USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Danışman Öğretmen Semineri Verildi

Danışman Öğretmen Semineri Verildi

Danışman Öğretmen Semineri Verildi
23-02-2016 08:46
Google News


Eğitmen İbrahim Kılıç’ın tarafından verilen seminerde proje hakkında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, ‘Eğitimimiz en önemli bileşeni öğretmendir ama öğretmen yetiştirme sürecimiz hep tartışılmıştır. Bununla ilgili olarak, bakanlığımız çok önemli bir süreç başlattı. Hakikaten 30 bin öğretmen atadı ve bu 30 bin öğretmenin 6 ay maaşını vererek ders istemiyor. Sizi tecrübeli öğretmenlere, mesleğinde en az 10 yılı tamamlamış öğretmenlere emanet ederek, onlarla beraber okulu, süreci, sivil toplum kuruluşlarını, bulunduğunuz şehri iyi öğrenmenizi istiyor’ dedi.

SERCAN ÇETİNEL

Ülke genelinde yeni atanan 30 bin öğretmen, öğretmen niteliğinin artırılması politikası çerçevesinde 6 ay yetiştirme programına alınıyor.

İlimizde ise yeni atanan 229 yeni öğretmenin yanı sıra, proje kapsamında danışman öğretmenler buluşmak üzere farklı illerden de ilimizi tercih eden öğretmenler adaylarıyla toplam 322 yeni öğretmen, eğitim niteliğinin artırılması çerçevesinde 6 ay yetiştirme programına alınacak.

Proje kapsamında Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü, dün Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde danışman öğretmen eğitim semineri düzenledi. Eğitmen İbrahim Kılıç tarafından verilen seminerde sistemin işleyişine değinildi.

‘10 YILLIK TECRÜBEDEN FAYDALINACAK’

Seminerde proje hakkında konuşma gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, proje çerçevesinde yeni atanan öğretmenlere danışman öğretmenlik için Sivas’ta 10 yılı tamamlayan öğretmenlerin listesini aldıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

‘Sivas’ta 10 yılını tamamlamış öğretmenler listesini istedik biz merkezden ve ilçelerden. Bin 300 civarı bir rakam geldi. 360’a yakın arkadaşımızı bugün buraya çağırdık. Hem bu arkadaşlarımızla hem okul müdürlerimizle bu süreçle ilgili karşılıklı oturacağız, görüşeceğiz. 2 gün boyunca bura süreci, karşılaşılacak sorunlarla ilgili süreç anlatılacak.’

‘6 AY ÜCRETLİ EĞİTİM’

Eğitimin en önemli bileşeninin öğretmen olduğun altını çizen Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, öğretmen yetiştirme konusunun ise sürekli eleştirildiğini söyledi. Bu proje ile bunun üstesinden gelineceğini söyleyen Altınsoy, 6 ay boyunca eğitim ders vermeden maaş alacaklarını ve bu süreç içerisinde bulunduğu yerden, atandığı okula kadar her konuda bilgilendirileceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

‘Milli Eğitimin, okul, sıra, masa, akıllı tahta, bilgisayar, müdür, öğretmen, veli, okul aile birliği gibi çok bileşeni var. Bunun en önemli bileşeni öğretmendir. Öğretmeni bunun içinden çekip aldığınız zaman diğerlerinin çok büyük bir anlamı kalmıyor. Biz çok önemli bir kültürden geliyoruz. Eğitimin en önemli bileşeni öğretmendir.

Öğretmen bu kadar önemliyken, öğretmen yetiştirme sürecimiz hep tartışılmıştır. Acaba öğretmenler nasıl yetiştirilmeli. Bununla ilgili o kadar makaleler, kitaplar, konular söylenmiştir. Belki de bizim hakikaten Türkiye’de kalem kılıçtan keskindir diyoruz. Bir toplum kılıçla fethedilir ama kalemle ayakta durur. Ülkelerin kalkınması, gelişmesi için eğitimin önemini konuşuruz. Bunun felsefesini yaparız. Ama öğretmen yetiştirme süreci hep tartışılmıştır. Bununla ilgili olarak, bakanlığımız çok önemli bir süreç başlattı. Hakikaten 30 bin öğretmen atadı, 30 bin öğretmenin 6 ay maaşını veriyor. Diyor ki ben senden ders istemiyorum, seni yetiştireceğim diyor. Seni duayen öğretmenlere, tecrübeli öğretmenlere, mesleğinde en az 10 yılı tamamlamış öğretmenlere emanet ediyorum. Onlarla beraber gidin, okulu, devleti, süreci sivil toplum kuruluşları, bulunduğunuz şehri, her yeri öğrenin bu işi tam öğrenin, öğrenmeye çalışın iyi öğretmen olun diye bir süreç başlatılmış oldu. Eğitim fakültelerinde muhakkak bu işin teorisini alıyorlar ama biliyorsunuz ki insan öğretirken öğreniyor.

Bu konu hep tartışılmıştır ama hiç kimse bu konuya neşter vurmamıştır. Bu süreci biz yeni başlatıyoruz. Elbette bu ilk olduğu için sıkıntıları olacak, eksikleri olacak, bazen aksaklıklar olabilir ama ilk olduğundan dolayı bu süreci hep beraber aşacağız. Hep beraber bu süreçle ilgili karşılıklı konuşacağız, daha iyi oturtturulması için elimizden geldiği kadar faydalı olmaya çalışacağız.’

