzem olan birkaç projeyi daha hatırlatmak isterim. Mesela Hal Projesi.  Mesela halin yanındaki hepimizin bildiği pislik ve kumar yuvası olan mevcut alanın yıkılması.  Mesela ulaşım alanında açılan yollar, caddeler ve alt geçitler. Yine hatırlayın Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve Eski Sanayii. Bunların hepsi Sivas’ın nefes almasını sağlayan ve geleceğine yapılan yatırımlar. Yine çok önemsediğim ki, bence pandemi döneminde Türkiye’ye örnek olan Sivas Belediyesi tarafından esnaflarımıza ve dar gelirli insanlarımıza yapılan sosyal yardımlar. Bunlar asla küçümsenmemesi gereken hizmetler. Pandemide insanlarımız için yapılan bu hizmetlere bütçeden hatırı sayılır önemli bir rakam harcandı. Ben bütün bunların sokakta karşılık gördüğünü biliyorum. Çünkü bütün bu projelerin kabul edilmesinde meclis üyesi olarak benim de katkım var…

Seçim boyu değerlendirmelerim www.sivasirade.com ve Sivas İrade Gazetesi’nde devam edecek. Ve tabii yine doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz. Sivas için, Sivaslılar için yazmaya ve konuşmaya devam edeceğiz…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Sadık ERTUĞRUL
Sadık ERTUĞRUL 2 ay önce
Rabbim milletin yanında olanların yardımcısı olsun.