USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Kazanınca Türkiye Kazanacak

Sivas Kazanınca Türkiye Kazanacak

Sivas Kazanınca Türkiye Kazanacak
21-03-2014 18:28
Google News


İRFAN ÖZŞEKER

Sadet Partisi (SP) Sivas’ta miting düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen miting öncesinde Sivas Belediyesi Mehter Takımı konser verdi.

Mitinge SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, SP Sivas Belediye Başkan Adayı Sabahattin Tokgöz, parti yöneticileri ve ilçe-belde belediye başkan adayları katıldı.

Mitingde ilk konuşmayı SP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu yaptı. Karamollaoğlu, kendi iktidarları döneminde gerçekleştirdikleri çalışmalar ve Sivas Belediyesi’nin çalışmalarından bahsetti.

Karamollaoğlu’nun ardından konuşan SP Sivas Belediye Başkan Adayı Sabahattin Tokgöz ise belediye başkanlığına seçilmesi halinde gerçekleştireceği proje ve çalışmalardan bahsetti.

‘SİVASLILAR DOĞDUĞU

YERDE DOYACAKTIR’

Tokgöz’ün konuşmasının ardından SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Sivas seçmenine hitap etti.

Sivas’ın sürekli göç verdiğini bunun en büyük nedeninin ise işsizlik olduğunu belirten Kamalak, SP Sivas Belediye Başkan Adayı Sabahattin Tokgöz’ün projelerinin başında işsizliği önleme projesinin geldiğini belirterek, ‘Bizim iktidarımızda inşallah insanlar doğduğu yerde doyacaktır’ dedi.

Kamalak, ‘Aziz kardeşlerim, sizler hiç şüphesiz ki belirli zamanlarda, bayram günleri gidip geçmişlerinizin mezarlarını ziyaret ediyor, mezar taşlarına yaslanıp Fatihalar, Yasinler okuyorsunuz. Peki, siz geçmişlerinizin mezarını özlerken buradan giden evlatlarınız acaba doğup büyüdüğü yerleri, beraber büyüdüğü oyun arkadaşlarını, hısım ve akrabalarını özlemiyorlar mı? Elbette özlüyorlar.

Ama gel gör ki, gelmeye niyeti var fakat bir türlü bu tarafa doğru yürüyemiyor. Çünkü burada aş yok, iş yok, netice itibariyle de evde huzur yok. Zaten o münasebetle yollara düşmüştü.

Bundan sonrada evlatlarınızın, kardeşlerinizin diyarı gurbete açılarak gözyaşı dökmesini istiyor musunuz? Elbette hayır… Buradan gidenler acaba Vali, bakan, genel müdür olmak için veya herhangi bir üst makama talip olduğu için mi gidiyor. Hayır… Sele kapılmış gibi atıyor kendisini İstanbul sokaklarına.

Peki, ne yapmak lazım? Biz diyoruz ki yatırım yapmak lazım. Nitekim Sabahattin Bey kardeşimizin projelerinin başında işsizliği önleme projesi yer almaktadır. İnsanlarımız, doğduğu yerde doyacaktır inşallah bizim iktidarımızda’ ifadelerini kullandı.

‘BİZDEN SONRA GELENLER

SİVAS’A NE YAPTI?’

Kendi iktidarları ve belediye yönetimleri döneminde Sivas’a gerçekleştirilen bazı hizmetlere dikkat çeken SP Lideri Kamalak, ‘Allah aşkına, bizden önce gerek merkezi hükümet, gerekse belediyeler bu ilimize ne getirdi?’ dedi.

Bu seçimlerin çok önemli olduğunun altını çizen Kamalak, ‘Bu seçinde sadece belediye başkanlarını seçmeyeceksiniz, aynı zamanda Türkiye’nin de kaderini belirleyeceksiniz’ ifadelerini kullandı.

