USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Dik Duracağız, Dikleşmeyeceğiz?

?Dik Duracağız, Dikleşmeyeceğiz?

?Dik Duracağız, Dikleşmeyeceğiz?
18-09-2013 17:41
Google News


MUSTAFA IŞIK / ÖZEL HABER

HAS Parti yönetiminin AK Parti’ye katılımı ile birlikte, siyasi hayatına AK Parti’de devam eden Halil İbrahim Karademir, ‘Biz siyasi ahlakımız gereği kesinlikle bir göreve geldiğimizde kibirlenmeyeceğiz. Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. Halkımızla beraber olacağız, halkımızın yanında olacağız. Yani halkımıza rağmen iş yapmayacağız kesinlikle. Çünkü görevler hizmet yerleridir. Bizim görevimiz ne kadar yüksekse biz o kadar alçak gönüllü olacağız inşallah ve bu şekilde hareket edeceğiz’ dedi.

2012 yılında HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti saflarına katılan HAS Parti eski İl Başkanı Halil İbrahim Karademir, gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz Sahibi Muhittin Karahan ve Yazı İşleri Müdürümüz  Kemal Çağlayan ile bir araya gelen Karademir, Sivas’ın belediyecilik anlamında daha iyi hizmetleri hak eden bir il olduğunu belirterek, mevcut yönetime çalışmaları için teşekkür ettiklerini ancak, yapılan çalışmaların Sivas için yeterli olmadığını belirtti.

Adı belediye başkan Adaylığı için geçen Karademir, bu konuda şuan kesin bir kararının bulunmadığını, belirterek, bir noktanın da altını çizdi. ‘Biz AK Parti’ye siyaset yapmak için geldim’ diyen Karademir, ‘Biz bu partiye dava olarak bakıyoruz. Biz bu davanın hangi kademesinde olursa olsun, görev yapmaya hazırız’ sözleri ile aday adayı olabileceğinin sinyallerini verdi.

Sivas’a ilişkin düşüncelerini gazetemiz ile paylaşan Karademir’in, sözlerinin büyük bölümünde belediyecilik vurgusu yapması ise dikkat çekti.

‘SİVAS’I DAHA İYİ TEMSİL EDECEK

İNSANLAR GÖREVE GELMELİ’

Sivas’ın rahat yaşanabilir bir kent olmasını arzu ettiklerini belirten Karademir, yaklaşan yerel seçimlere vurgu yaparak, ‘Sivas’ı Bu yerel seçimlerde Sivas’ı çok daha iyi temsil edecek insanlar gelsin başımıza ve Sivas’a vizyon katsın istiyoruz’ dedi.

Karademir, şu şekilde konuştu:

‘Biz Halkın Sesi Partisi’nden genel merkez teşkilatı ile birlikte geçen sene AK Parti’ye geçtik ve Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti’de bundan sonraki siyasi hayatımızı devam ettireceğiz. Biz de burada elimizden geldiğince, dilimizin döndüğünce AK Parti’de doğru bildiklerimizin siyasetini yapacağız. Gönül ister ki Sivas’ımız daha iyi yerlerde olsun, Sivas’ımız büyük şehir olsun. Sivas’ımızda insanlar birbirlerini sevsin. Önümüzde yerel seçimler var. Bu yerel seçimlerde Sivas’ı çok daha iyi temsil edecek insanlar gelsin başımıza ve Sivas’a vizyon katsın istiyoruz. Sivas’ı ileriye taşısın, Sivas daha küçülmesin. Sivas, rahat yaşanabilir, herkesin huzurlu bir şekilde yaşayabileceği bir kent olsun. Sivas 1940’lı, 1950’li yıllarda Türkiye’nin 9. Büyük ekonomisiydi ama şuanda Sivas maalesef 53. 55. 57. Seviyelere düştü. Sivas’ın bu kan kaybının durması gerekiyor. Bunun için de tabi ki, halkımızla beraber belediyeye çok büyük iş düşüyor. Kayseri Kayseri olduysa, Osman Kavuncu’nun getirmiş olduğu bir süreç var. Onunla başladı ve durdurulamıyor, aldı başını gidiyor. 1940’lı yıllara baktığımız zaman Kayseri Sivas’ın bir ilçesiydi. Ama bugün Sivas’ı 3’e katlıyor. Eskiden Kayserililer Sivas’a alışveriş yapmaya gelirdi, şimdi Sivaslılar Kayseri’ye gidiyor.’

‘SİVAS YERİNDE

DURMAYA ÇALIŞIYOR’

AK Partili belediyelerin çok hızlı bir şekilde mesafe kat ettiğini ancak Sivas’ın yerinde durduğunu da savunan Karademir, ‘AK Parti’nin belediyecilik hizmetlerinden Sivas’ın da faydalanması gerekiyor’ dedi.

