USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhuriyetin İlanı Eşsiz Bir Zaferdir

Cumhuriyetin İlanı Eşsiz Bir Zaferdir

Cumhuriyetin İlanı Eşsiz Bir Zaferdir
28-10-2016 17:02
Google News


ADEM HALBANT

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Dün başlayan etkinlikler bugün de devam edecek.

Cumhuriyetin ilanının 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Kent Meydanı’ndaki programa Vali Davut Gül’ün yanı sıra il protokolünden geniş bir katılım sağlandı. Etkinlikte önce Valiliğin çelenk sunumu gerçekleştirildi. Daha sonra garnizon komutanlığı ve ardından Belediyenin çelenk sunumu yapıldı.

Sivas Valisi Davut Gül, Garnizon ve 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Çelenk sunumlarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende daha sonra Vali Davut Gül, şeref defterini imzaladı.

Gül, şeref defterine yazdığı yazıda‘Türk Milletinin büyük fedakârlıklarla vermiş olduğu kurtuluş mücadelesi Anadolu’daki kongreler sonrasında 23 Nisan 1920’de ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ hükmünün tescili, 29 Ekim 1923’te de Cumhuriyetin ilan edilmesiyle zafer de nihayet bulmuştur. Milletin iradesini esas alan, temsil eden Cumhuriyetin ilan edilmesi, bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu eşsiz bir zaferdir. Milletimiz bu coğrafyada yaşama azmini her alanda yaptığı büyük fedakârlıklarla göstermiş bu uğurda kanını ve canını seve seve vereceğini 15 Temmuz’da bir kez daha dünya kamuoyuna ilan etmiştir. Bugün bizlere düşen en büyük görev güçlü Türkiye’yi sonsuza kadar taşımak müreffeh yarınlara doğru emin adımlarla iletmektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum’ ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin ilanının 93. Yıl dönümü etkinlikleri bugün de devam edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!