Kamalak, şu şekilde konuştu:

‘Sivaslı kardeşlerim, soruyorum sizlere bizden sonra burada ne gibi hizmetler yapıldı, hangi fabrikalar açıldı? Bakın, Demir Çelik’in temellerini biz attık. Yolumuz kesildiği için yarım kaldı orada. Hal bu ki, burada en az binlerce insanın çalışabilmesine elverişli hale getirmemiz lazımdı. Şuan, bütünüyle atıl durumda. Organize Sanayi Bölgesi değerli başkanlarımız zamanında yapıldı. Temel Bey ve Osman Seçilmiş başkanlarımız zamanında geliştirildi. Allah kendilerinden razı olsun.

Allah aşkına, bizden önce gerek merkezi hükümet, gerekse belediyeler bu ilimize ne getirdi. Şuan, bakanlar, başbakan geliyor ne vaat ediyor? Hangi fabrikayı kuracağını söyledi. Bakın işleri güçleri, kavga, kavga, kavga… Kavga ile karın doyar mı, göç önlenir mi? Değerli kardeşlerim çare sizsiniz, anahtar sizde. Layık olduğunuz veçhiyle yönetilirsiniz. Eğer, evlatlarımız kardeşlerimiz, diyarı gurbete açılmasın, doğduğu yerde doysun, sabahleyin kalktığında, oğlum, kızım, gelinim yanımda olsun diyorsanız, adres bellidir; Saadet Partisi… Önümüzde bir seçim var. Her seçim önemlidir ama bu seçim daha bir önemlidir. Çünkü bu seçim tarihi bir seçimdir. Bu seçimle sadece belediye başkanlarını seçmiş olmayacaksınız. Aynı zamanda Türkiye’nin yönünü de belirlemiş olacak, geleceğine karar vereceksiniz. Sivaslım, her biri iman abidesi olan, can kardeşlerim, soru şudur; Türkiye İslam Birliğini mi kurmalı, yoksa haçlı birliğine mi girmelidir?

30 Mart günü sandığa oy atarken, aynı zamanda bu hususta da zihninizde bir karar vermiş durumda olacaksınız. Kaldı ki belediyecilik bizim, Milli Görüşün, Saadet Partisi’nin işidir. Biz hizmete talip olduğumuz zaman sizin mallarınıza bir yetimin hakkını korur gibi sahip çıkarız. İşi ehline verir, adaleti gözetiriz. Haktan asla ve asla ayrılmayız. Çünkü biz biliriz ki kul hakkına el uzatmak, en büyük günah, en büyük vebaldir.’

 ‘ADETA YOLSUZLUKTA

BİRBİRLERİYLE YARIŞIYORLAR’

Sivas’ın kendi dönemlerinde belediyecilikte doğuya örnek gösterildiğini savunan Kamalak, buradaki hizmetin Anadolu’ya dalga dalga yayıldığını söyledi.

Belediyelerin usulsüzlükleri ile ilgili de değerlendirmede bulunan Kamalak, AK Parti, CHP, MHP ve BDP’li 1752 belediye başkanı hakkında çeşitli suçlardan soruşturma açıldığını ifade etti.

Bu belediyelerin yolsuzlukta birbirleri ile yarıştığını belirten Kamalak, ‘Biz, iktidarda olduğumuz zaman hiçbir vakit, aziz milletimizin emeğine, hakkına, malına dokunmadık ve başkalarını da dokundurtmadık. Ya bizden sonra gelenler… Hatırlayın biz belediye başkanlığını aldığımız zaman, 1989’da burada başlamıştık. Buradaki efsanevi olağanüstü hizmetler Anadolu’ya dalga dalga yayılıyordu. Bu hizmeti mahallinde gören aziz milletimizin her bir ferdi ‘evet’ diyordu, ‘hizmet milli görüşün, Refah Partisi’nin işidir’ diyordu. Sivas’ımız, belediyecilikte emin olun, doğuya, Güney Doğu’ya örnek teşkil ediliyordu. Temel Bey’in yönetmiş olduğu belediye Doğu için örnek gösteriyordu. Gerçekten burası Türkiye’nin merkezinde olması hasebiyle yatırım bakımından, Türkiye’nin gelişmesi açısından, ticaret yönünden en önemli bir merkezdir. Yazık ki, Sivas’ımız hak ettiği hizmeti alamamaktadır. Biz dediğimiz gibi millet malına, sizlerin malına el sürmediğimiz gibi başkalarının da el sürmesine asla ve asla müsaade etmedik ve belediyelerin giriş kapısına ‘rüşvet alan da veren de melundur’ tabelasını asmıştık. Peki, bizden sonra gelenler o tabelaları muhafaza ettiler mi? Hayır… Adeta zihinlerde ‘rüşvet alan da verende memnundur’ düşüncesini yerleştirmeye çalıştırlar. Bu bağlamda 2009 seçimlerinden bu yana tam 1752 belediye başkanı hakkında yolsuzluktan, usulsüzlükten, rüşvetten, ihaleye fesat karıştırmaktan ve benzeri suçlardan dolayı soruşturma açılmıştır. Soruşturma açılanlara, bu anlamda izin verilenlere temas ediyorum sadece.

