USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yıldız´da zirve, Şuğul´da trekking

Yıldız´da zirve, Şuğul´da trekking

Yıldız´da zirve, Şuğul´da trekking
24-05-2013 17:38
Google News


OĞUZHAN ŞARZEP

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği organizesinde hafta sonu kentte doğa tutkunları ve dağcıların katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Sivas ve çevre illerden gelecek çok sayıda sporcunun katılımıyla düzenlenecek organizasyonun ilk durağı, Sivas’a 55 km uzaklıkta bulunan ve 2 bin 537 rakımı ile kentin en büyük dağlarından bir tanesi olan Yıldız Dağı.

Sivas Doğa Sporları Kulübü’nün öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte, Ankara, Malatya, Kayseri ve Tokat illerinden gelecek sporcular Yıldız Dağı’nda zirve yapacak. Ardından akşam saatlerinde kente dönecek doğa tutkunlarının ikinci adresi ise Gürün doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Gökpınar gölü ve Şuğul kanyonu olacak.

Hafta sonu gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili açıklamada bulunan Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Mehmet Baysal, bugün sabah saat 06.00’da gerçekleştirecekleri tırmanışın ardından aynı gün akşam 17.00’da Gürün Gökpınar göllünde kamp kuracaklarını söyledi.

Yarın sabah saatlerinde ise 16 km’lik Şuğul Kanyonunda trekking turu düzenleyeceklerini belirten Baysal, etkinliğe tüm Sivas halkını davet ederek şunları söyledi:

‘Yıldız Dağı’nda gerçekleştireceğimiz dağcılık faaliyeti kısmen orta seviye bir zorlukta olacak. Bu nedenle katılımcıların rehberlerin talimatlarına bire bir uymaları zorunludur. Katılımcılarımız iklim ve arazi koşullarına uygun kıyafetle gelmelidir’ 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!