USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivaslılardan Özür Dile

Sivaslılardan Özür Dile

Sivaslılardan Özür Dile
03-04-2014 18:36
Google News


?Dilini terbiye etmeden, Yüreğini terbiye etmeli insan. Çünkü yürekte ne varsa Dilden o çıkar? Hz. Mevlana

ERSAN ARSLAN

CHP Sivas Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Gülümser Heper´in Sivaslılara yönelik ?Ensest ?Sivas basınına yönelik sözleri karşısında ortak bir basın açıklaması yapıldı.

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı ve gazetemiz yazı işleri müdürü Kemal Çağlayan ve Memleket Sivas Gazetesi adına Genel Müdür Şeref Gülmez, SRT yetkililerinin de katıldığı ortak basın toplantısında katılımcılar adına bir açıklama yapanTV58 Genel Yayın Müdürü Gülsever Akyol, ?Yorucu ancak demokrasi adına sevindirici bir seçim sürecini geride bıraktık. Sivas adına demokratik kuralların çalıştığı bir seçim oldu. Demokrasiye inanan bizler için bu sevindirici bir durumdu. Tam yorgunluğumuzu çıkarmaya kendimizi hazırlamıştık ki, CHP amblemi altında seçime giren ve CHP tarihinin en düşük oy oranı ile seçimleri tamamlayan Gülümser Heper hanımefendinin Sivas insanını ve medyayı aşağılayan akıl dışı açıklaması gündeme düştü.

Sivas´ta ki Siyaset medya ilişkisini ?ensest´ ilişki olarak tanımlayan Heper´in bu talihsiz provakatif açıklamasını sandık hezimetini hazmedememesine bağlamak istedik ve cevap vermedik  ancak, hem Sivas halkından hem de izleyicilerimizden ve  özellikle CHP´li saygı değer vatandaşlarımızdan gelen tepkiler üzerine hakkımızı savunma ve cevap verme gereği duyduk??  dedi.

?SİVAS HALKI, HAK EDENİN

HAKKINI TESLİM ETMİŞTİR?

Sivas seçmeninin her zaman hak edene hakkını teslim ettiğini ve geçmişte uzun yıllar CHP´den belediye başkan adaylarını destekleyerek başkan olma fırsatı verdiğine vurgu yapan Akyol, ?Sayın hanım efendi Sivas´tan uzak kaldığı yıllarda Sivas´ı unutmuş, bilmiyor olabilir. Aday olduğu Cumhuriyet Halk Partisi´ni Gazi Mustafa Kemal Atatürk ?ün Sivas´ta kurduğundan bir haber olabilir, ancak bilmelidir ki; Sivas tarihi, kültürü ve siyasette demokrasiyi özümsemesi ile ülkemizde anlamlı bir şehir olmasının yanı sıra, insanı onurunu, şerefini ve hakkını her ortam ve platformda koruyan bir yapıya sahiptir.

Sivas insanı 1919´da Atasını bağrına basarak doğrunun haklının ve hürriyetin yanında yer almış, bağımsız cumhuriyetin temelini atmış insanlardır. Bu insanlar Cumhuriyet tarihi boyunca her zaman hak edenin hakkını teslim etmiş, kendisine göre doğruyu çalışkanı, istediğini ve kendine hizmet edecek olanları seçmiştir.

Bu kapsamda Sivas insanı, Rahmi Günay´ı, Orhan Ekener´i, Süleyman Çanka´yı 6 okun altında yıllardır seçmiş ve arkasında durmuştur. Sivas tarihinin en uzun süre belediye başkanı olan Rahmi Günay´ı tercih eden, Süleyman Çanka ve Mahmut Özdemir´i bugün bile rahmet ile anan Sivas halkının neden Sayın Heper´e tarihin en düşük oyunu verdiğini kendisi düşünüp bulmalıdır.?

?EN BAŞARISIZ SONUÇ?

CHP´nin Gülümser Heper ile tarihindeki en başarısız seçim sonucunu elde ettiğini belirten Akyol, Heper´in kendisini sorgulaması gerektiğini belirterek, Heper ile CHP´yi aynı kefeye koymadıklarının da altını çizdi.

Akyol, ?Partisine aldırdığı Cumhuriyet tarihinin en başarısız sonucu için Sivas halkını ve Cumhuriyet Halk partisini değil kendini sorgulamalıdır. Kampanya sürecinde beş partimizin değerli adayları yarışmış kendini anlatmış projelerini ortaya koymuş açıkça suçladığı televizyonumuzda bu adayların tamamına imkân sağlamıştır. Tüm adaylar gibi medyanın imkânlarından istifade eden Sayın Heper saygısızca Sivas halkına ve medyaya dil uzatma nezaketsizliğini göstermiştir.

Bu açıklamayı yaparken işin doğrusu siyaset kurumunda demokrasiden Atatürk´ün partisinden daha da önemlisi insanlıktan nasibini almamış bu insanı kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. Şunu da belirtmeliyiz ki biz bu talihsiz açıklamaları Cumhuriyet Halk partisinin tüzel kişiliği CHP´yi Sivas´ta temsil eden isimler ve CHP´den seçerek Ankara´ya gönderdiğimiz milletvekilimiz Sayın Malik Ecder Özdemir ile asla aynı kefeye koymuyoruz.

