USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Geleceği Düşündük

Geleceği Düşündük

Geleceği Düşündük
25-05-2013 18:06
Google News


KEMAL ÇAĞLAYAN

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,Sivas'ta yasağı ile ilgili değerlendirmede bulundu

Alkolle ilgili son değişikliklerle ilgili  yapılan düzenleme hakkında görüşlerini dile getiren Bakan Kılıç 'Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini emanet edeceğimiz nesillerin akıllı, bilgili, uyanık, zinde ve her an göreve hazır nesiller olması hedefiyle çalışan bir hükümet anlayışını temsil ediyoruz. Dolayısıyla atılan bu adımlardan dolayı herhangi bir rahatsızlık duymamız mümkün değildir.'dedi

Çeşitli açılış ve temel atma programları için Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte kente gelen Bakan Kılıç, Valilik ziyaretinin ardından basın mensuplarının alkol yasağı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Bakan Kılıç, 'bu bir yasak değil, düzenlemedir' diyerek, Batı Avrupa ülkelerini örnek gösterdi. Kılıç, Batı Avrupa ülkelerinin daha katı kurallarla bunu yaptığını söyledi.

Bu düzenlemenin bir geriye gidiş, bir yasakçılık olmadığını, hiç kimsenin bundan farklı anlamlar çıkarmaya çalışmamasını isteyen Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

'Çok doğru bir norm, çağdaş bir kanun. Batı Avrupa demokrasilerinin neredeyse tamamında bu ve buna benzer düzenlemeler var. Hatta rahatlıkla diyebilirim ki, Batı Avrupa'da daha üst düzeyli kontrol sağlayan, daha sıkı düzenlemeler var. Seneler önce bu düzenlemelere geçtiler. Ayrıca Batı Avrupa'da spor hukuku alanında yaşanan problemlerin çözümü amacıyla da Alkol satılan ve tüketilen yerlerle ilgili çok eski yıllarda yapılan kısıtlayıcı düzenlemeler var. İngiltere başta olmak üzere, Hollanda da, Fransa'da, İtalya'da benim bildiğim, hatırladığım şuan itibarıyla holiganizmin önüne geçebilmek için, stadyumlar ve spor salonlarında yaşanan şiddet ve terör olaylarının önüne geçebilmek için alkol konusunda çok sıkı kurallar ve kısıtlayıcı kararlar çok eski yıllarda alındı. Arka arkaya kararlar aldılar.

Hiç kimse alkol satılan mekânlar, satılabilecek saatler, reklam ve sponsorluk bağlamında yapılan kısıtlamalardan farklı anlamlar çıkarmamalıdır. Bu bir geriye gidiş, bu bir yasaklayıcılık değildir. İşlem, yasaklayıcı değil, düzenleyici bir işlemdir ve anayasanın gereklerine göre düzenlenmiş olan bir işlemdir.'

'GENÇLERİMİZİ KORUYORUZ'

Bu düzenlemenin temelindeki asıl hedefin gençlerin alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığından korumak olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gençlerin korunması konusunda bu metnin yasalaşmasından başka bir seçenek bulunmadığını söyledi.

Bakan Kılıç; 'Anayasamızın 58. Maddesi çok açık. Devlet gençleri, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığından korumakla görevlidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu konuda atması gereken adımları TBMM'de kabul edilen kanunla yasal altyapıya kavuşturmuş bulunmaktadır. 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi hakkında kanun hükümlerine göre spor alanlarına, stadyumlara, salonları ve spor müsabakalarına alkol içeren maddeler sokmak yasaktır ve müeyyidesi, yaptırımı vardır. Yeni çıkan kanun ile birlikte stadyumlara ve spor salonlarına alkol satışı yasağı da getirilmiş bulunmaktadır. Spor alanlarında alkolün ne işi var, stadyumlarda alkol satışının ne işi var, spor alanlarında, spor salonlarında, stadyumlarında, spor kulüplerinde ve sportif takımlarda alkol reklamlarının ne işi var? Dünyada yapılan düzenlemeler bu yönde. Hiç kimse bunu farklı bir bağlamda değerlendirmemeli. Bu bir yasaklama değil, düzenlemedir. Eğer Türkiye'de gençlerin sağlığını koruyacaksak, ülkemiz gençlerinin alkol ve madde bağımlılığına karşı korunması yönünde hükümet olarak görevlerimizi yerine getireceksek bu metnin yaslaşması dışında bir seçenek yoktur' ifadelerini kullandı.

'OLAYLARIN NEDENİ ALKOL'

Türkiye'de spor müsabakalarında ve müsabaka sonrasında yaşanan olayların nedeninin aşırı alkol tüketimi olduğunu belirten Bakan Kılıç,  'Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini emanet edeceğimiz nesillerin akıllı, bilgili, uyanık, zinde ve her an göreve hazır nesiller olması hedefiyle çalışan bir hükümet anlayışını temsil ediyoruz. Dolayısıyla atılan bu adımlardan dolayı herhangi bir rahatsızlık duymamız mümkün değildir.

Türkiye'de stadyumlarda ve spor alanlarında, sportif müsabakaların öncesinde ve sonrasında yaşanmakta olan olayların pek çoğunun de nedeni yine aşırı alkol tüketimidir. Dolayısıyla kamu düzeninin sağlayıcısı olan devlet kurumlarının yasalara dayanarak bu yönde düzenlemeler yapmak en doğal hakkıdır.'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!