USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rüya Gerçek Oluyor

Rüya Gerçek Oluyor

Rüya Gerçek Oluyor
15-09-2013 21:08
Google News


Yükümüz ağır, işimiz çetin. Allah yardımcımız olsun. Bize yükümüzü taşıyacak güç, ayağımızı sürçtürmeyecek bir akıl ve kalp versin. Durmaya dinlenmeye hakkımız yok. Çünkü zaman yok, süre az, işimiz çok’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi temel atma törenine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tesislerin Sivas için çok önemli olduğunu belirterek; ‘Dağ bisikleti, at binme, yamaç paraşütü, gözlem kuleleri olacak. Arkeolojik eserler olduğu söyleniyor. İnşallah onları da ayağa kaldırırız. Sivas ve bölge turizmine önemli katkılar sağlayacak’ dedi.

Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’nin temeli atıldı. Yıldız Dağı’nın eteklerinde gerçekleştirilen temel atma törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, CÜ Rektörü Faruk Kocacık ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ile il protokolünün önde gelen isimleri katıldı. Temel atma törenine bölge halkı da yoğun ilgi gösterdi.

‘100 KİŞİ İLE

YILDIZ DAĞI’NA

TIRMANACAĞIZ’

Törende konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, projenin Sivas’a hayırlı uğurlu olmasını diledi. Proje tamamlandığında Sivas halkı ve Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri ile birlikte 100 bin kişiyle Yıldız Dağı’na tırmanacaklarını belirten Bakan Yılmaz, bölgede bin 750 yatak kapasiteli turizm tesis alanı olacağını söyledi.

Bakan Yılmaz ‘hazan gelince göç başlar. Kış gelince hüzün çöker bu topraklara. Ancak bundan sonra Yıldız Dağı’nın talihi değişiyor. Bu coğrafyanın kışından da karından da bundan sonra korkmayacağız. Kışını da karını da nimet bileceğiz. Kar ve kış var diye bu memleketten gidilmeyecek. Aksine bu memleketin karı ve kışı için bu memlekete yeniden gelinecek. Bu temel atma, Sivas’ın kışını ve karını değerlendirmek için atılan bir adım. Bundan sonra kar yazın da yağsa, kışında yağsa nimet bileceğiz ve hoş geldin sefa geldin diyeceğiz. Sivas Yıldız Dağı 2010’da Bakanlar Kurulu Karalı ile Kış Sporları Turizm Merkezi ilan edildi. Tabi biz biliyoruz ki bir çiçekle yaz gelmez. Ama her yaz, bir çiçekle başlar. Bugün ekilen çiçeklerin yanına yeni çiçekler, yeni fidanlar ekeceğiz. Bu dağlara bahar gelecek, Allah, güç kuvvet ve ömür verdikçe, baharımız kışımızdan uzun sürecek. Bu proje ile kültür şehri Sivas’ın turizm çeşitliliğine katkı sağlayacağız. Sivas ve yakın çevresinde yer alan yerleşimlere yaz-kış hizmet verecek. Oluşacak istihdam ile olumlu anlamda kartopu etkisi ile inşallah ekonomiye de büyük katkısı olacak. Bin 750 yatak kapasiteli bir turizm tesis alanımız var. Proje bittiğinde dağcılarımızla birlikte 10 bin kişiyle, 100 bin kişi ile, zaten 40 bin öğrencimiz var, bütün üniversite öğrencilerimiz, 60 bin de Sivas’tan alırsak Yıldız Dağı’na inşallah 100 bin kişi ile tırmanacağız’ dedi.

‘SÜRE AZ, İŞİMİZ ÇOK’

‘Durmaya, dinlenmeye hakkımız yok’ diyen Bakan Yılmaz, sürenin az yapılacak işin ise çok olduğunu söyledi.

Bölgeye gelirken yolda karşılaştığı yaşlı bir vatandaşın kendisine Yıldız Dağı için ilk 1984 yılında gelindiğini söylediğini belirten Bakan Yılmaz, ‘Bir eseri meydana getirmek çok zor ve uzun zaman istiyor. 30 yıl önceki atılan tohumlar şimdi görünür hale geldi’ dedi.

