USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dikkatsizlik Kefen Biçti

Dikkatsizlik Kefen Biçti

Dikkatsizlik Kefen Biçti
27-01-2014 17:42
Google News


KEMAL ÇAĞLAYAN

Sivas sabahın erken saatlerinde Yaraşbeli’nden gelen kaza haberi ile sarsıldı. Yolcular tarafından uyuduğu söyleyen otobüs şoförü Yaraşbeli mevkiinde buzlanma nedeniyle aracın hâkimiyetini kaybetti. Kazada ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü.33 kişi de yaralandı. Yaralılar Sivas’ta hastanelerde tedavi altına alındılar.

BÖLGEYE VİNÇ SEVK EDİLDİ

Otobüsün altında kalan kişilerin çıkarılması için Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile diğer görevliler çalışma başlattı. Kaza yerine, otobüsün kaldırılması için vinç sevk edildi.

VALİ KEMELEK OLAY YERİNDEYDİ

Kazanın ardından olay yerine giden ve kazayla ilgili olarak yetkililerden bilgiler alan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, hastanelerde yaralıları da ziyaret etti. Kaza yerinde incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarının otobüsün lastikleriyle ilgili sorusu üzerine bir açıklama yapan Vali Kemelek ‘Çok üzüntülüyüz. Sürücülerimizin bu yollarda çok dikkatli olmaları gerekiyor. Can ve mal kaybının yaşanmaması için tedbirler alınmalı. Sivas’ın önemli geçitleri var ve bu geçitler hata kaldırmıyor. Öndeki lastikler kar lastiği değil, bu konu teknik bir konu ve bunla ilgili teknik yetkililer bir açıklama yapacaklar. Orta ve arka lastikler kar lastiği.

ŞOFÖR UYUKLUYORDU

Yıldızeli ilçesi Yaraşbelinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan Bedriye Topaç, otobüs şoförünün uyuduğunu iddia etti.

Sivas Numune Hastanesinde tedavi altına alınan Topaç (37), yaptığı açıklamada, şoförün arkasındaki 3 ve 4 nolu koltukta oğlu Berdan Kaya (11) ile yolculuk yaptığını söyledi.

Van'dan Ankara'ya gittiğini aktaran Topaç, kazanın, şoförün uyuması sonucu gerçekleştiğini ileri sürerek, 'İlk sürdüğünde uyukluyordu, ikinci geldiğinde gözlerini ovuşturuyordu. Bir ara aklımdan 'böyle bir sorun var' diye 155'i aramak ve mesaj çekmek geçti. Şoför değişince içim rahat etti ama bir şey değişmedi, hepsi yorgundu' iddialarında bulundu.

Uyuklayan ilk şoförün bir süre dinlendikten sonra yeniden direksiyon başına geçtiğini öne süren Topaç, şunları iddia etti:'Kazayı yapan ilk şofördü. Bir süre oturduktan sonra uyumaya gitti. Uyuma süresine uymadı, çok erken geldi. Hepsi yorgundu, ilk bindiğim andan itibaren bunu hissettim.'

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 9 kişiden 6'sı ile yaralanan 38 kişinin kimliği belirlendi.

Van'dan Ankara'ya giden Yıldırım Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı yolcu otobüsünün Sivas-Ankara karayolunun Yaraşbeli mevkisinde buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildiği kazada ölen 9 kişiden 6'sının Şevki Atmaca (57), Muzaffer Baran (51), Sema Nur Yaş (6), Dilan Yaş (8), Mert Çalar (14) ve Huriye Çelik olduğu tespit edildi. Diğer 3 kişinin kimliğinin belirlenmesi çalışmaları sürüyor.

YARALILARIN İSİMLERİ

Meydana gelen kazada yaralanlar ise Yıldızeli İlçesi ve Sivas hastanelerinde tedavi altına alındılar. Yaralıların isimleri şöyle:

Şoför Yıldırım Ayaz (30), Bedriye Topaç (37), Berdan Kaya (11), Orhan Kaya (34), Yunus Kaya, Naci Alparslan (43), Şerife Alparslan (37), Eren Alparslan (3), Özgür Taşdemir (36), Oktay Akdursun (20), Mehmet Sena Yıldırım (33), Seracettin Belin (30), Sulhaddin Belin (45), Ercan Alış (19), Tayfun Genç (20), Burak Arıoğlu (22), Perizade Onar (63), Kamuran Sarıkaya (26), Suat Şahin (30), Aytaç Güçlü (31), Maksut Yaş (33), Çiğdem Yaş, Alaattin Çelik (28), Oğuzhan Zörer (22), Beşir Eskimen (40), Ömer Eskimen, Ümit Çeber (26), Veysel Narin (27), Aşık İşleyen (33), Kibar Çetin, Yavuz Karadeniz, Mehmet Emin Alış (33), Ekrem Alış (22), Seccad Uğur Hasan (25), Eyüp Tekin (3), Ebru Tekin (11), Şahabettin Tekin (49), Fuat Akyol (28).'Yaralılardan Eyüp, Ebru ve Şahabettin Tekin ile Fuat Akyol'un tedavisinin Yozgat Devlet Hastanesinde sürdüğü öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!