USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sıcak Çermik Şifa Dağıtıyor

Sıcak Çermik Şifa Dağıtıyor

Sıcak Çermik Şifa Dağıtıyor
28-12-2016 22:14
Google News


M. MUSTAFA IŞIK

Sıcak, soğuk ve Kangal Balıklı Çermik başta olmak üzere olmak üzere birçok kaplıcanın bulunduğu Sivas, kaplıcalarıyla şifa oluyor.

Yıldızeli’nin Kalın beldesinde bulunan, jeotermal kaynakların özelliği açısından önemli bir yere sahip sıcak çermiğin 46-50 derece arasındaki suyu sodyum, sülfat, hidrokarbonat, magnezyum ve karbonat içeriyor.

Özellikle hastaların tercih ettiği kaplıca suyu romatizma, sinir sistemi, solunum yolu, sindirim sistemi, cilt hastalıkları, metebolizma bozuklukları, böbrek ve idrar yolları hastalıklarının tedavisine şifa oluyor. Bu şifalı suyun içindeki mineral bileşiminin kendine özgü bir özelliğinin olması bazı deri hastalıklarına da iyi geliyor.

Otel Müdürü 'Kükürtlü bir suya sahip olan kaplıcalarda tedavi bazen 2-3 hafta sürebilir. İçindeki madenler organizma tarafından hiç yadırganmadan benimsenir ve şifa verici etkileri de yer üstündeki cisimlerden çok farklı olur diyerek kükürdün insan sağlığına olan şifalı etkilerini eskiden beri görüldüğünü’ dile getirdi.

Ayrıca Müdür Ülkemizde 30 kaplıca arasında 6. sırada olan kaplıcaların reklam ve tanıtımının yeteri kadar yapılmadığını, yapılsa dünyanın herhangi bir yerinde ki bir insanın bile suyun özelliklerinden dolayı Sivas'a geleceğini belirtti.

Hititlerin izlerinden günümüze ulaşmış olan Sıcak Çermik, mevki olarak Ankara karayolu üzerinde yer alır ve şehir merkezine yalnızca 35 kilometre mesafede bulunuyor. Birden fazla otel ve konaklama merkezi vardır. Kaplıcalar etrafında kurulan otel, devre mülk, çadır ve piknik alanlarının artması bölgenin daha da gelişmesini sağlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!