USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Bekle Bizi Süper Lig?

?Bekle Bizi Süper Lig?

?Bekle Bizi Süper Lig?
12-07-2016 16:59
Google News


OĞUZHAN SARZEP

PTT 1. lig temsilcimiz Sivasspor’da Teknik Patron Osman Özköylü, Sivas’ta görev yapan spor medyasıyla bir araya geldi.

Kulüp tesislerindeki toplantı salonunda Sivas spor medyasına açıklamalarda bulunup sorularını yanıtlayan Özköylü, takımın durumu hakkında ve transferler hakkında bilgiler verdi.

İşte Özköylü şu başlıklar altında konuştu:

‘JOHN BOYE’NİN AÇIĞINI KAPATMALIYIZ’

John Boye'nin durumu hakkında da bilgi veren Özköylü, ‘Milli takım oyuncusu olması nedeniyle ve milli takımdan ona sunulan şart gereği alt ligde oynadığı taktirde milli takımla ilgili problem olacağı ve milli takıma çağrılamayacağı söylenmiş. O da bunun kariyeri açısından bir sıkıntı oluşturacağını düşünüyor. Biz de kendisinin ayrılmasını hiç istemiyoruz. Çünkü John Boye çok deneyimli iyi bir oyuncu. Özellikle bizim oyun sisteminde çok önemli bir rol üslenecek. Biz John Boye kalacak diye planlama yaptık. Bu anlamda o bölgeye oyuncu düşünmüyoruz. Hasan Hatipoğlu, Oumari, İbrahim Öztürk ve John Boye'yi katığımız zaman 4 tane stoperimiz var. John Boye ile ilgili bir olumsuzluk olursa oraya mutlaka bir oyuncu almak durumunda olacağız. Onun açığını kapatmak durumundayız. Zaten kendisine bir süre verildi. Bu süre içerisinde kulübün istediği bonservisi getirirse gitmesi konusunda yardımcı olunacağı söylenildi. Biz de bu süreci bekliyoruz’ dedi.

‘KALECİ SETKUS KALACAK GÖRÜNÜYOR’

Başkan Mecnun Otyakmaz'ın Cristian Tanase'nin menejeri ile görüşeceğini aktaran Özköylü, Setkus’unda takımda %99 kalacağını söyledi. Özköylü, şunları dile getirdi; ‘Geçen seneden kalan yüklü miktardaki sözleşmelerin bu sene mutlaka aşağı çekilmesi lazım. Bununla ilgili bir görüşme yapıldı. Sonucu mutlaka başkanımız takip ediyor. Tanase’de bizim gitmesini çok istemediğimiz oyunculardan bir tanesi. Ama bir anlaşmazlık olursa Etzaz Hussain'de olduğu gibi onunla da yollarımızı ayırmak durumunda kalabiliriz. Ama ben düşünüyorum ki Cristian Tanase de burada kalmayı çok istiyor. O da antrenmanlara başladığı günden beri her geçen gün daha mutlu daha istekli olarak çalışıyor. Onun dışında diğer yabancı oyuncularımızla ilgili bir problem yok.  Barrales devam edecek. Menejeri gelecek ve sözleşmesinin yeni şartları resmiyete dökülecek. Oumari devam ediyor. Setkus ile konuştuk. O da belirli bir indirimi kabul ederek yüzde 99 oranında kalacak öyle görünüyor’ dedi.

‘BİR TRANSFER DAHA DÜŞÜNÜYORUZ’

Osman hoca, bir tane daha transfer düşündüklerini belirterek, ‘Santrafor bölgesinde elimizde Barrales ve Ergin Keleş var. Bu kulübün geçen sene yaşadığı en büyük sıkıntılardan bir tanesi özellikle Barrales'in sezon başında sakatlanmasının ardından santrafor bölgesinde alternatif oyuncu olmadığından dolayı büyük problem yaşandı. Sezon içerisinde neyin ney olacağını bilmiyorsunuz. Allah korusun kamp döneminde de bir takım sakatlıklar yaşanabiliyor. Sezon içerisinde de yarı yolda kalmamak adına sıkıntı yaşamamak adına en azından o bölgede oynayabilecek hem birkaç bölgede oynayabilecek komplike oyuncu düşünüyoruz. Onunla ilgili de bir oyuncu ile görüşmemiz var. Olma ihtimali de yüksek. Onun durumu da birkaç güne netleşecek. Onun dışında transfer yapmayı düşünmüyoruz.’

‘ÇOK KALİTELİ OYUNCULARIMIZ VAR’

Mevcut kadronun takıma fazlasıyla yeteceğini düşündüğü belirten Özköylü, ‘Çok kaliteli iyi oyunculara sahibiz. Onların bu ligi önemsemedi, hakkını vererek oynaması çok önemli. Süper Lig ile PTT 1. Lig arasında gerçekten çok fark var. Güçlü olmayı gerektiren bir lig. O yüzden kalitenizin olması çok önemli ama kalite ili gücü birleştirmek lazım. Biz de ilk günden itibaren bunu gerçekleştirmeyi çalışıyoruz. Çok keyifli gidiyor antrenmanlarımız. Oyuncularımız gerçekten yoruluyorlar ki öyle olmak zorunda. Sezon başında bunu doğru bir şekilde planlamaz ve doğru şekilde yapmazsanız sezon içerisinde çok ciddi problemler yaşarsınız. Performans anlamında oyunculardan yeterli performans alamazsınız. Hem de sakatlık anlamında çok ciddi sorunlar yaşarsınız. İnşallah biz bunları yaşamamak adına ilk günden itibaren binanın temelini atıyoruz. Temel çok önemli. İnşallah sezona hem fiziksel hem de taktiksel anlamda hazır bir şekilde gireceğiz’ şeklinde konuştu.

