USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Geleceğimiz Emniyette

Geleceğimiz Emniyette

Geleceğimiz Emniyette
19-07-2013 17:52
Google News


Proje kapsamında Yüceyurt Mahallesi’ndeki Çocuk Şube Müdürlüğü binasında ‘Çocuk Aktivite Merkezi’ oluşturulacak. Merkezde suça sürüklenen, mağdur, kayıp çocuklar ve ekonomik gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarının yararlanacağı sosyal ve eğitsel faaliyetler gerçekleştirecek.

ERSAN ARSLAN

2013 Sosyal Destek (SODES) uygulamaları kapsamında Sivas’tan finansman desteği almaya hak kazanan 31 proje arasında yer alan ‘Çocuk Aktivite Merkezi’ projesi, çocukların yüzünü güldürecek.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, proje kapsamında çocuklar için sosyal ve eğitsel faaliyetlerin gerçekleştirileceği bir merkez oluşturacak.

‘Çocuk Aktivite Merkezi’ projesi hakkında gazetemize bilgi veren Çocuk Şube Müdürü Bilgin Murat, ‘Kalkınma Bakanlığı bünyesinde özellikle dezavantajlı guruplara ve toplum içerisinde insanların bütünleşmesini sağlayabilecek şekilde sosyal destek programları hazırlanmakta. Bu sosyal destek programları kısaca ‘SODES’ olarak isimlendirilmekte. SODES Projeleri 2013 yılı için Sivas ilinde de açıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü olarak 2013 yılındaki SODES kapsamında ‘Çocuk Aktivite Merkezi’ adı altında dezavantajlı grupların, suça sürüklenen çocukların, mağdur çocukların, sokaklarda satıcılık yapan çocukların istifade edebilecekleri bir merkez oluşturmayı planladık. Bununla ilgili olarak SODES proje başvurumuzu yaptık ve bu başvuru Kalkınma Bakanlığı tarafından 5 Temmuz 2013 tarihinde onaylandı. 18 Temmuz 2013 tarihinde ise Sayın Valimiz ve Sayın Emniyet Müdürümüzün imzalamış olduğu sözleşme ile projemiz resmi olarak yürürlüğe girdi’ dedi.

‘YAKLAŞIK 780 ÇOCUK

MERKEZDEN FAYDALANACAK’

Çocuk Aktivite Merkezi’nin gerçekleştireceği faaliyetler ve çocuklara sunacağı imkânlar hakkında bilgi veren Çocuk Şube Müdürü Bilgin Murat, merkezden yaklaşık 780 çocuğun faydalanacağını söyledi.

Murat; ‘Çocuk Aktivite Merkezi’ni şube müdürlüğümüz bünyesinde oluşturmayı planladık. Çocuk Aktivite Merkezi’nin içerisinde çocuklarımızın istifade edebilecekleri 400 kitaplık bir kütüphane, çocukların spor yapabilecekleri küçük bir alan, bunun dışında çocukların özellikle ödevlerini yapabilecekleri küçük bir bilgisayar sınıfı oluşturacağız.  Bunun dışında hem dezavantajlı gruplara yönelik hem de ailesinin maddi durumu iyi olmayan fakat başarılı olan çocukların faydalanabilecekleri bir etüt merkezi oluşturmayı, bu etüt merkezinde çocuklara yönelik olarak yaprak testinden tutun da, çocuklara özellikle Türkçe ve Matematik derslerinde katkı sağlayabilecek ek dersler vermeyi planladık. Bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık ve hızla devam ettiriyoruz.

Yaklaşık 780 kişilik bir çocuk gurubunun proje kapsamında Çocuk Aktivite Merkezi’nden istifade etmesini planlıyoruz. Bu 780 çocuğun içerisinde daha önce de ifade ettiğim gibi suça sürüklenen çocuklardan tutun, mağdur, sokaklarda satıcılık yapan çocuklara kadar çeşitli çocuk grupları bulunmakta. Buradaki amacımız bu çocuklarımızın topluma entegrasyonunu sağlamak. Bu çocukların sıkıntı yaşayabilecekleri çeşitli ortamlarda bulunmalarındansa devletin koruyucu bünyesinde rahat bir şekilde çalışabilecekleri, derslerini yapabilecekleri, oturup vakit geçirebilecekleri, polis-çocuk ilişkilerin daha iyi olacağı bir ortam temin etmeyi hedefliyoruz‘ ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi’nden öğretmen desteği alacaklarını belirten Murat, Milli Eğitim Müdürlüğü ile de başarılı ama yoksul çocuklara ulaşılması noktasında çalışma yapılacağını söyledi.

Murat;  ‘Projenin ayakları içerisinde halk eğitim merkezinden Türkçe ve Matematik öğretmeni ayarlanacak. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle gerekli yazışmalar yapılacak. Ailesinin maddi durumu iyi olmayan fakat başarılı olan öğrencilere destek verilecek şekilde guruplar oluşturarak bu insanlara ders vermeyi planlıyoruz’ dedi.

‘ŞARTNAMELERİ HAZIRLIYORUZ’

SODES kapsamında alacakları finans desteğinin projenin hayata geçirilmesi için yeterli olacağını düşündüklerini belirten Murat, malzeme alımlarının ihale ile gerçekleştirileceğini bu kapsamda şartnamelerin hazırlandığını söyledi.

Murat; ‘Öncelikle bir tadilat kısmı oluşturulacak. Daha sonra proje ofisi, aktivite merkezi, etüt merkezi ve kütüphane oluşturulacak. Yapmış olduğumuz piyasa araştırması ile Kalkınma Bakanlığı’nın destek tutarı şuan için örtüşüyor. Biz çalışmalarımıza başladık. Bir takım alımlar tamamen Kamu İhale Kurumu’nun belirlemiş olduğu şartlar altında, ihaleye çıkılarak yapılacak olan alımlar. Şuan biz onun çalışmalarını yapıyoruz. Özellikle alacağımız bilgisayarları, projeksiyon cihazını ve yazıcıların şuan teknik şartnamelerini hazırlamaya başladık ilgili şube müdürümüzle beraber’ ifadelerini kullandı.

Murat ayrıca, 12 aylık sürece kapsayan proje ile sinema gösterimleri, huzur evi ziyareti, Ankara ve Çanakkale gezileri gibi etkinliklerin de gerçekleştirileceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!