USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yüreğimize Bir Ateş Daha Düştü

Yüreğimize Bir Ateş Daha Düştü

Yüreğimize Bir Ateş Daha Düştü
18-04-2016 09:10
Google News


Mardin’in Savur İlçesi’nde zırhlı askeri araca yapılan bombalı saldırıda şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Erdal Çetin’in acı haberi Sivas’taki yakınlarını yasa boğdu. Çetin’in naaşı Ulu Camii’nde ikindi namazının sonrasında kılınan cenaze namazının ardından binlerce Sivaslı ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Çetin, Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki Garnizon Şehitliğine defnedildi. Şehidin cenazesine binlerce Sivaslı katıldı. İrade Gazetesi ailesi olarak şahadet şerbetini için tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz…

HAYRULLAH AĞKAŞ

Mardin Savur’da askeri aracın geçişi sırasında patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 asker şehit oldu. Bir şehit haberi de Şırnak’tan geldi. Şehit haberlerinin ulaştığı aileler yıkıldı.

Mardin’in Savur ilçesinde devriye görevi yapan askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK’lılar tarafından yola önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 4 asker şehit oldu, 2 asker de ağır yaralandı.

Şırnak’ta arama tarama faaliyetleri yürütüldüğü sırada çöken binanın enkazı altında kalan bir polis şehit oldu, 12 güvenlik görevlisi de yaralandı. Mardin’de şehit düşen Yasin Tekin, Erdal Çetin, Sinan Yaylı, Mustafa Özen ile Şırnak’ta şehit düşen Hıdır Gençarslan’ın baba ocağına haberler ulaştı.

AİLEYİ EVDE BULAMAYINCA

ACI HABERİ AMCAYA VERDİLER

Mardin’in Savur İlçesi’nde zırhlı askeri araca yapılan bombalı saldırıda şehit olan askerlerden Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin’in acı haberi Sivas’taki yakınlarını yasa boğdu.

Mardin’in Savur İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin’in acı haberi memleketi Sivas’a ulaştı.

Sağlık ekipleri eşliğinde şehidin Gülyurt Mahallesi’ndeki baba evine giden askeri yetkililer, aileyi evde bulamayınca şahadet haberini amcası Necati Çetin’e verdi. Amca Necati Çetin’in Abdulvahabi Gazi Mahallesi’nde oturduğu 3 katlı bina, Türk bayraklarıyla donatıldı. Hasan-Şaziye Çetin çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olan evli ve 2 çocuk babası Erdal Çetin’ın 1996 yılında göreve başladığı öğrenildi. Ankara’da görevli olan Çetin’in bir süre önce geçici görevle Mardin’in Savur İlçesi’ne gittiği belirtildi.

Bu arada şehidin anne ve babasının Antalya’daki kızları Hatice Çetin’in yanında olduğu ve oğullarının şehadet haberini aldıktan sonra şehidin Ankara’daki eşi Arzu Çetin’in yanına gittikleri ifade edildi.

SANA ÖMRÜM DEDİM

ÖMRÜMÜ ALDILAR

Şehidin eşi Arzu Çetin, 'Erdal’ım, aşkım ne olur gitme, yavrularını babasız bırakma. Sana ömrüm dedim, ömrümü aldılar benden' diye feryat etti.

Savur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin'in cenazesi Mardin'deki tören ardından askeri uçak ile Sivas'a getirildi.

Nuri Demirağ Havaalanı'nda şehidin cenazesini Vali Âlim Barut, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Emniyet Müdürü Turay Çalışkan ve il protokolü ile yakınları karşıladı.

Şehidin karayolu ile Antalya'dan Sivas'a gelen babası, eşi ve çocukları havaalanındaki karşılamaya yetişemezken, karayolu üzerinde cenaze konvoyuna yetişti. Şehit uzman çavuş Erdal Çetin'in cenazesi konvoy eşliğinde Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna getirildi.

'ERDAL, GİTME AŞKIM'

Cenazenin hastana morguna indirilmesi sırasında şehidin eşi Arzu, büyük olu Kaan ve babası Hasan Çetin gözyaşlarına hakim olamadı. Eşi Arzu Çetin, büyük oğlu Kaan'a sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Yakınlarının teskin edemediği Arzu Çetin, cenazenin askerler omuzunda morga taşınması sırasında, 'Erdal, ne olursun gitme aşkım. Beni yalnız bırakma, yavrularını babasız koyma. Yapma bunu bana. Erdalım ne olursun Erdalım. Erdal'ım 'Ömrüm' dedim ben sana. Ömrümü aldılar benden. Sen buraya mı yakışacaktın? Gel 'şaka' de bana, 'yalan' de ne olur. 'Rüya' de beni uyandır. Ne olursun. Yapma bunu bize. Erdalım ben senin yollarına kurban olurum. Ne olur gitme' diye ağlamayarak haykırması herkesi duygulandırdı.

Hasan-Şaziye Çetin çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olan Erdal Çetin'ın 1996 yılında göreve başladığı öğrenildi. Arzu Çetin ile evli olan şehidin 12 yaşında Eren ve 16 yaşında Kaan isimli iki oğlu olduğu öğrenildi.

HAMİLE EŞ DE

UÇAKTAYDI

Öte yandan Mardin'deki bombalı saldırıda şehit düşen 4 askeri personelden Niğdeli Jandarma Astsubay Çavuş Yasin Tekin'in 7 aylık hamile eşi Ülkiye Tekin de, Sivas'a getirilen şehit Erdal Çetin'i taşıyan uçakta yer aldı. Memleketlerine götürülen diğer 3 şehit cenazesiyle birlikte uçakta olduğu gözlenen Ülkiye Tekin de havaalanında bir süre uçaktan indi. Gözü yaşlı eşi, kadın astsubaylar sarılarak teskin etmeye çalıştı. Diğer 3 şehit cenazesi de uçaktaydı.

ŞEHİDİ BİNLERCE

SİVASLI UĞURLADI

Şehit Uzman Jandarma Erdal Çetin’in naaşı Cumartesi günü öğlen saatlerinde havayoluyla ilimize getirilerek, Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. İkindi namazının ardından Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazına il protokol üyeleri, yakınları ile birlikte binlerce Sivaslı katıldı. Cemaat yine cami etrafında saf tutarak, şehidini tekbirlerle uğurladı.

Cenaze namazı sonrasında omuzlara alınan Şehit Çetin, yapılan törenin ardından Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki Garnizon Şehitliği’ne defnedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!