USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sivas´ın Kalbi İzmir´de Atacak?

?Sivas´ın Kalbi İzmir´de Atacak?

?Sivas´ın Kalbi İzmir´de Atacak?
20-09-2013 17:46
Google News


İzmir Enternasyonal İZFAŞ Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek festivalde birbirinden renkli etkinlikler yer alacak. Programda ünlü sanatçılar Latif Doğan, Özlem Özdil, Şevval Sam ve Orhan Ölmez de konser verecek.

MUSTAFA IŞIK

Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu (EBSİDEF) Başkanı Emin Karaçuha ve Yönetim Kurulu üyeleri Sivas’a geldi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün konuğu olarak Belediye Selçuklu Sosyal Tesisleri’ndeki sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelen Karaçuha, 1. Eğe Bölgesi Sivas Günleri Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili bilgi verdi. Tüm Sivaslıları bu festivale katılmaya ve katkı sağlamaya davet eden Karaçuha, ‘Bu konuda bütün Sivaslıları, taşın altı diyorsak taşın altına ama gönül diyorsak, gönül birlikteliğine davet ediyorum’ dedi.

‘DESTEĞİMİZ SÜRECEK’

Kahvaltıda konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İzmir, Ankara ve İstanbul’daki federasyonların, sağ-sol, Alevi-Sünni ayrımı yapmadan, birlik ve beraberliğe yönelik faaliyetler sergilediklerini söyledi.

Sivas Belediyesi olarak bu tür faaliyetlere destek verdiklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirten Ürgüp, şu şekilde konuştu:

‘İzmir’de, Ankara’da, İstanbul’da, federasyonlar var, platformlar var. Sivas’ın birlikteliğini ortaya koyan kuruluşlar bunlar. Bu federasyonların yapısı içerisinde, sağ-sol, Alevi-Sünni ayrımı yapmadan Sivas kökenli gurbette yaşayan bütün hemşerilerimiz bir araya geliyorlar ve Sivas’a yönelik, birlik ve beraberliğe yönelik faaliyetler sergiliyorlar. Ben de, Ankara’daki federasyondan gelmeyim.

Emin Karaçuha Beyefendi Sivas’ın içinden bir ağabeyimizdir. Oradaki federasyonumuzun başkanlığını yapıyor. Şimdi Sivas Günleri ismi ile anılan programları önce Ankara, Sonra İstanbul’da bu sene yine İstanbul’da Ekim ve Kasım ayının ikinci yarısında aynı programı sürdürecekler. Kasım ayının ilk yarısında da İzmir’deki federasyonumuzun bir programı var. Benim burada bulunma sebebim, ev sahipliği yapmak sıfatıyladır. Tabi ki, Sivas’ın belediye başkanı olarak, hem de derneklerden, federasyonlardan gelen bir belediye başkanı olarak, İzmir, Ankara ve İstanbul’daki faaliyetlerin tamamına destek verme noktasındayım ve bu desteğimi sürdürüyorum. İzmir’deki federasyonumuzun adı EBSİDEF’tir. Çok kıymetli başkanı Emin Karaçuha ağabeyimize yapacağı faaliyetlerde başarılar diliyorum. Kendilerini, kutluyor ve tebrik ediyorum. Desteğimiz sürecek. Kamuoyunun da desteğini bekliyorum.’

‘SİVAS’I TANITAMIYORUZ’

Sivas’ın çok önemli potansiyellere sahip olduğunu, ancak bunların yeterince tanıtımının yapılamadığını belirten Karaçuha, EBSİDEF olarak bu tür faaliyetlerle Sivas’ın tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Sivas’ın kültür ve turizmine yönelik bir festival oluşturduklarını belirten Karaçuha, şu şekilde konuştu:

‘Biz, 1999 yılında İzmir’de kurulan Sivas Sosyal ve Etkinlikler Vakfı’nın 2003 yılında başkanlığına getirildim. 2006 yılında da mevcut olan dernekleri bir çatı altında toplayıp, Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonunu oluşturdum.

