USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas´ı Geleceğe Taşımak İçin Hizmete Talip Oldum

Sivas´ı Geleceğe Taşımak İçin Hizmete Talip Oldum

Sivas´ı Geleceğe Taşımak İçin Hizmete Talip Oldum
04-11-2013 18:20
Google News


Belediye Başkan Aday adayı Sami Aydın gazetemizi ziyarette ‘Kentsel dönüşümü başaramayan ve doğru yapamayan illerde küçülmeye, gerilemeye mahkûm olacaktır. Bu bakımdan Sivas Belediye Başkanlığı bu dönemde çok önemli diye düşünüyorum. Bunun gerçekten bilinçli bir bakışla yapılması lazım. Ve burada da halkına, sivil toplum örgütleriyle birlikte bunların çok iyi tartışılması lazım ki hata oranı çok düşük olsun. Biz eğer gelirsek Allah kısmet ederse bu dediğim anlayışa önem vereceğiz ve Sivas’ı geleceğe yönelik sürekli gelişebilen, bugün konuşulan birçok sorunun konuşulmadığı bir Sivas haline getirmek ‘dedi.

HABER MERKEZİ

AK Parti Belediye Başkan aday adayı Sami Aydın ‘Sivas’ı geleceğe taşımak için hizmete talip oldum ‘dedi.

Kurmayları ile birlikte gazetemizi ziyaret eden ve gazetemiz sahibi Muhittin Karahan ve Genel yayın Yönetmeni Kemal Çağlayan ile görüşen Ak Parti Belediye Başkan aday adayı Sami Aydın başarılı olmak için vizyon ve misyonun olması gerektiğini söyledi.

Başkan aday adayı Sami Aydın, belediye başkanlığı döneminde yapılanlar ve yapılması gereken projelerle ilgili olarak ‘Çok projemiz var kafamızda düşündüğümüz, çalıştığımız. İşin doğrusu bugüne kadar da geçmişte bizim gündeme getirmeyip yeni Sivas kamuoyunun gündemine gelen bir proje henüz duymadım. Mesela sık sık Kızılırmak gündeme getiriliyor. Kızılırmak Sivas’a kazandırılmalı gerçekten büyük bir potansiyel. Ama yani bunu yüzeysel proje diye sunmamak lazım.

TRAFİK ÇÖZÜMLENMELİ

Belediye Başkan Adayı Aydın ‘Fakat Sivas’ta işin doğrusu bu trafik konusunu en kısa zamanda çözmemiz gerekiyor. Bununla beraber bu katlı otopark merkezde özellikle ihtiyaç var bu otopark projelerini çözmemiz gerekiyor. Biz onu 2009 öncesi ciddi adımlar atmıştık biliyorsunuz. Valilikle falan protokoller imzalamıştık. Ama maalesef onlar çözülemedi valimiz değişti vesaire oldu biliyorsunuz. Bize özgü bugüne kadar Sivas’ta gündeme gelmemiş ama gerçekten Sivas’a değer katacak sınıf atlatacak birkaç projemiz bizim olacak. Ben bu dönemde bölge parkları, işte alt yapı ile ilgili çalışmaları, yol, kaldırım, kavşak bunları artık proje olarak kamuoyuyla paylaşmanın yersiz olduğunu düşünüyorum.

ORDUEVİ KALDIRILMASI

Orduevinin kaldırılmasıyla şehrin kent meydanının daha değişik bir görüntü kazanacağını, Numune Hastanesinin kaldırılmasıyla da şehrin nefes alacağını da sözlerine ekleyen Sami Aydın ‘ Ordu evinin oradan kalkması. Bu proje kapsamlı bir proje. Ben televizyonda birkaç kez şunu ifade ettim. Kent meydanı şuan gerçekten çok beğenilen bir meydan ama bizim düşündüğümüzün bir bölümü. Kent meydanı çok kapsamlı bir proje. Bizim düşündüğümüz projemizin bir bölümüne bir arkadaşımız farklı bir isimle proje olarak sunabilir. Başkası farklı bir isimle sunabilir ona bir şey diyemeyiz. Hatta bölge hastanesi olgusunu da yine biz başlattık. Nedir orada asıl hedefimiz neydi şuan Numune Hastanesi dediğimiz alanı kaldırmak ve orayı gene şehrin merkezinde kent meydanında birleştirmekti. Orada öğretmenler parkı dediğimiz parkı küçükte olsa başlattık ve onu yukarıya kadar devam ettirmekti. Birisi buraya farklı bir isimle farklı bir proje söyleyebilir. Ama bunlar zaten bizim düşündüğümüz ve yapmak istediğimiz projeler. Ve olması gereken projeler. Tabii ki merkezideki yoğunluğu azaltacağız. Bu önemli bir faktör. Ama onları azaltsanız bile, o trafik yükünü merkezden baypas ederek çözemediğiniz zaman Sivas’taki trafiği yine çözemezsiniz.  Bunun içinde şunu söylüyoruz, aslında buda çok önemli bir proje ilk geldiğimizde inşallah ulaşım mastır planını hazırlayacağız. Şimdi Sivas’ın bir ulaşım mastır planı olmalı. En az gelecek 50 yıl, 100 yıla hitap edecek şekilde.

