USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye´yi Sınıfta Bıraktı

Türkiye´yi Sınıfta Bıraktı

Türkiye´yi Sınıfta Bıraktı
08-03-2013 17:58
Google News

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Türkiye'nin karnesini hazırladı. TBMM'den başlayarak kadınların temsil yüzdelerinin verildiği karnede, nüfusun yarısını oluşturan kadınların erkeklere oranla daha az temsil edilmesine vurgu yapıldı.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen panele konuşmacı olarak katılmak üzere Sivas'a gelen KADER Genel Sekreteri Avukat Vildan Yirmibeşoğlu, 8 Mart Kadınlar gününe özel bir karne hazırladıklarını söyledi. Karnenin kadınların temsili açısından başarısız bir grafik çizdiğini belirten Yirmibeşoğlu, bunun cinsiyet eşitsizliğini ortaya koyduğunu öne sürdü.
    5 yıldır Dernek olarak karne hazırladıklarını hiç birisinde de Türkiye'nin geçer not alamadığını belirten Yirmibeşoğlu, hazırladıkları 6. Karnenin de diğerlerinden bir farkı olmadığını savundu.
    Dersler başlığı adı altında TBMM de kadınların temsil oranından, Bakanlar Kurulu, Yüksek Yargı Organları, Müsteşar, Vali, Rektör, İşveren, Siyasi Parti il başkanı ve girişimci olarak kadınların temsil oranlarına yer verilen karnede kadınların belli oranlarda temsil edildiği ancak yetersiz kaldığı, Müsteşar ve Yargı organlarında kadın yüzdesinin sıfır olduğu, sadece kadınların iş gücüne katılımlarının geçer not aldığına dikkat çekiliyor. Erkek şiddetine uğrayarak kurban giden kadın sayısının da 165 olduğu belirtiliyor.
    KADER, karne notunu 2012 yılı istatistiklerini sıraladıktan sonra 'sınıfta kaldı' olarak veriyor. Rehper öğretmenin 'Öğrenci, demokrasinin gereği olan eşit temsilin sağlanmasında başarısızdır. Uluslararası sıralamalarda Türkiye'nin hakettiği yere gelmesinde gerekli adımları atmamıştır. Öğrencimiz potansiyelini gerçekleştirememektedir. Yorum senin Türkiye!'şeklinde görüşüne de yer veriliyor.
    Karnede 'Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Uluslararası Sözleşmesi'nden (CEDAW) bazı maddeler de bulunuyor. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!