Karademir, ‘Önce belediyeden başlaması lazım gelir diye düşünüyorum. Bunu en iyi şekilde yapabilecek, AK Parti ile el ele olabilecek bir yönetim lazım. Çünkü AK Parti güçlü bir iktidar. Türkiye’de yüzde 50’nin üzerinde oy alabilen bir parti ve Sivas’ta da seçmenimizin 3’te 2 çoğunluğunun oyunu alan bir parti.  Onun için Sivas’ta AK Parti ile beraber olabilecek yeni bir dönemin başlaması gerekiyor. AK Parti’nin belediyecilik hizmetlerinden Sivas’ın da faydalanması gerekiyor. Çünkü AK Parti’nin yapmış olduğu belediyecilik hizmetlerine baktığımız zaman gerçekten de tarih yazılıyor. Türkiye’nin birçok ili çok hızlı bir şekilde mesafe kat ediyor. Ama maalesef Sivas yerinde durmaya çalışıyor. Sivas büyütülemedi, çağ atlatılamadı. Onun için yeni dönemde seçmenlerimizin mutlaka bunu göz önüne alması gerekiyor. Sivas’ı ileriye taşıyabilecek, Sivas’ı büyütebilecek, büyük şehir olması için hareket edebilecek bir idarenin gelmesi gerekliliğine ben inanıyorum. Bunun için de adalet olmak zorunda. Adalet şart… Adalet olmadan hiçbir şey olmaz. Adalet olmadığı zaman sen ne yaparsan yap. Gelecek adamın da hiçbir hesabı olmayacak. Hesap ne olacak, halka hizmet Hakka hizmet olacak. Eğer, hakka hizmeti öncelemişse ben inanıyorum ki o insanın derdi halka hizmet olacaktır.

Sivas’ın kaybettiği 30-40 yılını geri alması gerekiyor. Belediyecilik hizmetleri zaten devam edecek. Ama onun haricinde kaybetmiş olduğu 40 yıllık hizmeti alabileceği bir belediyeciliğin olması lazım. Sivas kaybetti, Sivas gerekli yatırımları alamadı. Sivas’ta Anavatan Partisi döneminde de 6 tane milletvekili çıkmıştı. AK Parti döneminde de çok güçlü bir şekilde temsil edilebildi ama ben belediye olarak yeterli faydalandığımıza inanmıyorum. Ankara ile diyalog içerisinde olabilecek ve güzel planlama ile çalışabilecek yeni bir yönetimin gelmesi gerektiğine inanıyorum. İnşallah Sivas halkımız bu seçimlerde bunu göz ardı etmez.’

‘TEŞEKKÜRLER AMA YETERLİ DEĞİL’

Mevcut Başkan ve yönetiminin yapmış olduğu hizmetlere teşekkür etmek gerektiğini ancak yapılan hizmetlerin yeterli olmadığını savunan Karademir, bu dönemin Sivas için bir kayıp olduğunu söyledi.

Karademir; ‘Tabi ki şuanda bir belediye başkanımız var. Çalışmalarını yapıyor. Allah razı olsun biz onlara teşekkür edeceğiz. Kimin emeği var ise onlara teşekkür etmek zorundayız. Teşekkür etmeyene Allah’ta teşekkür etmez. Biz bunun bilincindeyiz. Ama yeterli mi yeterli değil… Biz bunu görüyoruz. Belediye kazanıldığı zaman hazır olmayan bir ekiple kazanılmıştı. Kader böyleymiş tabi ama ben Sivas’ın kaybettiğine inanıyorum. Ama takdir böyleymiş. Belki bunda hayır vardır mutlaka, çünkü Allah öyle takdir etti. İnşallah biz doğruları yapmaya çalışırız. Sivas olarak daha doğru insanları seçeriz ve Sivas kaybettiklerini geri alır diye düşünüyorum’ şeklinde konuştu.

‘ADAYIZ DİYE YOLA ÇIKMADIK’

Belediye başkanlığı için adı geçen Karademir, böyle bir düşüncesinin olup olmadığı yönündeki bir soruya, aday olma düşüncesi ile yola çıkmadığını, ancak bu partiye siyaset yapmak için geldiklerini söyledi. AK Parti’ye dava olarak baktıklarını ve her kademesinde görev yapmaya hazır olduklarını belirten Karademir, aday adayı olabileceğinin de sinyallerini verdi.

Karademir, sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘Biz şuanda aday adayız diye bir yola çıkmadık. Biz AK Partiye siyaset yapmak için geldik. Hangi kademesinde olursa olsun, biz bu partiye dava olarak bakıyoruz. Biz bu davanın hangi kademesinde olursa olsun, görev yapmaya hazırız. Biz yapmış olduğumuz hizmetin nereye gittiğini biliyoruz. Biz, dünya menfaatleri için değil de, hem dünya hem ahret için çalışmalar yapacağımızın inancındayız. Yaptığımız işin de Allah’a gideceğinin ve hesabının olacağının inancındayız. Biz bu partide Sayın Başbakanımıza destek vermek için, yaptığı işlerde onunla beraber olmak için beraber devam edeceğiz. 21’inden sonra belediye başkanı aday adaylarının resmi şeyleri alınacak. Eğer halkımızda böyle bir teveccüh var ise bizde olabiliriz diye düşünüyorum. Ama şuanda böyle bir düşüncemiz yok.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!