USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yalakalar İşbaşında!

29-01-2019

Pazar gecesi hemen bütün spor programlarına şöyle bir takıldım. Gündem tabii Sivasspor-Trabzonspor maçı. Sivasspor´un golü öncesi pozisyon faul değilmiş de, hakemlerin biraz daha dikkatli olması gerekirmiş fala filan. Malum insanlar üfürüp duruyor. 

Kimse Sivasspor´un mücadelesinden bahsetmiyor. Herkes neymiş efendim Trabzonspor´un harika gençleri varmış da Türk Futboluna büyük hizmetler edeceklermiş de anlayacağınız yalakalığın bin bir türü.  Hele de A spor Kanalı. Yav anladık, tamam. Trabzon´la organik bağınız var. Onu zaten gördük, biliyoruz. Ama bu şekilde yayın yaparak zannetmeyin ki, Türkiye´nin sempatisini kazanıyoruz. Öyle bir şey yok. Sadece sizi Trabzonlular izliyor haberiniz olsun. 

Biz neden Edirne´den ötesine geçemiyoruz? Neden Türkiye´de spor branşları uluslar arası piyasada başarılı olamıyor? İşte bu işgüzarların yüzünden. Sözüm ona bunlar bir bilen(!)  Gerçi bizim her işimiz böyle değil mi? Yukarıdakilere şirin gözükmek için her türlü şaklabanlığı yaparız. Doğruları gizler, pireyi  de deve yaparız. Oysa şöyle bir silkinsek kendimize gelsek. Olmuyor işte olmuyor. Bu adamlar değil mi? Türk Futbolunu batağa sürükleyenler.  Dört büyük dediğiniz kulüpler beş paralık yabancılara dünyanın paralarını verdiler. Şimdi de salya sümük ağlıyorlar. Yani kimse Sivasspor´un ya da benzer kulüplerin başarısını görmüyor. Daha doğrusu görmek istemiyor. ..

Spor deyip geçmeyin. Bugün futbol dünyada bir endüstridir. Ama biz ne yapıyoruz? 80 milyon nüfusumuz var, nüfusumuzun ekserisi genç ama buna rağmen biz, ülke olarak yetenekli çocukları bulup çıkaramıyoruz? Çocuklarımızı 8 yaşından itibaren at yarıştırır misali acımasız bir yarışın içerisine atıyoruz. Sanki herkes avukat olması lazımmış gibi. Sanki herkesin doktor, mühendis olmaları lazımmış gibi. Olmuyor işte. Duvara tosladık. Gitmiyor işte. Daha fazla zorlamamak lazım.

Spor Bakanlığının, futbol dahil bütün federasyonların yönetimlerini ?Gelin bakalım arkadaş, siz ne yapıyorsunuz? Bu kadar kaynak, bu kadara parayı nereye harcadınız?? Diye hizaya çekmesi gerekmez mi? El cevap gerekir. Kimse kalkıp bana bu federasyonların bazıları özerk demesin.  Özerk olsalar bile yanlış yapanlara hesap sorulur.

Hülasa Sivasspor, oyunun genelinde iyi top oynadı. Sadece attığımız gol sonrası işte oradaki kısa dalgınlık diyelim bize pahalıya mal oldu. Yoksa bu maçı biz rahat alırdık. Unutmadan bir eleştiri Hakan Keleş Hocanın Emre-Paap değişikliğini anlayamadım. Oysa oyun kıvam olarak Emrelik olmuştu. Emre´nin çıkmasından sonra rakip topa daha fazla sahip oldu.  Sanki o değişiklikte bir hesap hatası yaptık gibi geldi bana. Trabzon´un gençlerine gelince. Stoperlerini çok beğendim. Bir pozisyonda Emre´yi kaçırdı. Onu da zaten gol yaptık. Bütün kulüplerin yapması gereken çözüm bu bence. Ha unutmadan Trabzon´un golünü atan genç futbolcusu maç sonrası ileri geri konuştu. Sivasspor´un gol öncesi pozisyon faul değilmiş falan filan. Kardeşim, konuşma sen. Ne gerek var. Topunu oynamışın, golünü de atmışsın. Futbol kaşarlığına özenme. İşini yap. Antipatik olma. Bak biz bile hakkınızı veriyoruz ve takdir ediyoruz sizi. Ama sen futbola odaklan sadece. Bak daha yolun başındasın.  Boş ver herkes konuşuyor zaten. Sen sporcu olarak sempatik ol. Ağır başlı ol. Bu da benden sana bir ikaz olsun?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?