‘SİVAS’A 322 ÖĞRETMEN ADAYI’

Milli Eğitim Şube Müdürü Fahrettin Bülbül, Türkiye geneli 30 bin öğretmenin ataması yapıldığı ve bunların 229’unun Sivas’a atandığını söyledi. Bu sayının ise danışman öğretmenlerle buluşturmak üzere belirli tarihler arasında başvuru alındığını ve bu sayısının 322 öğretmen adayına çıktığını belirterek şunları kaydetti:

‘Aday öğretmenlerin yetişme süreci ve danışmanların seminerini yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Hepinizin malumu, bakanlığımız 10 Şubat itibariyle Türkiye genelinde 30 bin öğretmenimizin atamasını yaptı. Birinci aşamada yapılan bu atamadan sonra ilimize 229 yeni arkadaşımız öğretmen olarak atandılar. Tabi ki bu sene bakanlığımızın ilk defa uygulayacağı bir eğitim adaylık eğitimi programı dahilinde atanan 30 binin öğretmenimiz, 15-18 Şubat tarihlerinde sizlerle buluşmak üzere danışman öğretmenlerinin bulunduğu illere tekrar tercihte bulundular. Bu kapsamda 19 Şubat itibariyle ilimize 322 yeni öğretmen arkadaşımız sizlerle buluşmak üzere atamaları yapıldı.’

‘ÖĞRETMENLERE SİHİRLİ DOKUNUŞ’

Milli Eğitim Bakanlığının çok büyük bir kitleye hitap ettiğini vurgulayan Şube Müdürü Bülbül, zaman zaman öğretmenler arasında bakanlığın öğretmenlere de ufak bir dokunuş yapamaz mı muhabbetleri olduğunu ve bu programın tamda yeni bir başlangıcı olduğunun altını çizdi.

Bu program sayesinde yeni atanacak olan öğretmenlerin danışman öğretmenlerden koordinasyon sağlayacağını söyleyen Bülbül, ‘Kıymetli katılımcılar bakanlığımız neden böyle bir uygulama yapma gereği hissetti biraz bunun üzerinde durmak gerekir. Hepinizin malumu Milli Eğitim Bakanlığı çoğu ülkenin nüfusundan daha fazla bir kitleye, daha fazla bir potansiyeli hitap eden devasa bir kurum. Çok büyük bir kurum olmasına rağmen eğitim teknolojilerinde, bilişimde, fiziki alt yapı noktasında, donanım hizmetleri noktasında son yıllarda gerçekten reform sayılabilecek birçok yeniliğe adım atmıştır. Her zaman gerek öğretmenler odalarında, gerekse özel sohbetlerimizde zaman zaman dile getiririz, deriz ki evet bakanlığımız fiziki anlamda, teknolojik anlamda gerçekten fevkalade işler başarıyor ama acaba deriz öğretmen faktörüne de şöyle küçük dokunuşta bulunsa diye kendi aramızda konuşmalar geçer. İşte tam onun zamanı şuanda. Öğretmen faktörüne dokunmaya başladı bakanlığımız. Bunun ilk aşamasında bugün burada ilk defa açılışını yapacağımız, semineri yapacağımız siz danışman öğretmenlerimizi önceleyerek bu arkadaşlarımızı, bilgi birim ve tecrübelerinizden yeni atanan öğretmenlerle koordinasyon sağlamak üzere böyle bir uygulama başlattı. Yeni atanan öğretmenlerimizi tabiri caizse antrenmansız bir şekilde sahaya sokmayarak, ısınma hareketleri yaptırarak sınıflara okullara gönderecek’ dedi.

‘6 AY ADAYLIK SÜRECİ OLACAK’

Adaylık sürecinin yaklaşık 6 ay süreceğini ve ilkleri uygulamanın her zaman sıkıntılı olduğunu kaydeden Şube Müdürü Bülbül, bu programı başarılı şekilde tamamlayacaklarından emin olduklarını da söyleyerek sözlerini şöyle noktaladı:

‘Biz bu 322 yeni atanan arkadaşımızın danışmanlarını belirlemek için sayı istedik okullardan. Tabi ki bizim belirlediğimiz sayı baya bir fazlaydı. Ancak bakanlığımızın bize gönderdiği 322 öğretmen arkadaşımızı takdir edersiniz ki hepsinin ayrı ayrı branşları vardır. Bize toplam 36 branşta öğretmen arkadaşımız atandı. Bakanlığımız birde 322 atanan öğretmenin yüzde 10-15 fazlasını çağırmamızı tebliğ etti. Dolayısıyla bizde şuanda 400’e yakın arkadaşımızı bu seminerden geçireceğiz. Daha sonra bu hafta içerisinde bu arkadaşlarımızın okullarını belirleyeceğiz. Bu adaylık süreci yaklaşık 6 ay sürecek. Sunum burada 2 gün sürecek. İlkleri, yenilikleri uygulamak gerçekten sıkıntılı şeyler. Biz bu programı yüzde 100 başarmak zorundayız ve buradan gördüğüm kadarıyla il olarak bunu başaracağımız şüphesiz. Biz ilk olarak bu işten yüzümüzün, anlımızın akıyla çıkacağımızı düşünüyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!