Bakan Yılmaz, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Dağ bisikleti, at binme, yamaç paraşütü, gözlem kuleleri olacak. Arkeolojik eserler olduğu söyleniyor. İnşallah onları da ayağa kaldırırız. Sivas ve bölge turizmine önemli katkılar sağlayacak. Hedefimiz 2023 yılında Sivas’ımızı bilim ve teknoloji merkezi, üreten, yaşam kalitesi artan, İç Anadolu’nun cazibe merkezi haline getirmek. Yükümüz ağır, işimiz çetin. Allah yardımcımız olsun. Bize yükümüzü taşıyacak güç, ayağımızı sürçtürmeyecek bir akıl ve kalp versin. Durmaya, dinlenmeye hakkımız yok. Çünkü zaman yok, süre az, işimiz çok.

Mevlana’nın ifadesi ile biz bu dünyaya ayırmaya, parçalamaya gelmedik. Biz kırıkları onarmaya, ayrılanları birleştirmeye, insanlar arasında köprü olmaya geldik. Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi Yıldızeli’ne, Yıldız Dağı’nı çevreleyen bütün belde ve köylerimize ve bütün Sivas’ımıza hayırlı olsun.

Yıldız Beldemizden gelirken bir hacı ağabey dedi, ‘buraya ta 1984’te geldiler’ dedi. 1991’de başladı ama kar ne kadar sürer, uygun mudur değimlidir diye, ama 1984’ten... Buradan ne anlıyoruz? Bir eseri meydana getirmek çok zor ve uzun zaman istiyor. 30 yıl önceki atılan tohumlar şimdi görünür hale geldi. Emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum.’

‘20 MİLYON LİRALIK

YATIRIM YAPIYORUZ’

Vali Zübeyir Kemelek ise konuşmasında bu yıl bölgeye 20 milyon liralık yatırım yapılacağını, bu yatırımın gelecek yıl da aynı miktarda devam edeceğini söyledi. Temeli atılan tesisle ilgili kısa bilgi veren Vali Kemelek, yapılacak tesislerin büyük bölümünün Kayseri Gümrüğü ve Mersin Limanı’nda demonte olarak beklediğini belirtti.

Vali Kemelek, şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas ilinin şuanda birçok alanda çok önemli yatırımlar yapılmakta. Hem sağlık alanında hem turizm alanında, hem spor alanında hem de eğitim alanında gerçekten de halkımızın ihtiyaç duyduğu çok büyük yatırımlara ev sahipliği yapmaktayız. İçinde bulunduğumuz sahaya 2013 yılında 20 milyon liralık bir yatırım yapmaktayız. Önümüzdeki yıl da aynı miktarda yatırımın devam edeceğini sizlere söyleyebilirim. İlimiz kış sporları açısından son derece önemli bir potansiyele sahiptir. 1941 yılında Yıldız Dağı Spor Kulübü Kayak Ekibi oluşturulmuş ve bölgede kış sporları yapılmış. Ama günden bugüne kadar çok önemli bir mesafe kat edilememiş. 1991 yılında yapılan çalışmaları bu noktaya getirmek Sayın Bakanımız ve milletvekillerimizin destekleri ile bizlere nasip olmuş durumda. O nedenle gerçekten bir bayram sevinci içerisindeyiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İl Özel İdaresi’nin kaynakları ile bu tesis yapılmakta. Şuanda 1 adet teleski, 2 adet telesiyej hattı, 1’de baby lift olmak üzere 4 tane mekanik tesis burada inşa edilecek. Bunların bir çoğu demonte vaziyette ülkemizin limanına gelmiş durumda. Bir kısmı Mersin Limanı’nda bir kısmı Kayseri Gümrüğü’nde beklemekte. Çok yakın bir tarihte buraya gelerek monte edilecektir. Bin 750 yatak kapasiteli turizm tesisi yapılabilecek. Buradan yatırımcılara sesleniyorum. En kısa zamanda onların da bu potansiyeli değerlendirmeleri ve burada olmalarını arzu etmekteyiz. Bu tesisler bittiği zaman burası tanınmayacak bir hale gelecek. Benim buraya bir yıl içerisinde 4. Gelişim her gelişimde farklı gelişmeler görmekteyiz. Çok hızlı bir çalışma var. Ben arkadaşlarımı kutluyorum.’

‘BU BİR RÜYAYDI’

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin Sivas halkının rüyası olduğunu ve bu rüyanın gerçeğe dönüştüğünü belirten AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ise bu projenin hayata geçirilmesinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın büyük katkısı olduğunu söyledi.

