USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sporda Sivas Çok Başarılı Olacak?

?Sporda Sivas Çok Başarılı Olacak?

?Sporda Sivas Çok Başarılı Olacak?
23-03-2014 14:42
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Ak Parti'nin Sivas Belediye Başkan adayı Sami Aydın, seçim çalışmalarına devam ediyor.

Kentteki bir restoranda spor adamlarıyla bir araya gelen Sami Aydın, Sivas'ta görev yapmış eski sporcu, yönetici ve idarecilerle bir araya gelerek spor alanında neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Güçlü bir spor altyapısı oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Aydın, hedeflerinin her branşta daima ileri gitmek olduğunu söyledi.

‘GÜÇLÜ BİR SPOR ALTYAPISININ OLUŞTURMASINI HEDEFLİYORUZ’

Sivas’ta güçlü bir spor altyapısı oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Sami Aydın, şunları söyledi; ‘Spor camiamızın değerli duayenleri sizlerle inşallah sadece bu dönemde değil önümüzdeki süreçte de zaman zaman bir araya gelmeyi, sporumuzla ilgili meseleleri bu işin içinden gelen ve her türlü süreci yaşamış olanlarla birlikte tartışmayı ve Sivas’ımız da güçlü bir spor altyapısının oluşturmasını hedefliyoruz. Bu konuda inanıyorum ki sizlerin birikimi, sizlerin deneyimi bize çok şey katacaktır’.

‘SİVASSPOR ÇOK ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE ETMİŞTİR’

Sivasspor’un başarısına değinen Ak Parti'nin Sivas Belediye Başkan adayı Sami Aydın, Sivasspor’un hedeflerinin büyük bir takım olduğunu söyledi. Aydın şöyle devam etti; ‘Bildiğiniz gibi 2004-2009 döneminde Sivas’ımıza hizmet etme fırsatı buldum. Çok önemli hizmetleri ve projeleri Sivas’ımıza kazandırdığımız kanaatindeyim. Belediyecilik algısını, anlayışını değiştirdiğimiz kanaatindeyim. Ama o gün sporda bugünkünden çok daha gerideydik. Böylece Sivassporumuz dâhil süper ligde değildi. Ama bugün Sivasspor çok önemli başarılar elde etmiş ve inşallah daha büyük başarıları elde edecek konuma geldi. En azından süper ligde kalıcı bir takım, güçlü bir takım havasını oluşturdu. Biz bundan sonraki süreçte o hedefi daha yukarıya taşımayı arzu ederken özellikle alt yapıda amatör kulüplerde de belli bir seviyeyi, belli bir standart’ı yakalamayı hedefliyoruz’ dedi.

‘HEDEFİN DAHA DA ÜZERİ OLACAK’

4 Eylül Belediyespor’un özellikle voleybolda çok başarılı bir takım olduğunu belirten ve belirledikleri hedefin daha da üzerinde olacağını ifade eden Sami Aydın sözleri şu şekilde sürdürdü; ‘Belediyemizin 4 Eylül Belediyespor kulübü özellikle futbol dalında voleybol dalında başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor. Hiçbir zaman hedefimiz hangi alanda olursa olsun, hangi branşta olursa olsun aldığımız bayrağı daha da yukarılara taşımak olmuştur ve bundan sonrada olacaktır. Hedefin daha da çok üzeri olacaktır her branşta, her dalda. Ama şunu ifade etmek isterim ki amatör kulüplerde kurum takımları hariç diğer takımlarımızın çok büyük sıkıntı yaşadığını biliyorum. Her alanda bunu hissediyoruz’.

‘AMATÖR KULÜPLERE DESTEK OLACAĞIZ’

Amatör kulüplere destek olmak istediklerini vurgulayan Ak Parti Sivas Belediye Başkan adayı Sami Aydın; ‘Biz amatör branşlarda inşallah gerek tesis olarak, gerekse ekipman olarak bu kulüplerimize destek olmak ve onları yaşatmak istiyoruz. Çünkü bu kulüplerimiz gerçekten çocuklarımızı sokaktan alıp onları bir takım kötü alışkanlıklara kapılmadan topluma kazandıran ahlaki değerleri o çocuklara ekleyen çok önemli görev üstlendiklerini biliyorum’ dedi.

