USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AVRUPA´YA UÇACAĞIZ

AVRUPA´YA UÇACAĞIZ

AVRUPA´YA UÇACAĞIZ
13-05-2014 17:33
Google News


Golcü John Utaka; ‘Avrupa kupalarında yer almak bizim en önemli amaçlarımızdan birisiydi. Biz buna emindik ve başardık. Avrupa’ya uçacağız. Avrupa’da da gollerim devam edecek. Bekle bizi Avrupa biz geliyoruz.’ dedi.

OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL RÖPORTAJ

Sivasspor’un Nijeryalı forvet oyuncusu John Utaka gazetemiz spor muhabiri Oğuzhan Sarzep’e çok özel açıklamalarda bulundu.

Kent merkezindeki Sivas Büyük Otelde spor muhabirimizin sorularını yanıtlayan, Yiğidoların kurtarıcı ismi John Utaka, kendi performansını ve kırmızı beyazlı takımın genel performansını değerlendirdi.

Gerek oynadığı futbolla, gerekse son haftalardaki attığı gollerle Yiğidolara hayat veren ve büyük katkısı bulunan 32 yaşındaki Nijeryalı golcü Utaka, futbola çocukken sokakta oynayarak başladığını dile getirdi.

İşte siz değerli okurlarımız için golcü John Utaka’ya sorduğumuz sorular ve cevapları;

UTAKA KİMDİR? FUTBOLA NE ZAMAN BAŞLADINIZ? SİVASSPOR'DAN BAŞKA HANGİ TAKIMLARDA OYNADINIZ?

Profesyonel kariyerime Mısır'da başladım. İlk olarak 16 yaşında, Mısır'da, Arab Contractors Sporting Club'de futbol oynamaya başladım. Aslında benim için oldukça uzun hikâye, Arab Contractors'dan sonra Ismaily kulübüne transfer oldum. Bu şekilde futbola başladım.

FUTBOLCU OLMANIZDA HERHANGİ BİRİSİNİN ETKİSİ OLDU MU YOKSA FUTBOLCU OLMAYI HER ZAMAN İSTEMİŞ MİYDİNİZ?

Çocukken, sokaklarda futbol oynamayı çok seviyordum. Futbol oynamaktan dolayı eve fazla girmiyordum. Büyüdükçe, içimde futbol oynamaya karşı bir ilgi oldu ve oynamaya başladım.

BUGÜNE KADAR OYNADIĞINIZ TAKIMLARDA ZORLUK YAŞADINIZ MI? GİTTİĞİNİZ TAKIMLARIN UTAKA'YA KARŞI BAKIŞ AÇISI NASILDI?

Hiç bir takımla ya da antrenörle bir sorun yaşamadım sadece futbol oynamaya odaklanarak işimi yaptım. Her zaman başarılı olmak için uğraştım. Ve başarılı olduğuma inanıyorum.

SİVASSPOR MACERANIZA DÖNECEK OLURSAK, SİVASSPOR'U SEÇME KARARINIZDA ETKİLİ OLAN BİRİSİ VAR MIYDI? SİVASSPOR SİZE TEKLİFTE BULUNDUĞUNDA, BU TEKLİFİ NASIL KARŞILADINIZ?

Hangi kulüpte olursam olayım benim için en önemli şey başarılı olmaktır. Sivasspor'a, projelerine ve şehre inandım ve teklifi kabul ederek kendimi burada göstermek istedim.

SİZİNDE SAYESİNİZDE YİĞİDOLAR AVRUPA’YA ULAŞTI. BUNUN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Avrupa’ya gitmeye hak kazandığımız için öncelikle çok mutluyum. Akhisar maçında 2 gol atarak Avrupa hayalimizi gerçekleştirdik. Aklımızda şuanda tek Avrupa var. Avrupa’da da gollerime devam edeceğim ve takımımız çok iyi yerlere getireceğimden eminim. Bekle bizi Avrupa biz geliyoruz. Yiğidolar geliyor.

DÜNYACA ÜNLÜ YILDIZ VE SOL BEK CARLOS'LA ÇALIŞIYORSUNUZ, ÇALIŞMAKTAN MEMNUN MUSUNUZ?

Tabii ki mutluyum (gülüyor). O iyi bir insan, iyi bir Teknik Direktör, bizimle beraber antrenman yapıyor, şakacı ve iyi bir karaktere sahip. Özellikle, bir antrenörün iyi bir karaktere sahip olması benim için çok önemlidir.

CARLOS'UN SİZE KATTIĞI BİR ŞEYLER İLLAKİ VARDIR AMA EKSTRA OLARAK İDMANLARDAN ÖNCE YA DA KULÜP İÇERİSİNDE NE GİBİ TAVSİYELERDE BULUNUYOR SİZE?

Daha çok genel anlamda tavsiyelerde bulunuyor, özel olarak herhangi birimize bir şey söylemiyor. Sadece, bütün oyunculardan ayrı ayrı ne beklediğini ve istediğini belirtiyor. Bana gelecek olursak bir santrafor olarak maç esnasında neler yapmam gerektiği hakkında tavsiyelerde bulunuyor. Pozisyonumuz gereği neler yapmamız gerektiğini belirtiyor.