Bilgin, ‘Kayak tesisimiz bölgemize, Sivas’ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah en kısa sürede bitecek ve ülke ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacaktır. Bu bir rüyaydı. 1991 yılından başlayan bir süreç var. Sayın bakanımızın katkısı çok fazla. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olduğu dönemde bakanlar kurulu kararı ile bu bölgenin turizm ilan edilip ilk ödeneğin gönderilmesinde ve bugünde bu hale gelmesinde Sayın Bakanımızın çok büyük katkısı var. Sivas halkı olarak kendisine çok teşekkür ediyoruz’ şeklinde konuştu.

‘NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK’

AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ise birçok yatırımın, birçok projenin AK Parti iktidarı döneminde gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

AK Parti iktidarı olarak yapamayacaklarının sözünü vermediklerini, söz verdikleri şeyleri ise gerçekleştirdiklerini belirten Turan, şu şekilde konuştu:

‘Bu kayak tesislerimiz Sivas’ımıza ülkemize, memleketimize ve milletimize hayırlı olsun. İnşallah bu son değil. İlk de değil tabi ki. Bugüne kadar AK Parti iktidarında yapmayacağımız hiçbir işin sözünü vermedik. Ama söz verdiğimiz hiçbir işi de yapmamazlık yapmadık. Resmi olarak 22 yıl önce bunun hayata geçmesi gerekiyordu. Ama gayri resmi olarak 50 yıla yakın bir geçmişi var. 50 yıla yakın bir zamandır Sivaslıların hayalindeydi, ‘Sivas’a Yıldız Dağı Kayak Tesisleri yapılsın’ diye. Ama ne hikmetse AK Parti iktidarına kadar ne bu yapılan kayak tesisleri nede diğer tesislerin hiçbir tanesi gerçekleşmedi. Sivas halkı sadece diğer illerde de olduğu gibi hayalini kurdu. Ama AK Parti iktidarıyla kayak tesisi de, yollar da barajlar da, stadyumlar da hayata geçmeye başladı.’

‘BOYNUMUZUN BORCU’

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Faruk Kocacık ise CÜ olarak Sivas’ın kalkınması için çaba harcadıklarını ve bunu bir borç bildiklerini belirtti.

CÜ olarak bölgede yapacakları çalışma hakkında bilgi veren Kocacık, ‘Üniversitemiz şuanda 45 bin öğrenciye sahip. 4 bin personelimiz var. İnşallah ek kontenjan ile sayımız 47 bini aşacak. Bu sayı ile Sivas’ın kalkınmasına elimizden geldiği kadar hizmet etmeye kendimizi mecbur hissediyoruz. Boynumuzun borcu diyoruz. Bu çerçevede güzel projeler hazırladık. Onlardan bir tanesi de şuanda temeli atılan Kış Sporları Merkezi’ndeki tesisimizdir. Sene sonunda CÜ Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Araştırma Merkezi’ni kurduk. YÖK’ün onayına sunduk çok şükür kabul edildi ve 2014 yatırım programına dahil edildi. Bu çerçevede burada üniversitemize 8 bin metrekarelik bir alan tahsis edildi. Bu alanda 3 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip tesisimiz olacak. Öğrencilerimiz, sporcularımız, personelimiz, halkımız hem araştırma yapacak, hem spor yapacak. Bu güzelliklere vesile olan, emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

‘KIŞLAR ARTIK

EĞLENCELİ GEÇECEK’

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise Sivas’ın kışlarının artık çileyle değil eğlence ile geçeceğini belirtti. Sivas’ın zor yanını cazibe merkezi yaptığını belirten Ayhan; ‘Soğuğun memleketi Sivas’ta kışlar artık çilekeşli değil, eğlenceli geçecek. Sivas zoru dost edinmeyi seçiyor. Karı, soğuğu insanımızın hizmetine sunuyoruz. Sivas, zor yanını artık cazibe merkezi yapıyor. Sivas’ta artık kışlar korkutmayacak, aksine kışlar kendini özletecek. Bu hissiyatımla bölgemizi yazları yayla turizmine, kışları kış turizmine kazandırmak adına temel atmak için buradayız’ dedi. Ayhan, temeli atılan tesisler ve planlanan diğer çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından temel atma töreni yapıldı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ve AK Parti İl Başkanı Av. Burhanettin Kuru ile birlikte butona basarak  Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’nin temelini attı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!