USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivas Ne İstiyor?

15-03-2023

10 martta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla seçim sürecine girildi. Cumhur ittifakı-Millet ittifakı mücadelesi son sürat devam ederken YSK’nın seçim takvimini açıklaması ile milletvekilliği adaylarının belirlenme süreci de başladı. Cumhur ittifakının en büyük partisi Ak Partide bu dönem iş sıkı tutuluyor. Halk tarafından İstenen değişim seslerine artık kayıtsız kalınması zor çünkü seçim bu sefer çok çetin bir mücadeleye sahne olacak.

Süreç ilerlerken Sivas’ta da yaşananlar heyecanla takip ediliyor. 2018 genel seçimlerinde Cumhur ittifakından AK Parti %54,6 oy alırken 3 milletvekili çıkarabilmiş, ittifakın diğer partisi MHP ise %18,9 oy alarak 1 milletvekili çıkarmıştı. Kalan 1 milletvekilliğini ise millet ittifakı almıştı.

Son genel seçimden bu yana ülkemizde ve dünyada yaşanan pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, enflasyon artışı siyaseti de elbette etkiledi fakat geldiğimiz bu noktada seçmen bunların yanı sıra ülkenin bekasını da düşünerek karar vereceğe benziyor. İktidar partisinin EYT düzenlemesi, maaş artışları, borçların yapılandırılması sözlerinden yüzyılın felaketine rağmen geri adım atmaması ve yaraları saracak olan liderlik olgusu konusunda avantajları var fakat değişime kayıtsız kalınırsa cumhurbaşkanlığı oylamasında sıkıntı yaşamayacak görünmesine rağmen milletvekilliği sayısında kaymalar da olacağı görünüyor.

Durum böyleyken halkın beklentileri de değişimden yana. Sık sık değişik ortamlarda sohbet ettiğimiz kişiler milletvekili adayları belirlenirken mevcut milletvekillerinin Sivas’a hizmet konusunda gayretlerinin eksik kaldığı daha fazla gayret gösterebilecek adayların artık ön plana çıkarılmalarını istiyorlar. Ayrıca Sivas’ta belirlenecek adayların halkta bir karşılığının olması. SİVASLI olmaları ve SİVAS’ta ikamet etmeleri de ayrı bir istekleri. Haksızda değiller. Sivas tüm iktidar dönemlerinde cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Tüm adayları desteklemiş. Bu kabulleniş Sivaslı olmayan veya Sivas’ta ikamet etmeyen adayların listelerde yer bulmasına olanak sağlamıştır. Örnek verecek olursak Mükerrem Taşçıoğlu Çanakkaleli, Temel Karamollaoğlu Maraşlı, ilk dönemlerde görev yapan Rauf Orbay İstanbulludur. Bunların yanı sıra Sivas meclise Kayserili Sinoplu hatta Rizeli milletvekili dahi yollamıştır. Bu süreçte cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehrimiz sürekli kan kaybı yaşadığı da aşikardır.

Tüm bu saydığımız örnekler nedeni ile Sivas halkı bu dönem kesinlikle Sivaslı adayları istemektedir. İnşallah değişim rüzgarlarının estiği bu dönemde halkın bu beklentileri karşılık bulur. Böylelikle Sivas halkı sandıkta gereğini yapacaktır diye düşünüyorum. Son söz;

“İyi bir seçim yapmak, sadece hiçbir kötü seçenek mevcut değilken kolaydır.”

Robert Half

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?