ULAŞIM MASTER PLANI YAPILMALI

Belediye Başkan Adayı Sami Aydın yeni mastır planı ile ilgili olarak ta ‘ Burada bizim bir eksikliğimiz olduğunu düşünüyorum Sivas adına. Yani ulaşım mastır planı olmadan revizyonu yaptığınız zaman o trafikle ilgili sorunları kalıcı bir şekilde çözemezsiniz. Yeni imara göre nüfus yoğunluğu, bina yoğunluğu, kamu yoğunluğu bunların getireceği alt yapı yükleri, bunların getireceği trafik yükleri bunları hesaplayacaksınız ona göre de imarla ilgili son aşamayı hayata geçireceksiniz. Siz şimdi bunları hesaplamadan imarı 3’se 5 yapıyorsunuz. Bu başka sorunları yarın sizin karşınıza çıkaracaktır. Bizim anlayışımıza göre az önce ifade ettiğim şekilde sistem devam etmeliydi. Bana sıkça soruyorlar eski sanayi ile ilgili Turkuaz Projesini yapacak mısın? Şimdi projenin isminin Turkuaz olması o hiç önemli değil. İsmi Turkuaz olsun benim öyle bir saplantım olmaz. Ama ben şuna karşıyım veya uygun olmadığını düşünüyorum o alanın büyüklüğü ebatları ortada. Çok geniş bir alan değil. Böyle bir alan AVM, böyle bir alana beş yıldızlı otel, aynı alana rezidans, konut yüklediğiniz zaman buranın alt yapısı kaldırmaz. Şimdi bunu doğru bulmuyorum. Projenin içeriği ayrı bir şey. Ekranda güzel görünebilir orası ayrı bir şey ama hem Sivas’ı dağıtalım diyoruz hepimiz hem de bir noktaya çok fonksiyonlu bir proje koyuyoruz. Bu bir defa doğru bir yaklaşım değil benim kanaatim. Orada bu projelerden birisi, ikisi verilir, diğerleri de şehrin farklı bölgelerine verilir. Bunları bizim yapabilmemiz lazım. Sivas’ta hatta Türkiye’de, Türkiye için bir fırsat var. En son yaşanan büyük depremlerden sonra hükümetimiz bir karar aldı. Başbakanımız açıkladı. Türkiye’deki binaların yüzde seksen küsuru deprem yönetmeliğine uygun değil ve biz bunları ne pahasına olursa olsun değiştireceğiz, yıkacağız dedi veya sağlamlaştıracağız dedi. Bu aslında tüm şehirler için bir fırsat.

BAŞKANLIK ÇOK ÖNEMLİ

Belediye Başkanlığının bu dönemde çok önemli olduğunu da kaydeden Aydın ‘ Kentsel dönüşümü başaramayan ve doğru yapamayan illerde küçülmeye, gerilemeye mahkûm olacaktır. Bu bakımdan Sivas Belediye Başkanlığı bu dönemde çok önemli diye düşünüyorum. Bunun gerçekten bilinçli bir bakışla yapılması lazım. Ve burada da halkına, sivil toplum örgütleriyle birlikte bunların çok iyi tartışılması lazım ki hata oranı çok düşük olsun. Biz eğer gelirsek Allah kısmet ederse bu dediğim anlayışa önem vereceğiz ve Sivas’ı geleceğe yönelik sürekli gelişebilen, bugün konuşulan birçok sorunun konuşulmadığı bir Sivas haline getirmek istiyoruz önemli olan bu yoksa herhangi bir yere bir proje korsunuz bazen öyle ki yaptığınız o proje o bölgeye sıkıntıda getirebilir. Mesela yine eleştiri gibi algılanması Çocuk Esirgeme Kurumunun yerini biz o dönem otopark olarak aldık. Şimdi oraya farklı bir proje yapılıyor. Kadınlar Kültür Merkezi’nin Sivas’ta bir yere yapılması doğru ama oraya yapılması yanlış. O bölge zaten sıkışık bir bölge. Trafik yükünün çok olduğu bir bölge. Siz oraya hazır elinizde otopark sorununu çözecek bir yer varken bu yeri farklı yerlere yapabileceğiniz bir projeyi oraya getirerek elinizden çıkarmış oluyorsunuz. Bunu demek istiyorum. Yapılan iş sonuçta iştir. Yapana da teşekkür etmek lazım. ‘dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!