USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hilmi Bey Ne Yapmadı ki?

13-11-2023

Yerel seçimlere ramak kala birileri şimdi de bu soruyla gündem oluşturmaya ve algı yapmaya çalışıyor. Aslında bu konuya hiç girmek, değinmek istemiyordum. Ancak biraz da mecbur kaldım diyelim. Düğünde, dernekte hatta cenazede bile birkaç insan bir araya geldiğinde ister istemez konu “Belediye” oluyor. Bizi de ortamda gördükleri zaman sorular peş peşe geliyor. Doğal olarak kendimi taraf olarak gördüğümden cevap vermek zorunda kalıyorum. Çünkü cidden insanlar eksik ya da yanlış biliyorlar. Araştırmadan, öğrenmeden ve hissi konuşuyorlar. Maalesef biz Sivaslıların hiç sevmediğim huyu işte bu. Bilmeden, öğrenmeden, yalan yanlış, eksik bilgilerle hem konuşuyor hem de yorum yapıyoruz… Lafın ucu, sonu kime değer, nereye varır hesap yapmadan konuşuyor bazılarımız…

Geçen yine bir taziye evinde konu buydu. Birisi, tanımıyorum bu arada o şahsı “Hilmi Bilgin ne yaptı ki, gardaş?” dedi. Orada verdiğim cevabın aynısını burada tekrar edeyim.

- Ulaşım; Bana göre Hilmi Bey, Süleyman Çanka’dan sonra bu şehirde ulaşıma ağırlık veren, yeni yol, arter açarak ulaşıma yatırım yapan ve Sivas trafiğine katkı sağlayan bir isimdir. Kangren ve kör düğüm olmaya başlamış Recep Tayyip Erdoğan Bulvarının ikinci kısmını çözdü ki eğer eski anlayışla devam edilmiş olsaydı ne demek istediğimi anladığınızı biliyorum. RTE Bulvarının açılması yıllar alacaktı. Önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Çayboyu bağlantı yolu şehrin iki tarafını birleştirecek zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacak ihtiyacımız olan iyi düşünülmüş bir ulaşım projesi.  Yine kördüğüm olmuş ve 30 yıldır büyük sorun haline gelen, milletin diline düşüp ulusal basınlık olan eski sanayii. Bakın şimdi hiç birimiz eski sanayii ne olacak diye konuşmuyoruz. Çünkü çözüldü…

- Hal düzenlemesi; Evet, çok daha geniş bir proje olabilirdi. Ama bazen gerçekçi olmak ve mevcut durumu gözeterek çözüm üretmek zorunda kalıyorsunuz. İşte, hal düzenlemesi de böyle bir proje. Mevcut haliyle bile hal esnafını rahatlatıp, hal kültürümüzü yeniden canlandırdı. Hal esnafı,  bu durumdan çok memnun. Benim asıl burada değinmek istediğim konu hepimizin şikâyet ettiği, mezbelelik olmuş ve “pislik yuvası” haline gelmiş. Kumar, içki, fuhuş ve her türlü pisliğin cereyan ettiği, halin yanındaki o malum yerin kaldırılıp,  temizlenmesi oldu.  Bundan memnun olmayan Sivaslı var mı? Yoktur diye düşünüyorum. İnanın bana bunun hayır duası bile bu pisliği ortadan kaldıranlara yeter.

- Hastane ve okul çevre düzenlemeleri; Aslında pek çok Belediye Başkanının bu kurumların ödeneği var, paraları var diyerek yapmaktan kaçındıkları bir konuyu Hilmi Bey, kompleks yapmadan çözdü.  Bakın, bugün hastane ve okullarımızın etrafı, bahçeleri, oto parkları tertemiz. Bundan en çok sağlık ve eğitim camiası memnun.

- Bunlara sosyal yardımları, eğitim yardımlarını, pandemi dönemini ve yaşadığımız deprem felaketinde Sivas Belediyesi olarak komşumuz Malatya’da yapılanları görmek, bilmek lazım. Ha bir de eski 27 Haziran Parkında yapılacak olan yeni Millet Bahçesi var ki, görmenizi öneririm. Bittiğinde inanın bana şehir merkezinde Sivas olarak muazzam bir yeşil alan ve ağaçlandırma dokusuna sahip olacağız. Buna Sivas’ta 4 yılda dikilen, toprakla buluşturulan sayısı binleri bulan nitelikli ağaçlarımızı da eklediğimiz de Sivas’ın cadde, sokak ve yolları yem yeşil olacak. Kısacası biz ağaç kesen değil, bolca ağaç diken bir belediye başkanı gördük bu 4 yılda.

-Bütün bunlara kuraklığın neden olduğu su probleminde, Sivaslıların çok büyük sıkıntıya girmeden konunun çözüme kavuşturulmasını ve yapılanları da unutmamak lazım. Evet, aynen bunları söyledim ve herkeste dinledi. Kimse de itiraz etmedi. Çünkü yapılmayan hiçbir şeyi söylemedim. Aslında herkesin gördüğü maalesef farkına varamadığı konulara değindim. Demem o ki, aslında adam çalıştı ve bir şeyler yaptı. Ama yaptıklarını anlatmadı. Ben mi, ne yapmak istiyorum? Ben sadece hakkını teslim ediyorum Hilmi Bilgin’in. Tıpkı Eski Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı savunduğum gibi, tıpkı Eski Valimiz Salih Ayhan’ı savunduğum gibi, tıpkı eski TSO Başkanı Osman Yıldırım’ı savunduğum gibi…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
hayal
hayal 5 ay önce
son 5 yıllık olaylara hangi gözlükle bakıyorsunuz çok merak ediyorum. adam akıllı tek bir proje ortaya koyamayan bir insan ancak bu kadar övülür... hele hele de bunları bir gazeteci kimliğiyle yazmak olayın daha da vahimi... hilmi bilginin kendisine ait tek bir projesini sayamazsınız. ayakkabı dağıtmakla, çorap dağıtmakla, ağaç dikmekle belediye başkanlığı olmaz.
Yaşar rende
Yaşar rende 5 ay önce
????????