Şimdi tabi ki, Ankara, İstanbul bu konuda bizden daha ilerideydiler. Biz kendi aramızda sosyal etkinlikleri yapıyorduk İzmir’de. Belki Sivas’la çok bağlantılı olmuyordu. Çok duyuramıyorduk sesimizi. Ama biz, Sivas’ın kültür ve turizmine yönelik bu festivali oluşturduk. Bu festival 7 Kasım’da başlayacak ve 10 Kasım’da son bulacak. Bizim bütün arzumuz, oradaki Yönetim Kurulu ile oluşturduğumuz çaba şu; 1967 yıllarında ben Kongre Lisesi’nde okurken, İzmir’den turistler gelirdi, biz de o turistlerin tercümanlığını yapardık. O zaman Turizm müdürlükleri yoktu, o tercümanlıkları biz yapardık. Ben hiç unutmam, Kangal, Divriği, Gürün’e çok turist götürdüm. Dolayısıyla şimdi bazı şehirlerin, 3-4 tane tarihi binası var ama Türkiye çapında oralara tur düzenleniyor. Ne turu bunlar, seyahat, turizm amaçlı turlar. O yörenin güzelliklerini, özelliklerini oluşturacak şekilde bir altyapı oluşturuyorlar ve tur operatörleri turlar düzenleyerek iç turizmi canlandırıyorlar.

Sivas’ta bir takım şeyler yapılıyor, biz de zaman zaman gelip görüyoruz. Bugün bir Kangal Balıklı Çermiği’nin dünyada benzeri yok. Ama biz bunun tanıtımını yapamadık, ortaya koyamadık. Ancak hasta olan ve bunu duyan insanlar bizimle irtibat kuruyor, Karayolları’nın misafirhanesinde yer ayır ediyoruz. Bunu münferit olarak söylüyorum. Geliyor Kangal’da kalıyor ve dönüşte diyor ki, ‘o doğa harikasını hakikaten, Sivaslılar olarak, Sivas’ta yaşayan insanlar olarak ve siz de Sivas’ın dışında olan insanlar olarak duyurmamışsınız. Sizlere yazıklar olsun’ diye sitem ediyorlar. Şimdi buradaki bizim yapmış olduğumuz festivalin en büyük amacı, tamamen kültür ve turizme yönelik ve Sivas’ın orada tanıtımı. Sanayicisi ile iş adamı ile, belediyesi ile il kültürünü tanıtacak bir konsept hazırladık.’

‘HERKES TAŞIN ALTINA

ELİNİ KOYMALI’

Tüm Sivaslıları bu organizasyona katılmaya ve katkı sağlamaya davet eden EBSİDEF Başkanı Emin Karaçuha, ‘Bu konuda bütün Sivaslıları, taşın altı diyorsak taşın altına ama gönül diyorsak, gönül birlikteliğine davet ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Karaçuha, şu şekilde konuştu:

‘Ben belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz tabi, Sivas’ta doğduk, üniversite tahsilini yaptıktan sonra Sivas’ta çalışmadık ama gözlemlediğimiz şu, Sivas’tan hiç bağımızı koparmadık. İzmir’de yaşayan, iş adamı, bürokratı, işçisi köylüsü de Sivas ile bağını koparmadı. Her yaz festivaller tertip ediliyor, o festivallere katılıyorlar. Biz de bu yıl o festivallere katıldık. Ancak şunu söylemek istiyorum; Sivas’a gururla geliyor, gururla gidiyorum.

Hepimizin iş adamından, milli piyango satan insanımıza kadar İzmir’deki bu oluşuma ağırlık oluşturması lazım. Bu ilk defa İzmir’de yapılıyor. Bizim, yöresel yiyeceklerimiz, el sanatlarımız sergilenecek ama bunu daha çok Sivas’ın tanıtımı için oluşturmamız lazım. Oradaki belediye başkanlarımızla konuşuyorum, ilçe belediyeleri geliyor, buradaki belediyeler geliyor. İş adamlarımızın, buradan gelecek iş adamlarımızın, Ege’deki iş adamları ile orada karşılaştırarak,  Sivas’a yatırım konusunda veya da buradaki iş adamlarının onlardan alacağı bilgilerle bir konsept oluşturup o 4 günü öyle kapatmak istiyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!