USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

OSB´de Çalışacak Eleman Aranıyor!

OSB´de Çalışacak Eleman Aranıyor!

OSB´de Çalışacak Eleman Aranıyor!
26-01-2016 16:57
Google News


OSB’de çalışacak eleman bulma noktasında çok büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Köksal, ‘Sivas Organize Sanayi Bölgesi’nde eleman arayan çok sayıda firmanın var. Yoğun olarak talep var. Bu taleplere yetişemiyoruz, eleman bulamıyoruz. Özellikle 17 yaş ile 30 yaş arasındaki bay – bayan arkadaşlarımızın tekstil ve mobilya sektörlerinde çok ciddi bir şekilde eleman ihtiyacımız var. Bir noktada işsizlik var deniliyor, bir noktada eleman sıkıntısı çekiliyor. Sorun iş beğenmemekten kaynaklanıyor’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Sivas Çalışma ve İşkur İl Müdürü Nurettin Köksal, Türkiye genelindeki işsizlik oranının yüzde 10 civarında olduğunu belirterek, ilimizdeki işsizlik oranının da Türkiye geneline paralel olarak yüzde 9,5 – 10,5 arasında değişkenlik gösterdiğini belirtti. Sivas Organize Sanayi Bölgesi’nde eleman arayan çok sayıda firmanın olduğunu belirten Köksal, ‘Çalışacak eleman bulamıyoruz’ dedi.

Köksal, ‘Türkiye genelindeki işsizlik oranları ortalama yüzde 10’dur. Bu işsizlik oranı ilimizde de paralellik ifade etmektedir. Sivas’taki işsizlik rakamları da yüzde 9,5 ile 10,5 arasında değişiklik göstermektedir. Ben Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne çalışmak için müracaat eden kişilerin işsiz kaldığını hiç görmedim. Çünkü çalışacak ve çalıştırılacak çok işçi var. Organize Sanayi Bölgesinden çok yoğun olarak talep var. Bu taleplere yetişemiyoruz, eleman bulamıyoruz’ dedi.

İşkur’a başvuru yapıp da işsiz kalan hiç kimsenin olmadığını vurgulayan İşkur İl Müdürü Köksal, ‘Eleman bulma konusunda çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle 17 yaş ile 30 yaş arasındaki bay – bayan arkadaşlarımızın tekstil ve mobilya sektörlerinde çok ciddi bir şekilde eleman ihtiyacımız var. Bir noktada işsizlik var deniliyor, bir noktada eleman sıkıntısı çekiliyor. Sorun iş beğenmemekten kaynaklanıyor. İlimizde iş konusunda değişik beklentiler içerisine giren insanların sayısı da çok fazla. Ama ben sorunu birlikte çözeceğimize inanıyorum. İşveren arkadaşlarımızın bu eleman ihtiyaçlarının bir an evvel karşılanması lazım. Ben çalışmak istiyorum diyen ve istediğimiz kriterlerdeki herkese Organize Sanayi Bölgesinde mutlaka bir iş var’ ifadelerini kullandı.

DİVRİĞİ VE KANGAL’DA

İŞSİZLİK SORUNU YOK!

İlimizin Kangal ve Divriği ilçesinde işsizlik konusunda bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Köksal, bu ilçelerdeki madenler sayesinde neredeyse hiç kimsenin işsiz kalmadığını belirtti.

Köksal şunları kaydetti:

‘Bu anlamda bizim daha çok sıkıntı duyduğumuz alanlar ilçelerimiz. Divriği ve Kangal ilçeleri haricinde diğer ilçelerimizde işsizlik sorunu biraz daha fazla. Kangal ve Divriği ilçelerimizdeki doğal maden kaynakları nedeniyle bu bölgelerde işsizlik yok denecek kadar az. Buralardaki madenlerde yaklaşık olarak bin 500- 2 bin kişi çalışıyor. Yani bu ilçelerde hemen hemen her evden bir kişi madenlerde çalışıyor. Hem ücretleri yüksek, hem açık maden olduğu için sıkıntı arz etmiyor. Dolayısıyla hem Kangal hem de Divriği ilçemizde işsizlik hemen hemen yok denecek gibi… Çok az bir kısmını da Toplum Yararına Proje’den faydalandırıyoruz.’

ŞARKIŞLA VE SUŞEHRİ

BÖLGENİN YILDIZI OLACAK

Şarkışla ile Suşehri’nde işsizlikle ilgili önemli bir sıçrama olduğunu belirten Sivas İşkur İl Müdürü Köksal, ‘Özellikle Şarkışla bölgenin yıldızı olabilecek bir ilçe. Et ve et ürünlerinde Türkiye’de 5. Canlı hayvan pazarına sahip bir ilçe. Çok iyi bir plan ve program yaptığımız zaman Şarkışla’da Türkiye çapında uçuracağımız bir noktada. Burasıyla ilgili bizim düşüncelerimiz çok. Şuana kadar gerçekleştiremedik’ dedi.

Şarkışla ilçesinin yerel yöneticilerine seslenen Köksal, ‘Mutlaka o bölgenin et ve et ürünleriyle ilgili bir bölge olması lazım. Yani açacağımız kursların kasaplık üzerine, sucuk, pastırma, et ve yan et ürünleri üzerine olabilecek bir çalışma yapmamız lazım. Göreceksiniz ki Şarkışla yol boyunca Ankara yolu üzerinde, Kayseri Yolu üzerinde çok güzel bir güzergâhı var. Ama maalesef konuşmalar hep havada kalıyor. Ben bütün yerel idarecilerden bu bölgeyi canlandırabilecek bir çalışma bekliyorum. Türkiye’nin diğer illerine gittiğiniz zaman yol kenarında satış yapılan yerlerde devasa satışlar yapılabiliyor. İl Müdürü olduğum günden bu zamana kadar bütün Belediye Başkanlarımıza ve Kaymakamlarımıza ısrarla söylüyorum. Yol kenarlarına mutlaka kurs yerleri açalım, satış reyonları kuralım. Bu şekilde ana yol güzergâhındaki yol kenarlarını canlı hale getirelim. Çünkü Sivas konumu itibariyle Kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlıyor. Hedeflerini koyuyorum, destekte bulunacağımızı söylüyorum ama yerel yöneticilerimizin de canla başla en az benim kadar bu konularda düşüncelerinin iyi olmalarını istiyorum’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!