USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kim bu güçler?

Kim bu güçler?

Kim bu güçler?
24-05-2013 18:00
Google News


ERSAN ARSLAN

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kütük ev de eski sanayi sitesi mülkiyet sahipleri ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıda,başkanın dile getirdiği ' mahalli güçler ' ifadesi kafa karıştırdı.

Sivas Belediyesi, Eski Sanayi'de uygulayacağı kentsel dönüşüm projesi kapsamında belediyeye muvafakat veren mülkiyet sahiplerine yönelik proje ile ilgili bilgilerin yer aldığı slâyt gösterisi eşliğinde bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse ve Mehmet Muaz Uzun da katıldı.

Paşa Fabrikası'ndaki Kütük Ev'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yaklaşık 950 mülkiyet sahibinin belediyeye muvafakat verdiğini söyledi. Çalışmaların 2011 Haziran-Temmuz ayında başladığını iyi gittiğini ancak son 5-6 aydır aksaklıklar yaşandığını belirten Ürgüp, Siyasi bir engelleme ile karşı karşıya olduklarını savundu. Ürgüp'ün 'Bu organizasyona karşı organizasyon gerçekleştirmeye çalışan mahalli güçler var' ifadesi dikkat çekti.

YASALARA UYGUN

BİR PROJE

Eski Sanayi'de uygulanan kentsel dönüşüm projesinin yasalara uygun bir proje olduğunun belirten Başkan Ürgüp, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yaptığını, ilerleyen günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara'da bir toplantı gerçekleştireceklerini söyledi.

Ürgüp; 'Burada sadece belediyemize muvafakat veren arkadaşlarımız var. 950 civarında muvafakat veren kişi var. Küçüklü büyüklü, burada yaklaşık 150 civarında bir temsilciyle bu toplantıyı yapıyoruz.

Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm projesine başlamadan önce dükkanlar bitişik nizam, 5 kat çekmeleri ile birlikte 4 emsali olan, arka tarafları 2.4 konut emsali yerlerdi. Burada bütün alanı bir ada haline dönüştürdük. Kentsel dönüşüm kararı aldık ki uygulamalar kolay olsun diye. Belediyeler Kanunu'nun 73. Maddesine göre bu işe yaklaşık 2. Yılımızın Haziran ayında, yani 2011'in Haziran-Temmuz aylarında başladık.  O günden bu tarafa gelmiş olduğumuz mesafe gayet iyi gitti, son 5-6 aydır aksamalar var. Bu organizasyona karşı organizasyon gerçekleştirmeye çalışan mahalli güçler var. Bunu adını böyle koyuyorum ben. Bu projemizi bundan iki hafta kadar önce sayın genel başkanımız Başbakanımıza da sundular. Önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara'da bir görüşme yapacağız. Proje devletin, meclisin ortaya koymuş olduğu yasalara uygun bir projedir. Uygulamış olduğumuz 2.65 kat sayısı Türkiye'de uygulanmış bir sistem değildir' ifadelerini kullandı.

'MAHKEME KARARINI BEKLİYORUZ'

Bu konudaki mahkeme süreçlerinin devam ettiğini belirten Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, kamulaştırmalarla ilgili 28 Mayıs'ta gerçekleşecek bir mahkeme olduğunu ve mahkeme kararını beklediklerini söyledi.

Ürgüp şu şekilde konuştu:

'Bu projeyi yürütmekteki azmimizden, kararlılığımızdan geri adım atmış değildir. Mahkeme süreçleri var. Bunlar biraz zihinleri karıştırıyor. Şimdi en son alınan, kiracılarla ilgili mahkeme kararı, münferit kişilerin almış olduğu, bizim ruhsatsız dükkânları kapamamızla ilgili yürütmeyi durdurma kararıdır. Yürütmeyi durdurma kararları alanları bağlıyor. Diğerlerini bağlamıyor. Biz Pazartesi günü tekrar bu kararı uygulamaya devam edeceğiz. Bir taraftan bir üst mahkemeye giderek itirazlarda bulunuyoruz. Yürütmeyi durdurma kararı şu; telafi edilemez zararlar ortaya çıkmasın diye mahkeme konuyu anlayana kadar yürütmeyi durduruyor. Daha önce de yürütmeyi durdurma kararları çıkmıştı ama hepsi belediyemizin lehine sonuçladı. Şuanda kamulaştırmalarla ilgili 28 Mayıs'ta bir mahkeme var onu bekliyoruz. Yürütmeyi durdurma kararları var onu bekliyoruz. Kiracılar da bir yandan boşaltmaya devam ediyorlar. Biz kimsenin mülkünü aslında satmasını istemiyoruz. Projeye ortak olunsun istiyoruz ki, 2.65'ten faydalanabilsin. 2.65 ile birlikte daire değerlemelerini ortaya koyduk. Daire değerlemelerinin içerisinde bu fiyatlar pahalı diye de konuşuldu.'

