USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Öyle Gözüküyor Ki, 2019 Zor Geçecek?

31-12-2018

Yılı bitiriyoruz. Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha ömrümüzden eksiltmiş oluyoruz. Aslında giden ömürden gidiyor?

Öyle gözüküyor ki, 2019 sadece Türkiye için değil, dünya için de zor geçeceğe benziyor. Bu satırları yazdığım zaman henüz ?Fırat´ın doğusuna? operasyonumuz başlamamıştı. Belki de 2019´a ülkemiz bir askeri operasyonla girecek.  

Farkında mısınız,  bilmiyorum? Türkiye, 40 yıldır başına bela olan, kaynaklarımızı acımasızca tüketen. Hepsinden önemlisi kardeşi, kardeşe kırdırmak için her şeyi mübâh sayan, Allah´ın belası katiller sürüsünü ilk defa kökünde kurutmak için büyük bir fırsat yakaladı. Kılıç, kınından çıktı bir defa. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk defa yüksek perdeden ve çok yüksek bir tonda PKK´yı kuran, büyüten, besleyen tüm hegemonik güçlere de meydan okuyor.

Türkiye artık eski Türkiye değil. Özelikle askeri teçhizat ve savaş araç gereçleri bakımından son 10 yılda yaptıklarımız dünyayı şaşırttı. Bir bakıma Amerika, İsrail, Fransa, İngiltere ve Rusya da dahil buna bizim Suriye´de yaptığımız iki operasyon karşısında şaştı kaldılar. Çünkü, onlar Türkiye´nin PKK ya da YPG karşısında çok yıpranacağını ve işin içinden çıkamayacağını hesap etmişlerdi. Ama hesapları tutmadı.

Çok şükür son 15 yılda ülkemiz hem içeride hem de dışarıda çok büyük badirelerin üstesinden gelmeyi becerdi. Düşünün içerideki hendek hadiseleri, Suriye´deki iç savaşın bize yansımaları ve resmi rakamlar 2 milyon diyor ancak bana göre bu rakam 5 milyondan aşağı değil; bir mülteci i sorunuyla mücadele ediyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesi bu kadar katma değeri olan sorunlarla bu kısa sürede başa çıkamaz ve iflas ederdi. Ama biz bu mücadeleyi millet olarak yaptık ve kazandık. Şimdi hasat zamanı. Biz millet olarak biraz daha sabırlı olacağız ve tabii devletimizin yanında yer alarak bu zorlu süreci dayanışmayla, birlik ve beraberlik ruhuyla atlatacağız?

Sivaslılar olarak zaten duruşumuz bu konuda çok şükür net. Sivaslılar olarak,?Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve Milli Mücadele döneminde? sergilediğimiz o saygı duyulan duruşumuzu bugün de sergiliyoruz. Teröre en çok şehit vermiş illerin başında gelen bir il olarak hatta bu uğurda bir anneyi ve bebeği de şehit vermiş bir iliz. Onun için yakaladığımız bu tarihi fırsatı millet olarak kaçırmayacağız.  Hem güçlüyüz, hem de devlet olarak haklıyız. Şimdi bu hakkımızı alma zamanı. Sivas olarak, Sivaslılar olarak devletimizin ve ordumuzun sonuna kadar yanındayız ve destekçisiyiz?

Allah devletimize, milletimize zeval vermesin?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?