USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Onların Hizmetleri Bizim Bir OSB Etmez?

?Onların Hizmetleri Bizim Bir OSB Etmez?

?Onların Hizmetleri Bizim Bir OSB Etmez?
28-02-2014 17:34
Google News


MUSTAFA IŞIK

SP Sivas Belediye Başkan Adayı Sabahattin Tokgöz seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Kemal Çağlayan ile bir araya gelen Tokgöz, Sivas Belediye Başkanlığı görevine getirilmesi halinde gerçekleştirmeyi planladığı bazı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

SP olarak bu seçimi kazanacaklarına inandığını belirten Tokgöz, gerek geçmişte belediyecilik alanında verilen hizmetler, gerekse şehre dair paylaştığı proje ve çalışmalarla ilgili halkın gösterdiği teveccühün bunun kanıtı olduğunu savundu.

Sami Aydın ve Doğan Ürgüp dönemlerinde yapılan tüm hizmetlerin toplandığında kendi dönemlerinde yapılan bir Organize Sanayi Bölgesi etmeyeceğini savunan Tokgöz, ‘Biz inşallah bu seçimi kazanacağımıza olan inancımız tamdır. Bizim bir kere burada 15 yıl başarılı bir belediyecilik dönemimiz var. Hem kalkınma konusunda en büyük adımları biz atmışız, hem şehircilik, sosyal yardımlarda biz atmışız. Bizden sonra yapılanları, ister Sami Bey’in, İster Doğan Bey’in bütün yaptıklarını alt alta dizin, karşısına bedellerini yazın. Bizim kurduğumuz bir OSB etmez Sivas’a katkı açısından’ dedi.

‘KAPIMIZ HERKESE

AÇIK OLACAK’

Şehre dair projeleri halkla paylaşan ve fikir alan bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini belirten Tokgöz, ‘kapımız herkese açık olacak’ dedi.

Tokgöz, şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas’a başkan değil kardeş seçin dedik. Bizim gözlemlerimiz son 10 yılda AK Partili belediye başkanı ve Doğan Bey dâhil halkımızdan kopuk, halkımızı saymayan, şehrin projelerine onları katmayan bir yol izlediler. Oysaki bizim Refah Parti dönemimizde en önemli sloganımız ‘kapımız herkese açık olacak, partizanlık yapmayacağız’ konusuydu. Halk meclislerimiz vardı. Şimdi onların hiçbiri kalmadı.

Bu belediye başkanlığı makamı bana babamdan miras kalmıyor. Halkın makamı. Onun için gelip oy istiyoruz. Diyoruz ki, o makam sizin. Evinize iş yerinize girip-çıkıyor gibi geleceksiniz. Kardeş bilin. Elbette biz onlara orada başkanlıkta yapacağız ama patronluk yapmayacağız. Kardeşçe, konuşarak, onları şehrin sorunlarına dâhil ederek işleri yürüteceğiz.

Şuanda bir imar revizyonu yapıldı. Şehrin imarla alakalı sivil toplum örgütleri, vatandaşların fikri alınmadığı için hala onun sıkıntılarını yaşıyoruz. Mahkemeleşiyoruz. Oysaki masanın birinde halk olarak biz olsaydık, iki kelime söyleseydik o da bizi ciddiye alsaydı bu şehrin imarı bu kadar uzamazdı ve mahkemede bugün bu işi durdurmazdı.

Sadece imarda değil her konuda böyle olmalı. Bugün bir İstasyon Caddesi’ni yaptı AK Partili belediye başkanı. Ne İstasyon Caddesi esnafına sordular ne de haber verdiler. Bir gün bir uyandık ki, ağaçlar kesiliyor, kaldırımlar yıkılıyor. Bugünün anlayışında böyle belediyecilik kalmadı. Biz halkla konuşarak onların fikirlerine önem vererek, onların fikirlerini projemize katarak bunu da ispat ederek belediyeyi yönetmek istiyoruz.’

‘PARTİMİZ BÖLÜNDÜĞÜ İÇİN

OYLAR AK PARTİ’YE GİTTİ’

Saadet Partisi’nin seçimleri kötü yönetim nedeniyle kaybetmediğini partideki bölünme sonucunda oyların AK Parti’ye gittiğini belirten Tokgöz, son iki dönemde yapılan belediyecilik hizmetlerinin kendi dönemlerindeki hizmetlerin çok gerisinde kaldığını savundu.

Tokgöz, ‘Son seçimde biz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü ile birlikte biz çok büyük bin nezaket gösterdik ve seçimi bıraktık. Hadisenin olduğu Maraş Elbistan’da adayımızı geri çektik. Burada da seçimi bıraktık. AK Parti ile girdiğimiz 2004 yılındaki seçime bakarsak, o seçimde bizim oyumuz yüzde 18’dir. Zaten ondan önce biz burada yüzde 44’le seçim alıyorduk. Bir de biz, Sivas dâhil Türkiye’nin hiçbir yerinde kötü yönetim yaptığımız için seçim kaybetmedik. Partimiz bölündüğü için, halkımız AK Parti’yi de bizim parti saydığı için 2004’te belediyeler el değiştirdi.

Biz inşallah bu seçimi kazanacağımıza olan inancımız tamdır. Bizim bir kere burada 15 yıl başarılı bir belediyecilik dönemimiz var. Hem kalkınma konusunda en büyük adımları biz atmışız, hem şehircilik, sosyal yardımlarda biz atmışız. Bizden sonra yapılanları, ister Sami Bey’in, İster Doğan Bey’in bütün yaptıklarını alt alta dizin, karşısına bedellerini yazın. Bizim kurduğumuz bir OSB etmez Sivas’a katkı açısından’ ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Kemal Çağlayan ise Tokgöz’e başarılar diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!