'KİMİN NE OLACAĞINI ALLAH BİLİR'

Halkın Sivas Belediyesi'nin 4 yıllık performansını değerlendireceğini ve ona göre kararını vereceğini belirten Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, her şeyin Allah'ın takdiri olduğunu, söyledi. 2009 seçimlerinde birçok kişinin kendilerine hiç şans tanımadığını ancak sonucun böyle olmadığını belirten Ürgüp, sonucun öyle olmadığını belirterek, 'bunun bir mucize sonucu gerçekleştiğini söyleyenlere' karşı çıktı. Kendisinin kimseden iyi Müslüman, kimseden daha iyi olduğunu söylemediğini belirten Ürgüp, 'farkım şu; ben kararlıyım. Karar verince başımı koyarım bu kadar net konuşuyorum. Yani ben biliyorum ki takdir Allah'ındır' dedi.

Ürgüp, şu şekilde konuştu:

'Burada siyasi bir angajman var. Bunu bu dönemde yaptırmayan… 'Nasıl olsa biz gelince yaparız' düşüncesi var. Şimdi bakın bu Allah'ın gücüne gider. Hiçbir şeyin garantisi yok. Kimin gelip kimin gideceğini, kimin öleceğini, kimin kalacağını Allah bilir. 2009 mahalli seçimlerini düşünün. Kazanacağımıza birçokları hatta birileri hiç ihtimal vermiyorlardı. Yüzde 70 oyla yüzde 100 geliyorlardı değil mi? Öyle oldu mu? Olmadı… Halen diyorlar ki, 'şöyle oldu, böyle oldu, mucize oldu, helikopter düşü' falan filan… Mucize olmaz, mucize devre geçti. Mucize ancak peygamberlere has bir metottur. Yani bunu İslami literatürde tam bir yerine oturtmak lazım. Allah takdir etti denilebilir. Neyin ne olacağını Allah bilir. Şimdi Sivas Belediyesi, 4 yıllı faaliyetini Sivaslılara doğru düzgün anlattığı takdirde inşallah bu Sivas'ta yine bu belediye başkanını ve ekibini takdir eder. Allah izin verirse tabi… Bizim de bir garantimiz yok. Garantisi olan kim ki? Rahmetli genel başkanımız ne dedi? 'saniye garantisi olmayan bu dünya hayatı için fırıldak olmaya gerek yok' dedi. Allah rahmet eylesin. Garantisinin olmadığının da kendisi de farkındaydı ve Allah'ın huzuruna inşallah şehit olarak gitti. Önemli olan sizin desteğiniz, Allah'ın takdiridir. Ama bakın 4 yıldır sizin karşınızda çizdiğim performansa bakın. Ne konuştuysam yaparım. Konuştuğumun dışında hiçbir şey yapmam. Duyduysanız söyleyin. Bu bir niyet vermedir, gönüldür. 2000 yılında alınmış bir meclis kararı var. Cesaretle gidiyorum. Buğday pazarını dahi yıkma cesaretini gösteremediniz ki arkadaşlar… Bu farklı bir şey… Ben onlardan daha iyi insan değilim, daha iyi Müslüman değilim. Hepimiz iyi insanız, hepimiz Müslüman'ız. Benim farkım şu; ben kararlıyım. Karar verince başımı koyarım bu kadar net konuşuyorum. Yani ben biliyorum ki takdir Allah'ındır.' 

Başkan Ürgüp, konuşmasının ardından mülkiyet sahiplerinin sorularını yanıtladı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!