‘ESKİ SPORCULARA MAÇLAR ÜCRETSİZ’

Eski sporcuların tamamının 4 Eylül Belediyespor maçlarını ücretsiz izleyeceklerini ifade eden ve alt yapıya ağırlık vereceklerini dile getiren Aydın şunları söyledi; ‘Özellikle 4 Eylül Belediyespor kulübü ile ilgili bazı şeyleri sizlerle paylaşmak isterim. Sivas’ta profesyonel futbol oynamış eski sporcuların tamamı 4 Eylül Belediyespor’un maçlarını ücretsiz izleyecekler. Amatör sporcularda maçları yine ücretsiz seyredeceklerdir. Yönetici ya da hocalarının eşliğinde bu bize önceden bildirilecektir. Alt yapıya önem verip pilot okullar tespit edeceğiz. Okullar ve kulüp işbirliği içerisinde bu çalışmalara ağırlık vereceğiz. Sivas’ta alt yapıyı en iyi şekilde, en mükemmel biçimde oluşturmayı da hedefliyoruz’.

‘İHTİYAÇ VE TALEPLERİ DİNLEYECEĞİZ’

Futbol taban birlikleri faal antrenörler derneği amatör futbol şube yöneticileri bir araya gelip ihtiyaç ve talepleri dinleyeceklerini dile getiren Aydın; ‘Futbol taban birlikleri faal antrenörler derneği amatör futbol şube yöneticileri ile birlikte zaman zaman bir araya geleceğiz. Fikir alış verişinde bulunacağız. İhtiyaç ve talepleri dinleyeceğiz. Buna göre de gerekli olan adımları atacağız’ ifadelerini kullandı.

‘HALK 4 EYLÜL BELEDİYESPOR KULÜBÜ TESİSLERİNDEN FAYDALANMALI’

Halkın 4 Eylül Belediyespor kulübü tesislerinden faydalanmalı olduğu kanaatini dile getiren Sami Aydın şöyle devam etti; ‘Halkın 4 Eylül Belediyespor kulübü tesislerinden faydalanmasını arzu ediyoruz. Vatandaşımız bizim tesislerimizden ihtiyaç halinde faydalanabilecek. Mahalli amatör takımların 4 Eylül spor sahalarından haftada 1 günde olsa faydalanmalarını arzu ediyoruz. İmkânları kısıtlı olan takımlarımıza bu tür imkânlar sağlamak istiyoruz’ dedi.

‘SİVAS’TA ORTAK BİR SPOR ALGISINI OLUŞTURACAĞIZ’

Cumhuriyet Üniversitesiyle karşılıklı spor tesisleri kullanılması noktasında görüşmeler yapmak istediklerini dile getiren Sivas Belediye Başkan Adayı Sami Aydın şunları ifade etti; ‘Cumhuriyet Üniversitesiyle karşılıklı spor tesislerimizin kullanılması noktasında görüşmeler yapmak ve protokoller yapmak arzusundayız. Çünkü biz Sivas’ı bir bütün olarak görüyoruz. İnşallah bu konuda üniversitemizle gerekli görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Ve Sivas’ta ortak bir spor algısını oluşturacağız. Engelli sporcuların tesislerinden faydalanmasını da arzu ediyoruz’.

‘BÖLGELERE HİTAP EDECEK SPOR KOMPLEKSLERİ YAPACAĞIZ’

Semtlere spor kompleksleri yapacaklarının altınız çizen Sami Aydın şöyle devam etti; ‘Semt bölge spor kompleksleri projemiz var. Dolayısıyla şehrin doğusuna, batısına, kuzeyine yani bölgelere hitap edecek şekilde spor kompleksleri yapacağız. Bunlar sporumuzun her dalına hitap edecek şekilde. Güreşten tutun futbola kadar açık ve kapalı spor alanlarıyla, soyunma odalarıyla aklınıza gelen her türlü sporu icra edebileceğiniz, bunlarla ilgili amatör kulüplerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak spor kompleksleri inşallah Sivas’ımıza kazandırmayı hedefliyoruz’ dedi.

‘SPORCULARIN YETİŞTİĞİ BİR MERKEZ KURACAĞIZ’

Spor Bakanı ile görüşüp sporcuların yetiştiği bir merkez kuracaklarını dile getiren Aydın sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘Spor Bakanımızda yaptığımız görüşmede, inşallah Sivas’ımıza Türkiye’de de örneği pek olmayan ama bu dönemde başlayacak sporcu fabrikası da denilen, sporcuların yetiştiği bir merkez kuracağız. Bu spor Bakanımızın katkılarıyla olacak’.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!