USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız

Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız

Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız
06-01-2016 09:37
Google News


Sivas’ın ciddi bir sorunlar yumağı olduğu söyleyen Karasu, ‘Sivas’ın sorunlarının çözülmesi için iktidarına ve biz ana muhalefet CHP olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sivas için atılacak her olumlu adımın yanında olmaya, yapılan yanlışları ise eleştirmeye devam edeceğiz’ dedi. Karasu ayrıca ülke gündeminin en önemli konusu olan Başkanlık sistemi için ise, ‘Bizim tavrımız bu konu karşısında nettir, kesinlikle karşıyız’ ifadeleri kullandı.

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

Milletvekili seçimleri için, 2014 yılı Aralık ayında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanlığı görevinden istifa eden Ulaş Karasu, aradan geçen bir yıllık süreç sonrası gerçekleştirilen kongre sonrası yeniden İl Başkanlığı koltuğuna geçti.

Başarılı çalışmalara imza atmak için daima çalışacaklarını belirten İl Başkanı Karasu, 2015 yılında yaşanan olaylara değerlendirerek, 2016 yılındaki temennilerini gazetemizle paylaştı. 2015 yılında Türkiye’nin, zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Karasu, 2016 yılına da yaşlanan bazı olayların miras olarak kaldığını söyledi.

2016 yılı için birlik, beraberli mesajı veren Karasu, ‘Hukuka olan güvenin her geçen gün arttığı bir yıl olmasını diliyorum’ diyerek önemli vurgulamalar yaptı.

‘TEK LİSTE İLE İL BAŞKANI OLDUM’

İlk olarak istifa, milletvekilliği adaylığı ve tekrar il başkanlığına seçilme sürecini gazetemizle paylaşan Karasu şu ifadeleri kullandı:

‘Öncelikle 25 Aralık 2014 yılında genel merkezin genelgesi doğrultusunda İl Başkanlığı görevimden istifa ederek milletvekili aday adayı olmuştum. Daha sonra partimizin 29 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirdiği ön seçimde 3. sıradan milletvekili adayı oldum. 7 Haziran’da ve 1 Kasım’da partimi 3. sıra milletvekili adayı olarak temsil ettim. Daha sonra bizim örgüt seçimlerimiz uzamıştı. 2 yılda bir yapılan örgüt seçimlerimiz bu milletvekili seçimlerinden dolayı bir yıl uzatılmıştı. İlçe kongreleri gerçekleşti ve il kongresine hem örgütümüzün ve partililerimizin yoğun talebi doğrultusunda hem de genel merkezdeki Genel Başkan Yardımcılarımızın talebi doğrultusunda yeniden il başkanı adayı oldum. Herhangi bir rakipte çıkmadı ve tek liste ile kongreye girerek il başkanı oldum. Tabi ki bu süreç zor bir süreç oldu.’

‘2015 YILI ZOR BİR YIL OLDU’

2015 yılında birçok olumsuz olayların yaşandığını ve birliğin tehlikeye düştüğünü vurgulayan Karasu şu ifadeleri kullandı:

‘2015 yılı sadece siyasi partiler açısından değil, Türkiye açısından da zor geçti. Katliamların olduğu, Suruç’ta, Ankara’da bombaların patladığı, yanı başımızda Suriye’de, Irak’ta terör örgütlerinin cirit attığı ve 2015’in son döneminde adeta bizim doğu ve güneydoğu bölgemizin diğer yerlerden farkı kalmadığı, her bir gün şehit haberleriyle sarsıldığı, birliğimizin, beraberliğimizin ciddi anlamda tehlike düştüğü bir yıl yaşadık.’

‘2016 YILI BİRLİK GETİRSİN’

2015 yılında yaşanan sıkıntıların, 2016 yılına yansıdığını söyleyen Karasu, bu durumun Sivas’a açısından da olumsuz sonuçların meydana geldiğini belirtti. Her şeyin yoluna girmesi için iktidar partisine büyük görev düştüğünü ve Sivas ve ülke için atılacak her olumlu adımda bir olacaklarını vurgulayan Karasu şunları kaydetti:

‘2016 yılına başlarken, 2015’in mirası ne yazık ki devam ediyor. 2016 yılı da görünen zor geçecek. Özellikle dar gelirli işçinin zor geçeceği, esnafın için zor geçeceği görünüyor. Sivas’ta her geçen gün esnaf kepenk kapatıyor. Her geçen gün esnaf iflas ediyor. Bu noktada ekonominin ciddi anlamda kırılma yaşayacağı bir yıl gibi gözüküyor. Biran önce ülkede gencecik askerlerimizin, polislerimizin güvenli bir şekilde görevlerini yerine getirdiği, birliğimizin, beraberliğimizin sağlam temelleri oturduğu alt yapı hazırlamak zorundayız. Bunun için iktidara çok büyük görev düşüyor. Biz ana muhalefet partisiyiz. Bu noktada ülkemizin misak-i milli sınırlar içinde bölünmez bütünlüğünü birliğini beraberliğini, kardeşliğini sağlamak için zaten elimizden geleni her şeyi yapmayı hazırız. Tabi bu noktada iktidarın atacağı ciddi adımlar var bunları bekliyoruz.’

‘BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞIYIZ’

Başkanlık sisteminin gündeme geldiğin günden bugüne kadar hep karşı olduklarını ve karşı çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Karasu, ‘iktidar partisinin istediğin tek kişilik bir iktidar olmasıdır’ dedi.

Karasu; ‘Biz ilk günden bu yana ifade ediyoruz, biz başkanlık sistemine karşıyız. İktidarın istediği başkanlık sistemini değildir. Onların istediği tek kişinin iktidarıdır. Ondan dolayı çok partili sistemde bile bugün mecliste ülkede hukuk yok edildiyse, katledildiyse, insanların hukuka adalete güveni kalmadıysa, demokrasi sadece araç noktasına getirildiyse başkanlık sisteminden ne bekledikleri ortadadır. Bizim tavrımız bu konu karşısında nettir. Başkanlık sistemine biz kesinlikle karşıyız.’ İfadelerini kullandı.

‘SİVAS İÇİN HERŞEYE HAZIRIZ’

Sivas’ın zor bir coğrafyaya sahip olduğunu, her yıl göç verdiğini ve her gün bir esnafın kepenk kapattığını söyleyen Karasu, ‘ciddi sorunlarımız var’ dedi.

Karasu şöyle devam etti:

‘Hepimiz Sivas’ta yaşıyoruz. Sivas zor bir coğrafya. Üzerine adeta ölü toprağı serpilmiş. Her geçen gün küçülen, her geçen gün geriye giden bir şehrimiz var. Her yıl binlerce insan Sivas’tan göç etmek zorunda kalıyor. Sivas’ın ciddi sorunları var. Bakın Sivas’ın bir hızlı tren güzergahı bile muammaya dönüşmüş, belediye’den, milletvekillerinden, bakanından herkesten farklı söylemler çıktığı bir noktada. Üniversite’de farklı bir yapı var. Üniversite’de gördüğüm ciddi sıkıntılar var. Biz bunu dile getirmeye çalıştık.’

‘DEMİR ÇELİK FABRİKASI MUAMMA’

Demir Çelik fabrikasının çözüldü görüntüsü verildiğini söyleyen Karasu, ayrıca Sivas’a bağlı ilçelerdeki madenlerin kapısına kilit vurulduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

‘Demir Çelik fabrikasında kısmi olarak çözüldü gibi dursa da, benim 4 yıllık il başkanlığım sürecinde 3 ayda bir kanayan yara pozisyonunda devam ediyor. Divriği’de Kangal’da madenler kapısına kilit vurulmaya hazırlanılmış, yüzlerce işçiyi kış ayında işten çıkardılar. Yazın buraların açılıp açılmayacağı muamma.’

‘HİZMETE DE ELİŞTİREYE DE

DEVAM EDECEĞİZ’

Sivas’ta yaşanan sorunların çözülmesi için iktidar partisinin önemli adımlar atması gerektiğini söyleyen Karasu, iyi adımların her daima yanında olara hizmet edeceklerini belirtti. Sivas için yapılan yanlışlar olursa eğer eleştirilerine de devam edeceklerini vurgulayan Karasu, 2016 yılının barışın sağlandığı bir yıl olmasını temenni ederek sözlerini şöyle noktaladı:

‘Yani Sivas ciddi bir sorunlar yumağı, Sivas’ın sorunlarının çözülmesi için iktidarına ve biz ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sivas için atılacak her olumlu adımın yanında olmaya devam edeceğiz. Sivas için yapılan yanlışları eleştirmeye devam edeceğiz. Hepimiz bu şehirde yaşıyor, aynı gemide yol alıyoruz. Bu noktada önce şehrimize ve ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. 2016 yılının öncelikle ülkemizde birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, barışın sağlandığı, insanların özgürce yaşadığı, hukuka olan güvenin her geçen gün arttığı bir yıl olmasını diliyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!