USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas BİLSEM Yeniliklere Doymuyor

Sivas BİLSEM Yeniliklere Doymuyor

Sivas BİLSEM Yeniliklere Doymuyor
17-12-2015 10:15
Google News


Öğrencilerin birebir eğitimlerinde daha başarılı işlere imza atılması için uğraştıklarını ve sadece bu bölümlerle kalmayacaklarını söyleyen Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Adem Uzun, ‘2016 yılında büyük projelerimiz var. Ayrıca buraya gelen öğrencilerin kendilerini daha özel hissetmeleri için de gerekli çalışmalar yapıyoruz’ dedi

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi başarılara doymak bilmiyor. Dur durak bilmeden gece gündüz çalışan okul idarecileri ve öğretmenler 2015 yılı bitmesine sayılı günler kala planetaryum, bireysel müzik sınıfları ile sanat ve tasarım atölyesi bölümlerini merkezlerine kazandırarak açılış programı düzenledi.

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Adem Uzun, açılışa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca ile birlikte yeni bölümlerin açılışını gerçekleştirdi. İlk olarak planetaryum’un açılışını yapan protokol üyelerine burada kısa bir gezegen konulu sinevizyon gösterimi izledi.

Daha sonra sanat ve tasarım atölyesinin açılışa geçen protokol üyeleri, içeride bulunan malzemeler hakkında Müdür Adem Uzun’dan bilgi aldı.

Son olarak bireysel müzik sınıflarına geçen protokol üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Altınsoy’un piyano başına geçmesiyle renkli görüntüler ortaya çıktı.

Açılışların ardından konferans salonunda toplanan protokol üyeleri, okul müdürleri ve veliler, merkezde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Programda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yeni kazandırılan bölümlerle öğrencilere büyük fayda sağlanacağını, ayrıca Bilim ve Sanat Merkezinin Sivas’ta olmasının bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Bu ayrıcalığın iyi değerlendirilmesi temennisinde bulunan Altınsoy, şu ifadeleri kullandı:

‘Bugün güzel bir programla birlikteyiz. Bilim ve Sanat Merkezlerimiz Milli Eğitim Bakanlığımızın önemli bir projesi. Türkiye’de istatistiklere göre yüzde 2 civarında üstün zekalı çocuklarımız var. Bu çocuklarımız ellerinden tutup, sanata spora, müziğe, bilime yönlendirilmesi için yapılmış güzel bir proje. Türkiye’de 83 adet Bilim ve Sanat Merkezimiz var. Bazı illerimizde hiç bulunmazken, bazı illerimizde 2 adet bulunmakta. Bu yüzden Sivas’ta Bilim ve Sanat Merkezinin bulunması büyük bir şanstır diye düşünüyorum. Bizim bunu değerlendirmemiz gerekir.’

‘BİLİM VE SANAT MERKEZİ TÜM ÖĞRENCİLERE AÇIK’

Bilim ve Sanat Merkezi’nden sadece öğrencilerin değil, diğer okullarda faaliyet gösteren idarecilerin ve eğitim gören öğrencilerinde faydalanabileceğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, bu merkezin iyi değerlendirilmesini istedi.

Çocukların eğitilirken sadece bilim ve sanat üzerine olmayacağını bunun yanında ahlaki değerlerinde üzerinde durulması gerektiğini vurgulayan Altınsoy şunları kaydetti:

‘Bu merkezin kapısı açık. Burada bütün okul müdürlerimiz gelip, projelerini, uygulamalarını, düşüncelerini paylaşabilirler veya buradan yardım alabilirler. Hatta öğrencilerini bile bu alandaki faaliyetlerden yararlandırabilirler. Böylece Sivas’ımız için güzel şeyler üretebileceğimizi düşünüyorum.

Bilim ve Sanat Merkezi adı üstünde, sadece bilim değil, sanat da önemli bizim için. İnşallah yeni açılan bu bölümlerimiz öğrencilerimize ve Sivas’ımıza katkı sağlayacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ama şu unutulmaması gerekiyor, çocuklarımızı bilimle beraber ahlaklı da yetiştirilmesi gerekiyor. Bu yüzden hem çocuklarımızı hem bilimsel çalışmalarla hem de ahlakımız üzerine donatılması gerekiyor. Bu görev hem öğretmenlere hem de velilere düşüyor.’

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Adem Uzun ise ilk olarak merkeze kazandırılan yeni bölümler hakkında kısa bir açıklamalarda bulundu. Daha sonra merkez göstermiş oldukları faaliyetleri hakkında da bilgi veren Uzun, 2015 yılı itibariyle yeni bir düzenlemeye girdiklerinin altını çizdi.