‘YILDIZELİ BİRLİKSPOR’LA MAÇ YAPACAĞIZ’

Kırmızı-beyazlı takımın hazırlık maçları hakkında da bilgi veren teknik adam Osman Özköylü, ‘BAL Ligi takımlarımızdan Yıldızeli Birlikspor ile hazırlık maçı yapacağız. Sezon başı yapılan hazırlık maçlarında şöyle bir kriter söz konusudur; çok yoğun geçen bir antrenman dönemi, zaten bu maçlarda arkadaşlarımız 45'er dakika oynayacaklar. Bu maçlarda arkadaşlarımızda görmek istediğimiz şey; taktiksel anlamda onlardan beklediklerimizi ne kadar yapabiliyorlar. Rakibimin kuvvetli ya da zayıf olması çok sorun değil ama tabi ki bu yoğun dönemde çok ciddi güçlü bir takımla eğer bu çalışmayı yaparsanız o zaman istediğiniz verimi alamazsınız. Verdiğim ilk transfer listesinde aşağı-yukarı bölgesel olarak hangi oyuncuları istediysek aldık’ dedi. Özköylü, oyun sisteminde çok fazla defansif ön libero iyi oynamadığını belirterek, orta sahada ki oyuncuların takımı oynatan, pas yapabilen oyuncuların olmasının çok önemli olduğunu belirtti.

‘BARCELONA’YA BENZER BİR TARZIMIZ OLMALI’

Sürekli atağı düşünen, coşkulu oynayan, her zaman oyunu forse eden hem iç sahada, hem dış sahada ayrım yapmadan oyun oynayacaklarını söyleyen Özköylü, ‘Nasıl ki Barcelona hem iç sahada hem de dış sahada sisteminden hiç taviz vermeden hep kazanmaya dönük oynuyorsa bizim de benzer bir tarzımız olmalı. Biz, Sivasspor olarak bu ligden Süper Lig'e çıkmak isteyen bir takımız. Şampiyonluk düşünen takımlar her zaman kazanmaya endeksli oynamak zorundadırlar. Hep atağı düşünen, hep golü düşünen ama bu arada oyunun içindeki defansif tedbirleri alarak oynayan takım oluşturduk. Bunu herkes görecek. Biz bu ligin en iyi takımlarından biri olacağız. Her zaman diğer takımlar bize karşı çok ciddi konsantre olacak. Çok ciddi mücadele edecekler. İşimiz kolay olmayacak. İyi takım olmak avantajdır ama bazen iyi takım olmanın dezavantajları da var. Bu ligde maalesef bunu yaşıyorsunuz. Biz de sahada kazanmaya yönelik bir takım olacağız’ dedi.

‘YENİ SEZONDA ORDA BAŞLAYACAĞIZ SÖYLENDİ’

Yeni 4 Eylül Stadyumu'nu gezdiğini de söyleyen Özköylü, ‘Bana yeni sezonda orda başlayacağız söylendi. Tabi ki bir takım prosedürler var. Onların yapılması gerekiyor. İnşallah orda başlarız diye düşünüyorum. Bir takım eksiklikler olabilir. Zamanla düzelir. Ben stadyumu çok beğendim. Çok güzel bir ambiyansı var. İnanıyor ki taraftarda sırf o stadın ambiyansını takımımızla birlikte yaşamak için gelecek ve çok keyif alacak' şeklinde konuştu.

‘O İSTEĞİ, İNANCI ARKADAŞLARDA GÖRÜYORUZ’

Özköylü, futbolcularla sık sık konuştuğunu belirterek, ‘PTT 1. Lig'i kabullenmek zorundalar. Çünkü bu ligde oynayacaklar. Bu bir rüya değil, gerçek oldu. Keşke gerçek olmasaydı ama gerçeklerle yüzleşmek lazım. Ben özellikle geçen seneden bu takımda kalan oyuncularla konuşarak orayı hatırlamamalarını istedim ama bu kulübe, bu şehre bir borcunuz var diye konuştum. Onlarda farkındalar. Hatta bugün de takımın büyükleri ile oturduk sohbet ettik. Onlarda farkındalar. Onlarda bu takımı olması gereken yere çıkması gerektiğini biliyorlar. İnşallah da böyle olacak. O isteği, inancı arkadaşlarda görüyoruz. Bu da beni umutlandırıyor.  Hepsine tek tek baktığımız zaman çok güzel insanlar, iyi futbolcular. Geçen sene burada bir şeyler olmuş. Herkes kendi adına ders çıkarmalı. Tekrar o hataları yapmamak için doğrular şimdiden hesaplanıp ona göre hareket edilmesi gerekiyor’ dedi.

Özköylü, yeni sezonda takım kaptanlarının Adem Koçak ve Burhan Eşer olacağını ayrıca oyun sistemini oturtturdukları taktide Sivasspor'un maçlarda yüzde 60-65-70 gibi topla oynamaya sahip olacağını söyledi.

Toplantının ardından Özköylü ve spor medya mensupları hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!