USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Her İnanca Saygılıyız

Her İnanca Saygılıyız

Her İnanca Saygılıyız
20-03-2014 23:28
Google News


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas Hükümet Meydanında  partisi tarafından düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasında ‘Cumhuriyet Halk Partisi, her inanca saygı gösterir. Peki bu başçalan, Kur'an-ı Kerim ile ilgili dalga geçen bu bakan hakkında bir şey söyledi mi, partisinden attı mı? O zaman ayın 30’u geliyor, sandığa gideceğiz, o dersini almıyorsa, biz vereceğiz. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağız'

OĞUZHAN SARZEP / İRFAN ÖZŞEKER / ERSAN ARSLAN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin her inanca saygılı olduğunu söyledi.

Sivas Hükümet Meydanında partisi tarafından düzenlenen mitinge katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti ve Egemen Bağış’ı hedef aldı.

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmasında, Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ses kaydına ilişkin, 'Cumhuriyet Halk Partisi, her inanca saygı gösterir. Peki bu başçalan, Kur'an-ı Kerim ile ilgili dalga geçen bu bakan hakkında bir şey söyledi mi, partisinden attı mı? O zaman ayın 30’u geliyor, sandığa gideceğiz, o dersini almıyorsa, biz vereceğiz' dedi.

Kılıçdaroğlu, eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ses kaydına ilişkin şunları söyledi:

'Allah aşkına, Sivaslıların vicdanına sesleniyorum. Kur'an-ı Kerim, bütün İslam dünyasının ortak kitabıdır. Hepimizin saygı duyduğu bir kitaptır o. Asla ve asla oradaki hiçbir ayetle ilgili bir şey söylemeyiz. O adam, internette bir gazeteciyle konuşuyor, ağza alınmaması gereken lafları söylüyor. Eğer bunu CHP'den bir kişi söylese emin olun kıyamet kopardı. Hükümet, kıyameti koparırdı. Biz ne yapardık, 'kardeşim, inançlarla dalga geçiyorsan bu partide işin yoktur' deriz çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, her inanca saygı gösterir. Peki bu başçalan, Kur'an-ı Kerim ile ilgili dalga geçen bu bakan hakkında bir şey söyledi mi, partisinden attı mı? O zaman ayın 30 geliyor, sandığa gideceğiz, o dersini almıyorsa, biz vereceğiz.’ dedi

İNANCA SAYGI GÖSTERMİYORLAR

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a ait olan ses kayıtlarının tapelerini video perde de halka gösterildi. Kılıçdardoğlu gösterilen tapelerle  ilgili de görüşlerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi.

‘Bu hükümetin inanca saygı göstermediği ortada. İnanca saygı göstermediklerini gösteriyor. Ne diyor cuma günü, 'Kur'an'dan ayet sallarım' diyor. Yolsuzluk bunlarda var, hırsızlık bunlarda var, kul hakkı yemek bunlarda var, tüyü bitmemiş yetim hakkı yemek bunlarda var, bakanların çocuklarının yatak odalarına milyon dolarları sıralamak bunlarda var, o çocukların yatak odalarına boy boy para kasalarını koymak bunlarda var. Yalan da bunlarda var. Sevgili Peygamberimizin söylediği çok önemli, 'Yalanla iman bir arada olmaz'. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağız' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ile yaptığı konuşmalara da değinen Kılıçdaroğlu, Sivas’ın kültür şehri, kongre şehri olduğunu ve Türkiye için çok önemli bir şehir olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu CHP’nin Sivas’ta kurulduğunu da bir kez daha dile getirdikten sonra 30 Mart için Sivaslılardan söz istedi. 30 Mart’ta hükümetin yerle bir olacağını dile getirdi.

SİVAS’TAN DESTEK İSTEDİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan’ın Sivas’a geldiğinde İstanbul’u anlattığını Sivas’ı konuşmadığını savunarak, ‘İstanbul’u anladık Sivas’a ne yaptın?’ dedi.

Sivas’ın içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Kılıçdaroğlu, ‘Başbakanlık koltuğunda oturan bu zat Sivas’a geliyor, ‘sevgili Sivaslılar, İstanbul’da şunu yaptık, bunu yaptık, şu projeyi gerçekleştirdik’ yahu İstanbul tamam, eyvallah. Peki, sen Sivas’ta ne yaptın? Onu anlat. ‘tık’ yok… Sivas göç veriyor. Milletvekili sayısı düştü. Burada bir Askeri Dokuma Fabrikası vardı, onu bile aldılar İstanbul’a götürdüler. Yahu kardeşim, 500 kişi ekmek yiyordu orada. Askeri dokuma fabrikasını neden götürüyorsun? Üstelik Milli Savunma Bakanı da Sivaslı’ dedi.

‘SİVAS’A HEKİM ELİ DEĞECEK’

Sivas’ın eski görkemli günlerine geri dönmesi için CHP’yi desteklemesi gerektiğini savunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda CHP Sivas Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Gülümser Heper’i yanına çağırarak, Sivas halkından destek istedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘Sivas’ın eski görkemli günlerine kavuşmasını istiyor musunuz, Sivas’ın gerçekten İç Anadolu Bölgesi’nin önemli bir kenti olmasını, Sivas’ın bir kültür, sanat, üniversite kenti olmasını istiyor musunuz? O zaman bir şey yapacağız. O elleri ile hep şifa dağıttı, hastalara baktı, şifa dağıttı. O aynı zamanda bir öğretim üyesi. On binlerce öğrenci yetiştirdi. ‘Bana bir harf öğreteninin 40 yıl kölesi olurum’u asla unutmayın. Onun güzel projeleri var. Sivas’ı gerçekten Sivas yapmak istiyor. Bir kültür kenti yapmak istiyor. Barış, huzur içinde yaşayan göç vermeyen bir Sivas… Bunun için mücadele edecek ve bunları yaparken topladığı her kuruşun hesabını Sivaslı’ya verecek. Çünkü yapacağı bütün hizmetleri sizlerden alacağı vergilerle gerçekleştirecek. O bunu yapmak istiyor. Ben yürekten inanıyorum. Kadının eli bir yere değerse orada temizlik olur.’

Kılıçdaroğlu’nun ardından Heper’de kısa bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, belediye başkan adayları ve parti yöneticileri ile birlikte halkı selamlayarak veda etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!