USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Çetin Yıldırım?

17-12-2020

Sivas Ticaret ve Sanayii Odası, önceki gün Aralık ayı Meclis toplantısını yaptı. Bu toplantı, meclis başkanı Çetin Yıldırım´ın,  Meclis Üyelerine gönderdiği whatsap mesajlarının gölgesinde yapıldı. Çetin Yıldırım, STSO seçimlerinde de konuşulmuştu. Aynı Çetin Yıldırım şimdi de odada gündem oldu?

Bize söylenilen bu toplantıda 2021 yılı oda bütçesi 8 Milyon TL olarak belirlendi. Bütçenin yanı sıra ekmek zammı da kabul edildi. 1,25 TL olan somun ekmeğin fiyatı 1,50 TL olarak belirlendi. Aslında uzun zamandır fırıncı esnafı bu zammı istiyordu. Bu toplantı bir bakıma fırıncıların taleplerinin karşılanmasına vesile olmuş oldu?

Çetin Yıldırım, Ticaret ve Sanayii Odası seçimlerinde de gündem olup konuşulmuştu. Aynı isim şimdi de tüccar ve sanayiciler içerisinde gündem oldu. Nasıl mı? Gelin anlatayım. Dedimya  Aralık ayı meclis toplantısına Çetin Bey´in söyledikleri damga vurdu. Çetin Bey, bu toplantıdan birkaç gün önce whatsap grubundan meclis üyelerine bir mesaj gönderiyor,  mesajında STSO Oda Genel Sekreterini aralık ayı meclis toplantısının konferans salonunda yapılması için bilgilendirdiğimi,  genel sekreterin TOBB´dan görüş sorduğunu ve toplantının elektronik ortamda yapılabileceğini kendisine söylediğini   ancak gündemdeki 4. Ve 5. Maddelerin görüşülüp karara bağlanması gereken hususlar olduğunu ifade ediyor Çetin Bey ve karar alınabilmesi için Elektronik ortamda yapılan toplantıda 22. Madde b ve c (g) fıkralarına göre oylama yapmanın mümkün olmadığını toplantının konferans salonunda yapılmasını istiyor.  Buraya kadar her şey normal. Herhangi bi sıkıntı yok. Ancak aynı mesajında Çetin Bey, oda genel sekreterini telefon ve mesaj yoluyla uyardığını söylüyor ve genel sekreterin buna rağmen kendi imzasını kopyalayarak gündem evrakına yapıştırıp meclis üyelerine gönderdiğini söylüyor. Daha neti evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullandığını, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade ediyor.  Olayın özeti kısaca bu. Yani genel sekreter Çetin Beyin iddiasına göre imzasını taklit etmiş. Aynı Çetin Yıldırım, STSO Başkanı Mustafa Eken´in kendisini telefonla aradığını ve genel sekreter hakkında idari soruşturma açtığını ve Aralık Ayı meclis toplantısının konferans salonunda yapılacağını gündemi, tarihi ve saatini meclis üyelerine bildireceğini söyledikten sonra whatsap grubunu kapatacağını söylüyor? Konunun özetini size aktardım. Yorumu siz yapın? STSO seçimlerine bir yıldan biraz fazla bir süre kaldığını da hatırlatmak isterim. Yorumlarınızı yaparken bu süreyi dikkate alın derim.

Bendeniz, Çetin Yıldırım´ı tanımam. Oturup, kalmışlığımız da yoktur. Çetin Bey´in, seçimlerdeki tavır ve davranışını nasıl yanlış bulduysam bu çıkışını da  doğru bulduğumu söylemek isterim. Kendisinin bu köşe yazımla ilgili söyleyecekleri olursa da gazetecilik anlayışım gereği bu sütunlarda yer veririm. Nasıl ki,  Mustafa Eken Başkanın seçildiği günden itibaren yaptığı bütün icraat ve söylemlerini gazetemizde yayınlayıp, yer veriyorsak ki, aynı çizgimiz devam edecek. Sivas ve Sivaslılar bizim kırmızı çizgimiz?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?