USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TUREB´ten Sivas Çıkarması

TUREB´ten Sivas Çıkarması

TUREB´ten Sivas Çıkarması
16-09-2013 18:10
Google News


RUHİ DEMİR

Marka Kent Sivas Gezi İnfo Gezi Programı’na katılan TUREB Yönetim Kurulu İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ile birlikte Vali Kemelek’i makamında ziyaret etti.

TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı Ziyarette Marka Kent Sivas projesi çalışmaları ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kemelek, ‘Sivas için biraz geç kalmış bir olay ama sizlerin burada olması bizim için büyük bir anlam ifade ediyor. Sivas’ımıza hoş geldiniz’ dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, ziyaret öncesinde gerçekleştirdikleri gezi programı ile ilgili kısa bilgi verdi. Pürlü, ‘Kangal Köpeği Üretim Çiftliği programımızdaydı. Oraya gittik ve o kısmı tamamlamış olduk’ dedi.

TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı ise tarih, kültür ve medeniyetler şehri Sivas’ta bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Apalı, Pürlü ve beraberindekiler daha sonra Vali Kemelek ile bir süre sohbet etti.

BELEDİYE ZİYARETİ…

TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ile birlikte Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok’u başkanlık makamında ziyaret etti.

Burada kısa bir konuşma yapan TUREB Başkanı Apalı, ‘Marka Kent Sivas Projesi bize ilk duyurulduğu zaman gerçekten heyecanla dinledik. Zaman darlığı çok olduğu halde projeye verdiğimiz önemi göstermek adına bütün Türkiye’den üst düzey katımı sağladık. 3 Gün boyunca sürecek projeden iyi sonuçlar çıkacağını ümit ediyoruz. Sivas’ımıza da bir nebze katkıda bulunabilirsek biz turist rehberleri olarak tabi ki mutlu olacağız. Bütün Sivaslılara sonra da ülkemize hayırlı olmasını diliyorum’ ifadelerini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ise Marka Kent Sivas projesi çalışmaları hakkında kısa bilgiler verdi.

Pürlü; ‘Marka Kent Sivas çalışmaları 6 ay önce başladı. Metin Çelik hocamı ben 2009 yılından beri tanıyordum ama diğer illerdeki çalışmalarından dolayı bir türlü Sivas’a getiremiyorduk. Bir yıl önce Sivas’a davet ettik kendisini ve Sivas’ta çalışmaya razı ettik. 6 aydır ORAN Kalkınma Ajansı bu projeye sahip çıkarak güzel bir noktaya getirdi. İlk olarak proje kapsamında şehirdeki turizme yönelik bütün mekânlar gezildi. İlçelerdeki bütün turizm potansiyelimiz gezildi. Hocamız Metin Çelik tarafından bunlar turizmde nasıl değerlendirilir şeklinde rapora dönüştürüldü. Daha sonra Marka Kent Yürütme Kurulu ve Danışma Kurulları oluşturuldu. Kurullar toplandı ve neler yapılacağı ile ilgili kararlar aldılar. Geçen Cuma günü danışman hocamız tarafından hazırlanan paket programı uyguladık. Önce yürütme kurulu tek tek mekânları gezerek uyguladı. Şimdi de TUREB bu programı görüyor ve uyguluyor. Ben TUREB Başkanımız Ahmet Zeki Apalı’ya çok teşekkür ediyorum. Kendilerini Sivas’a davet ettiğimizde kabul ettiler, Sivas’ı sevdiklerini ve turizm adına güzel bir etkinlik olacağını belirtiler. Türkiye’mizin her tarafından TUREB’in üyeleri ile yöneticileri ile rehberlerin gelmiş olması bize büyük mutluluk verdi. Ben bu projeye katkı sunan her kuruma her ferde teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.

‘SİVAS’IMIZI DÜNYAYA

TANITMANIZI İSTİYORUZ’

Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ise konuşmasında TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı ve yönetim kurulu üyeleri ile TUREB üyelerini Sivas’ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Bu çalışmaların Sivas’ın turizm potansiyelinin değerlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Demirok, Sivas’ımızın turizm geleceğini kurtarma projesi içerisinde bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Demirok, şu ifadeleri kullandı:

‘Şehrimizin turizm altyapısını canlandırmak, şehrimizin marka kent statüsüne kavuşturabilmek için yaklaşık bir yıldır yapılan çalışmaların yerinde incelenmesi için şehrimize gelen Türkiye’nin çok değerli turizm acenteleri yetkililerimiz, turizm elçilerimiz Sivas’ımızdalar. Sivas’ı tanımak ve tanıtmak için buradalar. Kendilerine bu ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah 3 gün şehrimizde kalacaklar. Bu süre içerisinde şehrimizin turizm zenginliklerini beraber değerlendirerek, onlar üzerinde çalışmalar yaparak, Sivas’ımızın turizm geleceğini kurtarma projesi içerisinde bu çalışmalar devam edecek. Bizde gelen misafirlerimizde bu ışığı gördük ve bir Sivaslı olarak bundan çok memnun olduk. İnşallah şehrimizden memnun ayrılırlar. Ne kadar kalırlarsa bizim için o kadar iyidir, kendilerini burada ağırlamaktan hem hemşerilerim, hem de kendi adıma memnunum. İnşallah 3 gün boyunca da birlikte oluruz. Sivas insanının sıcakkanlılığını görürsünüz. Onu en iyi etüt edenler sizler olacaksınız. Biz Sivas’ımızı hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtmanızı istiyoruz sizlerden. Biz bu konularda belki biraz zayıf kaldık ama inşallah bu şeyi siz doldurursunuz. Bu konuda sizlerin bilgi birikimleriniz ve gayretlerinizden biraz fazla bir şeyler isteyeceğiz.’

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, TUREB Başkanımız Ahmet Zeki Apalı’ya üzerinde 4 Eylül Sivas Kongresi’nin gerçekleştirildiği tarihi kongre binasının bulunduğu bir plaket takdim etti. Demirok, daha sonra Apalı ve beraberindekilerle bir süre sohbet etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!