UZUN BİR SÜRE TALİHSİZ SAKATLIK DÖNEMİ GEÇİRDİNİZ VE 6 AYLIK BİR SÜREÇTE DE GOL ATAMADINIZ. DAHA SONRA SİZDEN GOLLER GELMEYE BAŞLADI VE SİZİN ATTIĞINIZ GOLLERLE SİVASSPOR AVRUPA HEDEFİNE ULAŞTI NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?

Benim için önemli olan sakat olmaktan ziyade mental olarak hazır olmak ve kendimi tam anlamıyla takımıma verebilmek.  Ben gol atamasam bile takımımızda gol yükünü sırtlayacak Aydın, Burhan, Aatıf gibi çok iyi oyuncularımız var. Aslında takımı takım yapan herkestir. Tabii ki Avrupa kupalarında yer almak bizim en önemli amaçlarımızdan birisi. Avrupa’ya gideceğimize de inanıyorum. Bekle bizi Avrupa.

UZUN BİR SÜRE GOL ATAMADINIZ. BU ÜZERİNİZDE HERHANGİ BİR BASKI OLUŞTURDU MU?

Hayır. Hiç bir zaman baskı hissetmedim ve bunu bir mücadele olarak kabul ettim. Futbolda, baskı ve stres her zaman vardır ama bunlar benim için sadece motivasyon kaynağıdır. Bu baskıyla mücadele etme yolunu seçtim ve daha çok çalıştım. İyi bir hocamız ve takımımız var ve onlar da bana her zaman yardımcı oldular.

PEKİ, SİVASSPOR'DA MUTLU MUSUNUZ?

Çok mutluyum. (Gülüyor) Maçları kazandıkça daha da fazla mutlu oluyorum.

SİVAS'TA BİR GÜNÜNÜZ NASIL GEÇİYOR? SİVAS'I SEVİYOR MUSUNUZ?

Aslında, her şehir benim için farklıdır. Günlerim genellikle antrenmanla ve dışarı çıktığım zamanlarda da alışveriş yapıp, çay içmekle geçiyor. Çok fazla yapacak bir şey olmamasına rağmen Sivas'ta yaşamaktan mutluyum. (Gülüyor)

SÖZLEŞMENİZ DEVAM EDİYOR VE 32 YAŞINIZA GELDİNİZ. FUTBOLU NE ZAMAN BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ? FUTBOLU BIRAKMAK İSTEDİĞİNİZ BİR ÜLKE YA DA TAKIM VAR MI?

Futbolu bırakmak için özellikle bir yaş seçmedim. Ancak, futbolu bıraktıktan sonra yapmayı planladığım birçok şey var. Sizin de bildiğiniz üzere, futbol hayat boyu içinde yer alabileceğiniz bir oyun, şimdilik sadece oynamaya devam etmek istiyorum ve zamanı geldiğinde ne olacağını hep beraber göreceğiz. Futbolu bırakacağım ülkeyi ya da takımı hiç bir zaman bilemem, futbol çok değişken bir yapıya sahip ve neyin ne zaman olacağı hiç bir zaman belli olmuyor. Bir bakıyorsunuz bir telefon gelmiş ve güle güle deyip kendinizi başka bir ülkede buluyorsunuz. (Gülüyor)

TAKIMDAKİ YARDIMLAŞMA HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Tabii ki takımda herkes birbirine yardım ediyor. Zaten, bugüne kadar gelmemizdeki en büyük pay da bu yardımlaşma.

İÇERİDE BEŞİKTAŞ, GALATASARAY VE FENERBAHÇE'Yİ YENDİNİZ. BU MAÇLARDA, TAKIM DİĞER MAÇLARA NAZARAN ÇOK DAHA İYİ PERFORMANS GÖSTERDİ. BUNU NEYE BAĞLIYORSUNUZ ACABA?

Bu galibiyetlerin hepsi çok çalışmanın birer sonucu. Eğer çok çalışırsanız, bu maçlardan böyle başarılı sonuçlar almanız normaldir.

BU SEZON ATTIĞINIZ GOLLER İÇERİSİNDE, EN ÇOK HANGİSİNE SEVİNDİNİZ?

Beşiktaş'a karşı attığım gol en beğendiğim ve en çok sevindiğim golüm. Zaten haftanın golü seçilmişti güzel goldü. (Gülüyor)

BU SEZON VE ÖNÜMÜZDEKİ SEZON İÇİN, TARAFTARLARIMIZA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Taraftarlarımıza destekleri için çok teşekkür ederiz. Maç esnasında ya da maçlardan önce ve sonra bizi her zaman desteklediler. Maçları onların destekleriyle kazandığımızı bilsinler ve bu bizim için oldukça önemli bir şey.

SİVAS'IN YEMEKLERİ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? SİVAS KÖFTESİNİN TADINA BAKTINIZ MI HİÇ?

Yemekler fena değil. En çok Karnıyarık seviyorum. Sivas Köftesini yemişimdir ama çok fark etmedim, Karnıyarık benim için en iyisi (gülüyor). Genellikle yapımı pratik olan yemekleri yerim.

SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?

Burada iyiyim ve mutluyum. Herkese teşekkür ederim. Benimle bu keyifli röportajı yaptınız için size teşekkür ederim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!