USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eğitime Çürük Raporu

Eğitime Çürük Raporu

Eğitime Çürük Raporu
01-08-2013 17:39
Google News


KEMAL ÇAĞLAYAN / ÖZEL HABER

Okullar dayanıksız çıktı

Depreme dayanıklılık testinde Suşehri’nde 4 okul  başarısız çıktı. Suşehri ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla okullarda depreme dayanıklılık testi yapıldı. Yapılan testlerde ortaya çıkan gerçek herkesi düşündürdü. Cengiz Topel Kız Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Tarım Meslek Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Karşıyaka ilköğretim okullarında güçlendirme yapılsa dahi deprem yönetmeliğinin ön gördüğü performanslara dayanıklılığının olamayacağını tespit edildi.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Suşehri Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru, yakalaşan eğitim öğretim yılı öncesi eğitim karmaşası yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek,’Bakanlığın talimatı ile yapılan ölçümlerle ortaya çıkan sonuç bizleri düşündürdü. İlçemizin  birinci derecede fay hattı üzerinde olması nedeniyle  gerekli tedbirleri almamız gerekiyor. Yapılan testler sonucunda Cengiz Topel Kız Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Tarım Meslek Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Karşıyaka ilköğretim okullarına eğitimde kullanılamaz kararı çıktı.  Okullarımızın yapı itibariyle performansları da ortadadır. Suşehri Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçede eğitim karmaşası yaşanmaması için gerekli tedbirlerimizi alıp ilgili planlamaları Sivas Valiliğine gönderdik.’dedi.

SONUÇLAR BİLDİRİLDİ

Suşehri Milli eğitim Müdürü Naci Kuru ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatlarıyla Türkiye genelinde eğitim tesisleri depreme dayanıklılık testinden geçirilmesi doğrultusunda K enerji mühendislik şirketi ilçemizdeki eğitim tesislerinde depreme dayanıklılık testiyle ilgili gerekli incelemeleri yaptı ve sonuçları Sivas Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne vermiştir. ‘dedi

TEDBİR ALINACAK

Müdür Kuru,Sivas Valisi   Zübeyir Kemelek’in  gönderdiği üst yazıyla İlçede bulunan Cengiz Topel Kız Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Tarım Meslek Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Karşıyaka ilköğretim okulları binasında yapılan hesap ve etüt çalışmaları sonucu güçlendirme yapılsa dahi deprem yönetmeliğinin ön gördüğü  performanslara dayanıklılığının olamayacağını tespit etmiş bu konuya yönelik Çevre Şehircilik il müdürlüğü, Sivas Valisinin talimatıyla bu binalara yönelik her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması doğrultusunda Suşehri Kaymakamlığı tarafından gerekli tedbirlerin alınmasına ve konuya yönelik acilen bilgilendirme sunması talimatı verdiğini de sözlerine ekleyerek ‘ Tarım Meslek Lisesinin yapılan güçlendirme çalışmalarında hata var.Yeniden güçlendirme çalışması yapılacak. Cengiz Topel Kız Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karşıyaka İlköğretim okulu binalarıyla ilgili acilen tedbir alınması konusunda  gerekli talimatlar verildi. Sivas İl Milli Eğitim Müdürü  ilçemizi ziyaret ederek eğitim tesislerimizde yapılan deprem dayanıklılık testinin sonuçları doğrultusunda alınan raporları inceledi ve  bütün okul müdürlerimizle bir araya gelip karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Yaptığımız fikir alışverişi sonrası gerçekleştirdiğimiz planlamayı Sivas Valiliğimize gönderdik.’dedi. 

ÖĞRENCİLER BAŞKA OKULLARA

Karşıyaka ilk ve orta okulu merkez mahallede ve taşıma merkezi olduğundan dolayı diğer taşıma merkezi olan Kösedağ TOKİ ilköğretim okuluna planlaması yapıldığını ifade eden Kuru, Cengiz Topel Kız meslek Lisesinin öğrenci sayısının az olması göz önünde bulundurularak Suşehri lisesinin bünyesine aktarılması, Anadolu İmam Hatip Lisesinin mevcudunun kalabalık olması nedeniyle merkezde bulunan Anadolu İmam Hatip lisesine yakın Atatürk İlköğretim okulu ve Suşehri Hürriyet İlköğretim okulunda ikili öğretime geçmesi planlaması Sivas Valiliğine iletilmiştir çıkacak karar tarafımıza iletilecektir.

İLÇEDEN DESTEK İSTEDİ

Depreme dayanıklılık testinden 4 okulun geçememesi üzerine inşaat çalışmaları devam eden okulların biran önce eğitim ve öğretime açılması yolunda ilçe sakinlerinin destekci olması gerektiğini de sözlerine ekleyen  Kuru ‘Suşehri Milli Eğitim Müdürü olarak yerel yönetime, siyasi parti başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine çağrım olacak. Suşehri birinci derecede fay hattı üzerinde olup söz konusu okullarımızın yapı itibariyle performansları da ortadadır. Yerel yönetimimiz, siyasilerimiz  bu pürüzü fırsata çevirme şansları vardır. Nedir bu fırsat Kayyum tarafından inşaatı devam eden Suşehri Anadolu Lisesi binasının acilen eğitim öğretime açılması sağlanıp en azından ilk okullarımızda ikili eğitime geçilmemesi adına Suşehri Anadolu İmam Hatip Lisemizin bu okulumuza taşınması gerekmektedir. Eğer bu sorun acilen çözüme kavuşturulmazsa kriz gittikçe derinleşecektir. Anadolu Ticaret Lisesinin yerine yeni hükümet konağı binasının yapılması da gündemde olduğundan Suşehri Anadolu İmam Hatip Lisesinin dernek yöneticilerinin Orman deposu arazisi üzerine yeni yapılacak Anadolu imam hatip lisesi binasının da kısa vade de çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu sorunlar sadece ilçe milli eğitim müdürlüğünün sorunu değil tüm ilçenin sorunudur bu konuda herkesin duyarlı olması gerekmektedir. Çözüm yolunda da herkesin tekliflerini bekliyoruz.’dedi.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!