Kimler, hangi partilere mensup belediyeler var? 678’i iktidar partisine, AK Parti’ye mensup belediye başkanı, 511’i Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup belediye başkanı, 263’ü Milliyetçi Hareket Partisi’ne mensup belediye başkanı, 151’i de Barış ve Demokrasi Partisi’ne mensup belediye başkanı. Yani adeta yolsuzlukta birbirleri ile yarışıyorlar’ şeklinde konuştu.

 ‘SAADET KAZANIRSA

SİVAS KAZANACAK’

Kullanılacak bir oyun önemine dikkat çeken SP Lideri Kamalak, ‘oy vermek onay vermektir’ dedi. Sivas, Tükiye ve İslam âlemi için SP’nin kazanmasının önemli olduğunu belirten Kamalak, ‘SP Kazanırsa, Sivas kazanacak’ dedi.

Kamalak, ‘Ey inanmış kardeşlerim, unutmayın bir hayra vesile olan bir kimse o hayrı devam ettiği müddetçe o hayırdan kendisine de bir pay ayrılır. Bir şerre, bir kötülüğe vesile olan kimse de o şer kapısı açık olduğu müddetçe ona da bir hisse, bir pay ayrılır. Unutmayın oy vermek, onay vermektir. Tasdik etmektir. Yine unutmayın, zulme rıza zulümdür. Önümüzdeki seçimde inşallah bu güzel ilimiz, Sivas’ımız kazanacak. Sivas kazanınca Türkiye’miz kazanacak, Türkiye kazanınca bütün İslam âlemi kazanacak ve hatta Sivas kazanınca bütün insanlık kazanacak. Çünkü Sivas’ımıza bir köşe taşı, adalet nizamı dikilmiş olacaktır. Ben şimdiden hem sizleri, hem Sabahattin kardeşimi tebrik ediyorum.

Yaşana bilir bir Türkiye için var mısınız? Bir deki temel kural belirlidir; ‘öl söz verme, öl sözünden dönme…’ Yeniden büyük Türkiye’yi kurmak için var mısınız? Paramparça edilmiş İslam coğrafyasını kardeşlik hukuku çerçevesinde bir araya getirmek, İslam birliğini tesis etmek için var mısınız? Söz mü?’ dedi.

Kamalak, ‘Tüm insanlık için adil bir düzen kurmaya, yeni bir dünya inşa etmeye var mısınız? Hakkı, hâkim kılmak için var mısınız? Varız diyenler parmaklarını kaldırsın, diğerleri zahmet buyurmasın?’ ifadeleriyle, vatandaşların söylediklerini tekrar etmesini istedi ve ‘Milletimizin saadet ve selameti için, yaşanabilir bir Türkiye için, yeniden büyük Türkiye’yi kurmak için, İslam Birliği’ni tesis için, yeni bir dünya için, Hakkı hâkim kılmak için, tüm gücümle çalışacağıma söz veriyorum’ dedi.

Kamalak, kendisi de şu ifadelerle söz verdi:

‘Sivaslı kardeşlerim benimde karşıma mezar taşımı çıkarsalar, dönmeyeceğime söz veriyorum. Unutmayın zafer inananlarındır ve zafer yakındır inşallah.’

Kamalak, konuşmasının ardından partisinin belediye başkanları ile birlikte poz vererek Sivaslılara veda etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!