USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İl Özel İdare Tek Ses, Tek Yürek

İl Özel İdare Tek Ses, Tek Yürek

İl Özel İdare Tek Ses, Tek Yürek
06-08-2016 17:02
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan darbe girişimini nefretle lanetleyerek; ‘Bu darbe en başta, millete, hükümete, Meclis’e ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılmıştır. Bu vatan hainleri, milletine silah doğrultmuş kadın-erkek, genç-yaşlı demeden kurşun sıkmıştır’ dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bir grup askerin darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti kapsamında, Sivas İl Özel İdaresi ve Buruciye AŞ çalışanları ile merkez ve ilçe köy muhtarları tek ses, tek yürek oldu.

50. Yıl Kavşağından Cumhuriyet Meydanına kadar kortej halinde yürüyerek tek ses, tek yürek olan Sivas İl Özel İdaresi, ellerinde Türk bayrakları, çeşitli pankartlarla hep bir ağızdan tekbir getirip, sloganlar attılar.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Saygı Duruşunda bulunan çalışanlar ve aileleri, daha sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudu.

‘BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NDAN

BU YANA EN BÜYÜK FELAKETTİ’

Programda Sivas İl Özel İdaresi ve Buruciye AŞ çalışanları ile merkez ve ilçe köy muhtarları adına ‘Demokrasiye Saygı Bildirisi’ni okuyan Genel Sekreter Salih Ayhan, 15 Temmuz 2016 gecesi ülke tarihinin en karanlık gecesi olduğunu vurguladı. Ayhan, ‘Belki yeni bir fetret devri, belki yüz yıl sürecek bir kaosun ilk fırtınası servis ediliyordu o gece. Fetullahçı terör örgütü FETÖ/PDY eliyle ülke teslim alınacak, devlet teslim alınacak, millet esir alınacak ve birbirine kırdırılacaktı. Birinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük felaket kapımızı çaldı. Darbe ile iç savaş ile açıktan dış müdahale ile yüzleştik. Yok, olma tehdidiyle, Anadolu'dan toptan sürülme işaretleriyle karşı karşıya kaldık milletçe’ dedi.

‘PKK BELASININ BİR TÜRLÜ SONA

ERMEMESİNİN SEBEBİ BUDUR’

Türkiye’nin önünde kimsenin duramayacağının altını çizen Ayhan, ‘Bunu bildikleri için buldukları her fırsatta önümüzü kesmeye, ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Kendi güçlerinin yetmediği yerde çevremizdeki ve içimizdeki ihanet şebekelerini harekete geçiriyorlar. Türkiye’nin başındaki PKK belasının bir türlü sona ermemesinin sebebi budur. Suriye’de PYD adıyla bu örgütün bir kolunun icat edilip güney sınırlarımız boyunca karşımıza çıkartılmasının sebebi de budur. DAEŞ denilen bir örgüt icat edilip bölgemize ve ülkemize musallat edilmesi de aynı gayeye hizmet etmektedir. Son üç yıldır da FETÖ denilen bu örgütün önce yargı ve polis içindeki mensuplarıyla, onlar başaramayınca ordu içindeki üniforma giymiş teröristleriyle üzerimize sürenlerin yolu aynıdır’ dedi.

‘ÇİRKİN EMELLERE ULAŞAMAYACAĞINI

TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİNİZ’

Halka seslenen ve nöbetlerden dolayı teşekkür eden Salih Ayhan, ‘Tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilen aziz milletimiz, 15 Temmuz silahlı darbe girişimini bozguna uğratan aslan yürekli kardeşlerimiz, günlerdir sokakları meydanları boş bırakmayarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkma konusundaki kararlılığını ortaya koydu. Günlerdir bu meydanı boş bırakmayan sizler; bu alçakların, bu yılanların, bu hainlerin bütün hesaplarını alt üst ettiniz. Bu kahraman Türk milleti, üzerinden hesap yapılamayacağını, FETÖ’nün çirkin emellerine ulaşamayacaklarını tüm dünyaya gösterdiniz’ ifadelerini kullandı.

‘BU DARBE EN BAŞTA MİLLETE YAPILMIŞTIR’

Darbe girişimini nefretle lanetleyen Genel Sekreter Ayhan, ‘Çünkü bu darbe en başta; Millete, hükümete, Meclis’e ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılmıştır. Bu vatan hainleri, milletine silah doğrultmuş kadın-erkek, genç-yaşlı demeden kurşun sıkmıştır. Masum halkın üzerine tankları sürmekte, insanları ezmekte sakınca görmemiştir. İnsanlara silah sıkmak istemeyen, emirleri altındaki askerleri/silah arkadaşlarını başlarından vurarak şehit etmekte tereddüt etmemiştir. Uçak ve helikopterlerle başta milletin meclisi olmak üzere devletin kurumlarını bombalamışlardır. Genelkurmay başkanı başta olmak üzere komutanlarını rehin alacak kadar cinnet seviyesine çıkmışlardır. Milli iradeyi gasp etmeye kalkmış, Başkomutanımız olan Cumhurbaşkanımıza suikast düzenlemeyi dahi göze alacak kadar, alçak-hain hesapların maşası olmuşlardır’ dedi.

‘ŞEHİTLERİMİZİN KANI ASLA

YERDE KALMAYACAKTIR’

Şehitlerin kanının yerde asla kalmayacağını belirten Ayhan, ‘Hiç şüphesiz demokrasi şehitlerimiz, gazilerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Günlerdir bu meydanlar; coşkuyla, gururla, cesurca söylenen dualar, marşlar ve zafer türküleri ile yankılanıyorsa bu tabloyu onlara borçluyuz. Hiç şüphemiz yok, şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır. Milletimizin sürdürdüğü şanlı demokrasi direnişinin gereği; devletimiz, hükümetimiz ve bizler tarafından harfiyen yerine getirilecektir. Artık her yıl ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi Anma Günü’nde bu şanlı kahramanları yâd edecek, hatıralarını geleceğe aktaracağız’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!