Bu açıklamalarla Cumhuriyet Halk Partisi´nin anılmasını ve yıpratılmasını da istemiyoruz. CHP´yi yöneten ve oy veren herkesi bunun dışında tutarak CHP´ye ve Sivas´a layık olmayan bu şahsı kınıyor aziz Sivas halkından özür dilemesini bekliyoruz.

Bu açıklamayı, Sivas Gazeteciler cemiyeti ve Anadolu Basın Birliği ile Sivas´ta yayınlanmakta olan Memleket Sivas Gazetesi, İrade Gazetesi,  Hakikat Gazetesi, Anadolu Gazetesi ve güzide kuruluşlarımız kanal 58 ve SRT  Televizyonları adına ortak olarak yapmış bulunuyoruz.?dedi

 ?ÜNSAL AĞIR KONUŞTU?

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, ise konuşmasında Heper´i sert sözlerle eleştirdi.

Ünsal, ?5 adayın içerisinde en zayıf aday Gülümser hanımdı. Biz bunu anlayacak tecrübeye sahibiz. Ve sakardı. Gazeteciler için bulunmaz bir nimetti. Her adımı olay, her konuştuğu laf hata, her attığı twit hataydı. Sivaslılıkla hiç ilgisi olmayan bir hanımefendi? Düşmanı olsa CHP´nin ?Sivas´a böyle bir aday gönderelim´ dese ancak böyle bir aday bulabilirlerdi.

Başından beri hata yaptı, hepimize hakaret etti. Haydi, biz önemli değiliz. Ama giderayak siz Sivas halkına ?ensest´ diyemezsiniz. Sivaslı gazetecilere, televizyonculara ensest diyemezsiniz. Bir daha Gülümser hanımın Sivas´a gelme şansı bile yoktur. Çünkü laf çok ağır? Hakikaten haddini de aşmış bir laf.

Gülümser hanım tıp doktoru. Bazı gıdalar, ilaçlar vücutta alerji yapar. Gülümser hanım da Sivas´a geldi, alerji oldu. Çünkü bünyesine uygun bir memleket değil. Sivaslılıktan da çıkmış? dedi.

Ünsal, Gülümser Heper´in belediye başkanı seçilememiş olmasının Sivas´ın tek tesellisi olduğunu belirterek, ?İyi ki seçilmemiş. Yoksa biz bu deli ile ne yapardık? dedi.

?HEPER SİVAS´TA

CHP´Yİ KATLETTİ?

Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan, ise CHP Sivas Belediye Başkan Adayı Gülümser Heper´in CHP´yi Sivas´ta adeta katlettiğini söyledi.

Çağlayan, ?Gülümser Heper´i Sivas tanıyalı 3 ay oldu. 3 Ay öncesine kadar Sivas´a gelmeyen, Sivas ile uzaktan yakından ilgisi olmayan , CHP´nin Sivas´ta kurulduğunu dahi bilmeyecek kadar partisinden bir haber bir adaydı.

Mensubu bulunduğu partinin genel başkanı ile ilgili gazetede yazı yazan ve başarısız ve  beceriksiz  ilan eden birinin Sivas´a gelip de Sivas´ı yorumlaması ne kadar doğru olur takdirinize bırakıyorum. Gülümser Heper Sivas´ta adeta CHP´yi katletti. 

CHP gibi çok büyük bir partinin sıradan bir adayı getirip de Sivas´ta seçim kazanma lüksü yoktu. Hani, 2 gün önce Sivas basını çok iyiydi, gazetelere demeç veriliyordu. Hani televizyonlar Türkiye´nin en güzide televizyonlarıydı. Seçim kaybedince niye değişti?

O sarf ettiği sözü dilime bile almak istemiyorum. Hz. Mevla´nın sözü ile cevap vermek istiyorum. ?Dilini terbiye etmeden yüreğini terbiye etmeli insan. Çünkü yürekte ne varsa, dilden o çıkar? yorumu Sivas halkına bırakıyorum? ifadelerini kullandı.

Çağlayan CHP Genel Merkezi ve yöneticilerinin Sivaslıya bir özür borcu olduğunu belirterek, ?Bu özrü bekliyoruz? dedi.

?İNSANİ ANLAMDA

BİRŞEŞ YOKMUŞ?

Memleket Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şeref Gülmez ise, Heper´in akademik olarak bir noktaya geldiğini ancak, insani anlamda pek bir şeyinin olmadığını bu sözleri ile ortaya koyduğunu dile getirdi.

Gülmez, ?Seçim sonrasında hiç beklemediğimiz bir manzara ile karşılaştık. CHP Sivas Belediye Başkan Adayı Gülümser Heper, hem Sivas halkına hem de medyasına ağza alınmayacak ithamlarda bulundu. Sivas halkını ve medyasını ensest olmakla suçlayan gülümser hanım akademik olarak kariyer yapmış olabilir. Ancak insani anlamda, Sivaslılık anlamında kendisinde bir şey olmadığı bu açıklamaları ile ortaya çıkmıştır. Kendisinden ve partisinin yetkili organlarından özür bekliyor, kendisini şiddetle kınıyorum? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!