USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sivaslı kimi isterse o, olacak?

?Sivaslı kimi isterse o, olacak?

?Sivaslı kimi isterse o, olacak?
27-07-2013 18:49
Google News


KEMAL ÇAĞLAYAN

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ‘Sivas’ta belediye başkan adayı kim olacak?’ tartışmalarına son noktayı koydu.  Başkan adayını halkın belirleyeceğini belirten Yılmaz, ‘Sivas’ta, Bizim adayımız yok… Bizim adayımız Sivas’ın adayı, Sivas’ın adayı kimse o bizim adayımız. Kendi adayımızı Sivaslıya kabul ettirmeyeceğiz. Sizin içinizden gelen ve sizden en çok oyu alan kardeşimiz bu ise soracağız, anketler doğruyu söyler. Artık o bilimsel bir gerçektir’ dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Büyük Otel’deki iftar programına, Bakan Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Üyesi eski Bakan Musa Demirci, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan, Mesude Nursuna Memecan, AK Parti İl Başkanı Av. Burhanettin Kuru, teşkilat yöneticileri, belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel meclis üyelerimiz ile çok sayıda partili katıldı.

İftar programının ardından konuşan Bakan Yılmaz, ‘Ramazan rahmet ayı… Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da kurtuluş… Nereden kurtuluş? Cehennemden kurtuluş. Bu ayda Cennet’e gitmek kolay mı? Kolay… Niye kolay? Çünkü inancımıza göre bu ayda şeytanlar bağlanmıştır. Şeytanların bağlandığı ayda da cenneti kazanamazsak o zaman vay bizim halimize desek yerimidir? Yeridir. Dolayısıyla bu iftarda hemşerilerimiz arasındaki birlik, beraberliği, dayanışmayı artırmak için bir vesile oldu. İl Başkanlığımıza böyle bir iftar düzenlediği için hem de Mustafa Sarılar Bey’e böyle bir iftarı bize sunduğu için teşekkür ediyorum. Allah gönüllerini gani kılsın’ dedi.

Programda, AK Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Üyesi eski Bakan Musa Demirci ve AK Parti Sivas Milletvekilleri de birer selamlama konuşması yaptı. Bakan Yılmaz, konuşmaların ardından Otel İşletmecisi, İş Adamı Mustafa Sarılar’a teşekkür plaketi takdim etti.

‘ADAYI, SİVASLI BELİRLEYECEK’

Bakan Yılmaz, iftar programının ardından otelin toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Yılmaz, yaklaşan yerel seçimler öncesinde en çok merak edilen soruların başında gelen ve tartışılan ‘AK Parti’nin Sivas Belediye Başkan adayı kim olacak?’ sorusuna da cevap verdi.

AK Parti olarak, bu noktada bir adaylarının olmadığını belirten Bakan Yılmaz, belediye başkan adayını Sivas halkının belirleyeceğini söyledi. ‘Aday kim olsun’ sorusunu halka soracaklarını ve bu doğrultuda hareket edeceklerini belirten Yılmaz, ‘Sivas’ın adayı bizim adayımız olur. İnşallah el birliği ile istişare ile gerçekten bunu gönülden söylüyorum, adayımızı belirler, Sivaslı’nın belirlediği adaya bu bizim adayımız deriz’ dedi.

Bakan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

‘Başarılı olmuş belediye başkan adaylarımızı, en kısa sürede açıklayacaklar birincisi bu. Bunun dışında bazı yerlerde bizim belediye başkanımız yok. Buralarda ise üzerinde mutabakata vardığımız en iyi adayı bulacağız. Sivas’ta nasıl olacak. Bizim adayımız yok… Bizim adayımız Sivas’ın adayı, Sivas’ın adayı kimse o bizim adayımız. Kendi adayımızı Sivaslıya kabul ettirmeyeceğiz. Sizin içinizden gelen ve sizden en çok oyu alan kardeşimiz bu ise soracağız, anketler doğruyu söyler. Artık o bilimsel bir gerçektir. AK Parti seçime giderken hatırlarsınız, başbakanım kaç milletvekili çıkaracağını dahi söyledi. ‘Yüzde 50’ye yakın oy alacağız’ dedi. Ama milletvekili sayımız 315-330 arasında değişir diye bir rakam söyledi. İşte buna bilimsel gerçek denir. Dolayısıyla Sivaslı kendi adayını bize gösterecek, diyecek ki; ‘bu benim belediye başkan adayım. İnanıyorum, güveniyorum ve Sivas’a hizmet eder’ Biz de onu, alacağız ve diyeceğiz ki; ‘sizin adayınız, bizim adayımız’ Çünkü biz milletin dışında birisi değiliz ki. Biz millet ne derse onu takip ederiz. İnşallah Sivaslı hiç yanılmadı. Bizi seçerken de yanılmadığını söylüyorum tabi, Allah yüzümüzü kara çıkarmasın. Ne söylediysek hak, Allah’a şükür yüzümüz ak. Bunu cani gönülden söylüyorum. Dolayısıyla Sivas’ın adayı bizim adayımız olur. İnşallah el birliği ile istişare ile gerçekten bunu gönülden söylüyorum, adayımızı belirler, Sivaslı’nın belirlediği adaya bu bizim adayımız deriz.

