USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hakan Aksu?

12-01-2021

Ak Parti, yarın il kongresini yapacak. Hakan Aksu, yola devam ediyor. Gençlik Kolları Başkanlığı ile başlayan yolculuğuna 2. kez il başkanı olarak devam edecek Hakan Aksu. Önce, yarın yapılacak kongre Hakan Aksu Bey´e hayırlı olsun. Umarım memleket için hayırlı ve güzel hizmetlerin başlangıcı olur bu kongre. Şöyle geriye baktığımızda Ak Parti, ülkenin son 20 yılına damgasını vurdu. Toplumun gündelik yaşamında direkt ve dolaylı etki eden çok büyük hizmetler yapıldı. Ulaşımı, sağlığı ve askeri alanda gösterdiğimiz büyük atılım ve gelişmeleri örnek verebiliriz.

Ak Parti kadroları ve Genel Başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir kavga veriyor. Bu kavganın adı ?Büyük Türkiye Kavgası?. Tam bağımız, her alanda kendi kendine yeten bölgesinde ve dünyada yeniden söz sahibi olabilmenin mücadelesini veriyor Türkiye. Suriye´de, Libya´da, Doğu Akdeniz ve en son Karabağ´da bir mücadele verdik. Halen de vermeye devam ediyoruz. Bu mücadele evet yedi düvele verilen yeni bir istiklal mücadelesidir. Dolayısıyla verdiğimiz bu büyük mücadeleyi, direnişi küçümsememek lazım. İşte tam da söylemek istediğim, açmak istediğim konu bu. Yerelde yani illerde görev yapan il, ilçe başkanları ve ekipleri Recep Tayyip Erdoğan´a yük olmamalı. İşleri zorlaştırmamalı. Topluma öncü olmalı. Yörelerinin ve şehirlerinin sesi olmalı. Samimi olmalılar. Evet, bu makamlarda bulunan herkesin siyasi olarak elbette hedefi olmalı. Zaten hedefsiz insanlarla yola gidilmemeli. Eyvallah. Ancak önce bulunduğumuz makam ve görevlerin hakkını vermeliyiz. Önce insan, önce millet ve devlet demeli bu insanlar. Alçak gönüllü olmalılar. Herkesle, her kesimle iletişim kurup, dinlemeyi bilmeliler. Hülasa fotoğrafı iyi ve net çekmeliler. Çekmeliler ki, yukarıya sorun ve problemleri çekinmeden, korkmadan anlatabilmeliler. Dedikya, Ak Parti cidden çok büyük hizmetler yaptı. Yapılan bu hizmetler vatandaşa değişik metot ve yollarla hem anlatılmalı hem de gösterilmeli. Evet, insanlar birbirini sevmek zorunda değil. Ama birbirine saygı duymak zorunda. Dinlemek ve anlayış göstermek zorunda. Bunların Hakan Aksu´yla ne ilgisi var, demeyin. Çünkü Ak Parti İl Başkanı olmak ateşten gömlek giyinmektir. Zordur, ağırdır. Hem mütevazı olacaksınız, aynı zamanda alçak gönüllü olup, yorulmayacaksınız. Aynı zamanda cesur ve atılgan olacaksınız. Sonra bir de ekip konusu var. Bana göre ekip, siyasi alanda belki de en önemli tamamlayıcı unsur. Bugüne kadar elekten çok insan geçti. Sivas´ta Ak Parti´de il başkanı olarak görev yapan insanların belki de en önemli eksikliği, uyaran, ikaz eden, yanlışa yanlış diyebilen insanların olmaması ya da sayılarının az olmasıydı. Yukarıda da ifade ettim. Bir kez daha vurgulamak isterim; yanlışa yanlış demek bulunduğunuz camiaya, ortama ya da ekibe herhangi bir zarar vermez. Aksine güç katar. Belki de siyasi olarak bundan önceki Sivas il başkanlarının siyasi olarak hedeflerine ulaşamamasındaki en büyük etken ne diye sorsanız bana. Ben bu tespitimi söylerim. Tabii ki, istisnalar vardır. Buna itirazım yok. Ama artık düz bakmamak lazım?

Ak Partinin ve Ak parti kadrolarının da eleştirilecek, şu da şöyle olmalı, bu da böyle yapılmalıydı denen elbette eleştirilecek konular vardır. Bunların eleştirilmesi, yazılıp, çizilmesi Ak Parti´ye zarar vermez. Aksine güç katar. Kimse de bu tür eleştiri ve yorumların altında herhangi bir art niyet aramamalı. Ararlarsa da yapacak bir şey yok. Bu onların sorunu. Ama siyasi şartlar ve ortam değişiyor. Bunu da bilelim.  Ben, Hakan Aksu Bey´in, olgun ve sakin duruşunu ikinci döneminde de bunları fazlasıyla yaparak göstereceğine inanıyorum. Bu arada yeni dönemde listesinin daha kapsayıcı, daha çalışkan ve dava insanlarından oluşacağını düşünüyorum. Yeniden Sivas´a bir hareketin gelmesi lazım. Listenin bu hareketi ve canlılığı sağlamasını umut ediyorum. Artık bu partide kimsenin dışlanma lüksü de kalmamıştır. Hepimizin ülkemize sahip çıkma zorunluluğu var. Bu dönemde Ak Parti, Sivas´ta daha fazla görülmeli, hissedilmeli. Sivas´ın gerçek sorunları ele alınmalı ve Hakan Aksu, bunlara öncülük etmeli. İl Başkanı olarak bu hareketi ve canlılığı sağlayacak isimdir, Hakan Aksu. 2023 yılı şimdiden ciddiye alınmalı. Alınmak zorunda daha doğrusu. Disiplinli ve sahaya hâkim bir siyasi anlayış ve tavrın bana göre uygulanması lazım. Ben, bütün bu çerçevede yarınki kongrenin Sivas´a ve Ak Parti´ye hayırlar getirmesini diliyorum?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?