Müdür Uzun, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:

‘Bilim ve Sanat Merkezimize yeni kazandırılan planetaryum ismini verdiğimiz gezegen evi, bunun yanında sanat ve tasarım atölyesi ile bireysel müzik sınıflarımızın açılışını gerçekleştireceğiz. Bilim ve Sanat Merkezimiz, hepinizin bildiği gibi Türkiye’de üstün yetenekli çocukların eğitim aldıkları kurumlardan birisidir. Türkiye 83 tane bilim sanat merkezi bulunmakta, bunlardan birisini de Sivas Bilim ve Sanat Merkezi oluşturmakta. Burada çocuklarımızın yeteneklerini en düzeyde kullanmaları, kendi yeteneklerini farkında olması nedeniyle Bilim ve Sanat Merkezimizi 2015 yılı itibariyle yeniden düzenleme kararı aldık. Bu karar doğrultusunda ilk olarak sanat düzeyine eğildik, müzik öğrencilerimiz için bireysel sınıflar, resim öğrencilerimiz için ise sanat ve tasarım atölyemizi oluşturduk.’

‘YENİ ATÖLYELER KAZANDIRACAĞIZ’

2015 yılı itibariyle merkeze kazandırdıkları bölümlerle kalmayacaklarını, 2016 yılında birçok hedef ve projelerinin olduğu belirten Müdür Adem Uzun, özellikle üzerinde çok durduklarını bir projeden de bahsetti. ‘Sivas Gözlem Evi’ ismini vermiş oldukları proje ile öğrencileri başarılı işlere imza atacağını söyleyen Uzun, projeyi şu şekilde açıkladı:

‘2016 yılı itibariyle daha birçok atölyeyi Sivas Bilim ve Sanat Merkezi bünyesine kazandırmış olacağız. Biz bunlarla ilgili bazı projeler çizdik. Bunların arasından üzerinde durduğumuz en önemli projelerden birisi hem Sivas’ımız için hem de merkezimiz öğrencileri için çok faydalı olacağını düşündüğümüz ‘Sivas gözlem evi’ projesidir. Bunu biraz açacak olursak, gözlem evi projemiz, öğrencilerimizin özellikle astronomi derslerini görebileceği ve gözlem yapabilecekleri bir merkezden oluşacak. Gözlem evini merkezimizin en üst katında bulunan çatı kısmına biz bu projeyi tasarladık. Projenin bu şekilde çizimlerini gerçekleştirdik. İçerisinde bulunan kubbe 360 derece dönebilen ve açılabilen bir kubbe. Şuan bünyemizde 20 bin TL civarında gelişmiş bir teleskopa sahibiz. Projemiz için Milli Eğitim Bakanlığımızla görüştük. İnşallah bahar ayı içerisinde bu projemizi bilim merkezimize kazandıracağız. Toplam maliyeti 85 bin TL tutarında.’

‘ÖĞRENCİLER KENDİLERİNİ ÖZEL HİSSEDECEK’

Sivas Bilim ve Sanat Merkezine gelecek öğrencilerin, kendisini özel hissettirecek bir mekan oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Müdür Uzun, ayrıca okula yeni katılan öğretmen sayıları hakkında bilgi vererek şöyle devam etti:

‘Sivas Bilim ve Sanat Merkezine gelen çocuklar, kendilerini özel hissettikleri bir merkez haline dönüştüreceğiz. Aslında bizim amacımız Sivas Bilim ve Sanat Merkezinin yapmış olduğu uygulamalarla Türkiye’de marka bir okul haline getirmek ve gerçekten Türkiye’de sözü edilir bir kurum haline getirmek en önemli amacımız. Merkezimize yeni 21 tane öğretmen atandı. Bu 21 öğretmenimizin merkezimizin işleyişini bilmiyor. Özel yetenekli çocuklar nedir bunları bilmiyor. Bakanlığımız bu öğretmenlerimizin bir kısmını 3 günlük süre ile çalıştaya aldı.’

‘3D YAZICI İLE MİNİASİVAS YAPILABİLECEK’

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Adem Uzun, göreve geldiği günden bu yana yapmış oldukları çalışmalar ile yeniliklere doymak bilmiyor. Son olarak merkezine 3D yazıcıda ekleyen Müdür Uzun, Osmanlı ve Selçuklu eserlerini birebir yapabileceklerini söyledi.

Yenilikçilik ödüllerinin çok önemsediklerini de sözlerine ekleyen Müdür Uzun, sözlerini şöyle noktaladı:

‘Okullarda yenilikçilik ödülleri çok önemli. Merkezimize 3D yazıcı kazandırdık. Bu 3D yazıcı ile birlikte MİNİASİVAS ismini vermiş olduğumuz Selçuklu eserleri ve Osmanlı eserlerinin birebir aynısını yapacağız. Desenlerini 3D yazıcı ile çıktı alacağız, diğerlerini alçı gibi malzemelerden arkadaşlarımız yapacaklar. Biz böylece yenilikçilik ödüllerinde çok iddialı bir konumdayız. Güzel bir başarı elde etmiş olacağız inşallah. İnşallah merkezimize kazandırmış olduğumuz bu birimler çocuklarımıza büyük katkı sağlar.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!