?ÇAMUR ATMAK KOLAY?

?ÇAMUR ATMAK KOLAY?

Gündem - 9 yıl önce



Şike süreciyle ilgili ilk kez konuşan Çelikay; ‘O süreç olduğunda ben 23 yaşındaydım ve isnat edilen suçlar akıl almaz bir şekildeydi. Ben birçok suçu bu olaylar olup bittikten sonra öğrendim. Araba mevzu falan vardı ben bunu içerde öğrendim. Göz önünde olan birisiydim; ama tabi insanların üzerine çamur atması kolaydır. Bunu temizlemek çok zordur’

OĞUZHAN SARZEP

Sivasspor’un başarılı file bekçisi Korcan Çelikay, Sivasspor’un resmi yayın organı olan Sivasspor Dergisi’ne açıklamalarda bulundu.

Rıza Çalımbay ve ekibinin kendisine güvenerek Sivasspor’da forma şansı verdiğini aktaran Korcan Sivasspor’dan mutlu olduğunu kaydetti.

3 Temmuz şike süreciyle ilgili de açıklamalarda bulunan Korcan Çelikay, futbolda dünün olmadığını belirtti.

‘ÇAMUR ATMASI KOLAYDIR. BUNU

TEMİZLEMEK ÇOK ZORDUR’

Çelikay şike süreci ile ilgili şunları söyledi; ‘O süreç olduğunda ben 23 yaşındaydım ve isnat edilen suçlar akıl almaz bir şekildeydi. Ben birçok suçu bu olaylar olup bittikten sonra öğrendim. Araba mevzu falan vardı ben bunu içerde öğrendim. Arabayı bilmiyorum. O araba kimin neyinse hala da görmedim. Herkes için olduğu gibi benim için de sıkıntılıydı. Ben bunun içerisindeydim. Göz önünde olan birisiydim; ama tabi insanların üzerine çamur atması kolaydır. Bunu temizlemek çok zordur’ dedi.

‘ŞİKEYLE FALANDA ÇOK YOKTU’

Bu sürecin şikeyle hiç alakası olmadığını ifade eden Yiğidoların başarılı file bekçisi Çelikay; ‘Kişi kendinden bilir işi; bunu yapabilecek insanlar buna inanır. Ben 23 yaşındaydım. Ben üniversite okuyorum. Birçok milli takımın yaş gruplarında oynadım. Süper Lig’de oynuyorum. Hani bir tarafta bunlar var. Bir tarafta da böyle bir saçmalık var. İnsan neden bunu tercih etsin ki zaten önünde bir gelecek var. 23 yaşında Allah izin verirse futbolun 35 yaşına kadar oynanabileceğini düşünürsek 12 yıllık bir futbol hayatını insan ne diye riske atar. Bunun şikeyle falanda çok alakası yoktu’ diye konuştu.

‘SİYASİ AĞIRLIKLI OLDUĞUNU SONRADAN GÖRDÜK’

Çelikay, davanın siyasi ağırlıklı olduğunu sonradan gördüklerini söyleyerek; ‘Siyasi ağırlıklı olduğunu biz sonradan gördük. Diğer davalar gibi bu da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Her ülke de olabiliyor. Bizim ülkemizde biraz daha fazla olmaya başladı; ama herhalde yavaş yavaş bu durumlar düzelecektir diye düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.

‘RIZA ÇALIMBAY’IN EMEĞİ ÇOKTU’

Cezaevinden çıktıktan sonra idmanlarda zorlandığını ifade eden Çelikay; ‘Elbette ki performans düşüyor. 6 ay sonra ben antrenmana çıktım bir hafta sonunda kaleciler ne yapar sağa sola atlar. Ben ilk atlayışımda yere düştüm, organlarım yer değiştirdi. Öyle bir şey hissettim. Toparlanması çok güç oldu. Sağ olsun o zamanki hocamız Rıza Çalımbay’ın emeği çoktu. Hiç bir şey yok gibi güvendi, yine oynattı beni. Bu durumu yaşayanların arasında futbol oynayan en çabuk toparlanan insanların arasında biriyim diyebilirim. Bu tabi biraz inançla da alakalıydı’ dedi.

‘HİÇBİR GECE BAŞIMI YASTIĞA HUZURSUZ KOYMADIM’

Yastığa her zaman başını huzurlu koyduğunu ifade eden Korcan Çelikay; ‘Bir sürü şey söylendi, yazıldı, çizildi. Biz televizyona bakıyoruz. Hayatımda hiç tanımadığım insanlar benim hakkımda konuşuyor ve sen bunlara cevap veremiyorsun. Bu çok büyük bir sabır gerektiriyor. Olmasa bile zaten bunu kazanıyorsun. O saldırı, o anlayışı, o olgunluğu, tecrübeyi zaten kazanıyorsun. Tabi ki de bu kolay olmadı. Bütün bu süreç içerisinde hiçbir gün, hiçbir saat, hiçbir gece başımı yastığa huzursuz koymadım; çünkü ben ne yaptığımı biliyordum. Ben kendimden emindim. Herkes birbirini suçlayabilir ve bana isnat edilen suçların hiçbiri kanıtlanamamıştır. Nitekim ben yastığa her zaman başımı huzurlu koydum. Benim tek derdim buydu. Hep şunu düşündüm aslında bu yine özel bir cümledir, hep kafamdan geçen bir şeydir.’

‘KOLAY KOLAY DÜZGÜN BİR İNSAN BUNU YAPAMAZ’

Başarılı kaleci Korcan sözlerini şu şekilde sonlandırdı; ‘Dışarıdaki insanlar benim böyle bir alçaklık yaptığımı düşünüyor; ama ben bunu yapmadım. Ne mutlu; yani şükürler olsun. Ya tam tersi olsaydı. Hiç kimsenin bundan haber olmasaydı. Ben böyle bir şey yapmış olsaydım, gece nasıl yatacaktım. Hiç kimsenin de bundan haberi yok. Sen kendini, karakterini, kişiliğini, bütün her şeyini satmış oluyorsun. Kolay kolay düzgün bir insan bunu yapamaz’ diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Grand Kuzu, Hizmete Açıldı

2015-05-16 23:13 - Gündem

?Hırsız Gibi Kapımı Aç?

2015-05-20 01:03 - Gündem

Askere Telefon Müjdesi Esnafı Sevindirdi

2015-05-21 09:37 - Gündem

?KALE, SİVAS´IN MARKASI OLACAK?

2015-05-21 09:38 - Gündem

COŞKUYLA KUTLADIK

2015-05-20 01:06 - Gündem

İŞGEM 2017 Yılında Faaliyete Geçecek

2015-05-18 19:24 - Gündem

BURHAN İSYAN ETTİ

2015-05-22 09:41 - Gündem

?ÇAMUR ATMAK KOLAY?

2015-05-22 09:41 - Gündem

Sokak Basketbolu Şöleni

2015-05-18 19:20 - Gündem

?Nice Başarılara?

2015-05-18 19:21 - Gündem

İlgili Haberler

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Çöl Tozu Geliyor

14:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Gazetecilerden Sivasspor’a Baklava

14:45 - Spor