USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Renkler Sivas´ta Buluşacak

Renkler Sivas´ta Buluşacak

Renkler Sivas´ta Buluşacak
22-08-2013 17:58
Google News


İRFAN ÖZŞEKER

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Sivas Kongresinin 94. yıldönümü programı içerisinde '4 Eylül Sivas Kültür ve Sanat Şenlikleri' kapsamında düzenlenecek olan 2. Kitap Günleri çalışmaları hakkında bilgi verdi.

30 Ağustos-05 Eylül 2013 tarihleri arasında açık hava müzesi görünümündeki Tarihi Kent Meydanı'nda düzenlenecek olan etkinlik ile tarih, kültür ve bilginin buluşması hedefleniyor. Program kapsamında, kitap, yazı ve fikirleriyle ülkemize önemli katkıları bulunan yazar, şair ve akademisyenler imza günü ile söyleşiler gerçekleştirecek. 

7 gün sürecek olan etkinliğe Banu Avar, Nurullah Genç, Sinan Yağmur, Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu, Mustafa Armağan, Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, Feyzullah Budak, Hayati İnanç, Tarık Uslu, Prof.Dr. Meltem Caniklioğlu, Sinan Meydan, Mehmet Niyazi, Uğur Arslan, Doç. Dr. Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Hasan Köni, Kahraman Tazeoğlu,  Prof. Dr Ümit Özdağ, Prof. Dr. Selçuk Düzgün, Prof. Dr. Erhan Arıklı, Arslan Bulut, Prof. Dr. Edibe Sözen, Fatma Pekşen, Kadir Üredi, Prof. Dr. Şeref Boyraz, Yrd. Doç Dr. Berat Demirci, Prof. Dr. Adnan Mahiroğulları,  A. Necip Günaydın, Salih Şahin gibi 30 yazar, 217 yayın, 90 yayınevi katılacak.

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Sivas İl Özel İdaresi ortaklığında 30 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Sivas 2. Kitap Günleri’ programı için Sivas Valiliği Vali Dr. Hasan CANPOLAT Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Vali Yardımcısı ve Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ve diğer kurum müdürleri katıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Zübeyir Kemelek ‘Kitap günlerinin düzenlenmesinin amacı bundan 94 yıl önce Sivas iline Gazi Mustafa Kemal’in gelmek suretiyle tarihte 4 Eylül Sivas Kongresi olarak bilinen ve 108 gün süren bir çalışmanın yıl dönümünü kutlamalarının bir parçasını Kitap Günleri oluşturmaktadır.

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan Sivas Kitap Günlerinin bu yıl ikincisi yapılmakta ve geçen senekinden daha farklı bir şekilde katılımın daha çok olduğu, yayınevlerinin sayısının daha çok ve çeşitli olduğu bir kitap etkinliği düzenlemeyi planladık. Şuana kadar 217 yayınevi ile anlaşıldı ve bunun eski tecrübelerimize de dayanarak daha güzel geçmesi için arkadaşlarımız çok özverili çalışma yürütmekteler. Tabi 30 Ağustos ve 5 Eylül tarihlerinin içersinde hem Zafer Bayramımız var hem 4 Eylül gibi biraz önce bahsettiğimiz Sivas Kongresi tarihi var. Böyle anlamlı bir haftanın içerisinde bilginin, tarihin ve kültürün burada tarihsel meydanımızda, tarihi Sivas şehrimizde buluşması son derece anlamlı olmaktadır. Tabi çok sayıda yayınevleri ile görüştü arkadaşlarımız, yazarlarla görüştü şuana kadar 30 yazar ve akademisyenle söyleşi ve imza günleri olacak.’dedi.

KİTAP KUMBARASI

Geçen sene düzenlenen 1. Kitap Günlerinden farklı olarak bu sene birde Kitap Kumbarasının oluşturulacağını burada toplanan kitapların köylere gönderileceğini söyleyen Vali Kemelek sözlerine şöyle devam etti: ‘Bir farklılık olarak geçen seneye göre kitap kumbarası  düzenlenecek. Yani oraya katılanlar bir kitap alıp o kumbaraya bağışta bulunacak ve fuar sonrasında o kitaplar imkanları az olan okullarımıza dağıtılacaktır. Tabi bunun nihai amacı ülkemiz çapında ulusal bir kitap günlerine ve kitap fuarına doğru gitmektir. Katılımını çok olması içinde bazı tedbirler alındı. Sadece Sivas’ta yaşayan oturan insanlarımız değil ilçelerimizde, kasabalarımızda yaşayan insanlarımız da buraya transfer yapılacak. Valiliğimizin, Belediyemizin ve Özel İdaremizin imkanları seferber edilecek. Tanıtım filmi hazırlandı. Bu tanıtım filmi Belediyenin meydandaki ekranında da sık sık yayınlanacak. İlimizin tanıtımına bu vesileyle bir kez daha katkı sağlamış olacak. Tabi bu çalışmalarda birçok arkadaşlarımız görev alıyor. Kendilerine ben hepsine teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonların başarılı olması Sivas’ın başarısına eşdeğerdir. Sivas’lının  şanına yakışır bir etkinlik olsun istiyoruz’ şeklinde konuştu. 

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek’in ardından söz alan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise kitap günlerinin çok renkli geçeceğini söyleyerek ‘Sivas’ın ortak bir faaliyetidir. Valiliğimizin öncülüğünde Özel İdarenin, Rektörlüğün ve diğer kurumların katkısıyla geçen seneden daha etkin geçeceğini düşünüyorum. Özellikle imza günleri ve söyleşiler çok daha renkli geçiyor. Çeşitli konularda insanları bilgilendirecek, Türkiye’nin gündeminde olan şairler, bilim adamları, yazarlar bunların hepsi halkımızla karşı karşıya gelecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi. 

Son olarak söz alan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise düzenlenecek olan Kitap günlerinin Sivas’a çok büyük katkı sağlayacağını söyledi. Cumhuriyet Üniversitesinden de çok sayıda akademisyen ve araştırmacının katılacağı söyleyen Kocacık kitap günlerinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!