Ben Türkiye’nin her tarafında AK Parti hizmetine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Çünkü emaneti ehil ellere vermek lazım ki zaman kaybetmeyelim.

Sivas’ta da yapılan bir anket var. Bütün iller yapıldı. Tabi Hilmi Bey aynı zamanda seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısının yardımcısı. Dolayısıyla Sivas için de yapılmış bir anket var. Sivaslı diyor ki, ‘iyi bir aday koyarsanız biz sizin yanınızdayız’ diyor. Dolayısıyla biz de inşallah Sivaslı’nın o iyi adayını anketlerle bulacağız. Yani şudur, ‘kimi başkan olarak görmek istiyorsunuz?’ biz bunu Sivaslıya sorarız, Sivaslı bize cevabını veririz, bizde o sese kulak veririz’

SURİYE’DEKİ ÇATIŞMALAR…

Bakan Yılmaz, Suriye’deki çatışmalar, sınırdan Türk topraklarına isabet eden ateş sonucu yaşanan yaralanma ve can kayıpları ile ilgili Türkiye’nin tutumunun ne olduğu yönündeki sorulara da cevap verdi.

Türkiye’nin gelen ateşe angajman kuralları çerçevesinde gereken karşılığın misli ile verildiğini belirterek, sınır güvenliğini artırmaya yönelik çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Yılmaz, ‘Silahlı Kuvvetlerimiz hudutların güvenliğinden sorumlu. Bazı yerlerde jandarma bütün yetkiyi, Kara Kuvvetlerimize devretti. Dolayısıyla biz şimdi bu alanlarda hem sınırı aydınlatma, hendek kazma, tel örgüleri güçlendirme, insansız hava araçlarımızla istihbarat bilgilerini sağlıyoruz. Eğer bir tane ateş gelmişse angajman kuralları gereği misli ile karşılık veriyoruz. Dolayısıyla da bunun caydırıcı olmasını düşünüyoruz. Biz karşı taraftan tek bir ateş gelmeyene kadar vatandaşlarımızın hiçbir tanesinin burnu kanamasın diye bu angajman kurallarını çok hassas bir şekilde uyguluyoruz, daha da uygulayacağız.

Peki sınırlarda bu neden oldu? Sınırda bir kavga var, 2-3 grup arasında. PYD olabilir, Özgür Suriye Ordusu olabilir, bunun dışında Irakla bağlantılı gruplar arasındaki egemenlik, etkinlik sahasının Türkiye’ye yansıması şeklinde görünüyor ama Türkiye bu oldubittiye evet demez.

Kuzey Irak ile Suriye’nin kuzeyini, benzeştirme, örtüştürme gibi bir durum var. Ama bilin ki Irak’ın kuzeyindeki bir toplumsal, insani yapı tek bir guruba aitken Suriye’de durum böyle değil. Suriye’de Halep’in çoğunluğunda ve birçok yerde Araplar çoğunlukta… Buradaki herhangi bir defacto duruma Suriye halkının kendisi izin vermez. Bizim kabul edeceğimiz husus nedir. Suriye halkının açık ve şeffaf bir seçim sonucu oluşacak parlamentosunun kabul etmiş olduğu iradeye biz saygı duyarız. Neden? Suriye halkının temel isteği ve görüşü budur diye. Ama bunun dışında henüz daha açık, şeffaf ve uluslar arası toplumun kabul edeceği bir seçim yapılmadan, herhangi bir gurubun, merkezdeki yönetimin boşluğundan veya kuzeydeki bir gurubun etkinliğinden yararlanan defacto bir yönetimi Türkiye kabul etmez. Türkiye’nin kabul etmediğini herkes bildiğinden, oradaki gurubun da öncüleri olanlar Türkiye’yi rahatsız edecek bir faaliyette olmayacaklarını ifade etmiş ve etmektedirler. Dolayısıyla milletimizin için rahat olsun. Milletimizin haklarına zerre kadar halel gelecek hiçbir duruma ne Türkiye içinde müsaade edilir, ne de Türkiye dışında müsaade edilir’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!