USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Hayat Boyu Öğrenmeliyiz?

?Hayat Boyu Öğrenmeliyiz?

?Hayat Boyu Öğrenmeliyiz?
03-06-2014 17:35
Google News


Her meslek gurubu için eğitim almadan mesleğin icra edilmesinin doğru olmadığını belirten Akpınar, ‘Bizim için hayat boyu öğrenme gerçekten çok önemli. Her yaşta 7’den 77’ye hayat boyu eğitim diyoruz’ ifadelerini kullandı.

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediyesi Hanımlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen çeşitli kurslara katılan 800 bayan kursiyer yılsonu sergisi açtı. Programda, kursiyerlere sertifika verildi.

Bahtiyar Bostan Mahallesi’ndeki Hanımlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen el sanatları sergisinin açılışına Sivas Valisi Âlim Barut’un eşi Miyase Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın’ın eşi Yurdagül Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve il protokolünün eşleri katıldı.

Açılış töreni öncesinde protokol konuşmaları gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ın konuşma yaptığı sırada aniden bastıran yağmur, konuşmaların yarıda kesilmesine neden oldu. Akpınar’ın konuşmasını bir süre şemsiye açarak dinleyen konuklar yağmurun şiddetini artırması ile birlikte Kültür Merkezi’nin içerisine girdi.

‘HEDEFİMİZ YÜZDE 8

ORANINI YAKALAMAK’

Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, konuşmasında Türkiye’de mesleki eğitim kursları olarak istenilen başarının yakalanamadığını belirterek, özellikle son 3 yılda bu alanda ciddi ivme kazanıldığını söyledi. Hayat boyu öğrenme kapsamında düzenlenen eğitim ve diğer faaliyetlere katılım oranını yüzde 8’e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Akpınar, şu ifadeleri kullandı:

‘Hayat boyu öğretim kapsamında Sivas Belediyemizle birlikte Halk Eğitim Müdürlüğümüzün burada yıl boyunca gerçekleştirdiği eğitim ve kurs faaliyetlerinin dönem sergisinin açılışı için buradayız.

Bizim için hayat boyu öğrenme gerçekten çok önemli. Aslında ülke olarak, devlet olarak yıllardır çabaladığımız bir konu. Ama özellikle bayanlarımıza gerek meslek edindirme, gerekse el becerisi kazandırma hususunda ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de istediğimiz oranları bir türlü yakalayamıyorduk. Bundan 3 yıl önce nüfus oranına baktığımız zaman hayat boyu eğitim kapsamında kursa, konferansa, seminere katılım oranları maalesef yüzde 2’ler noktasındaydı. Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özellikle Sivas Belediyemizle iş birliği içerisinde diğer sivil toplum örgütlerini de işin içine katarak hedefimiz; bakanlığımızın da hedefi olan yüzde 8 oranını yakalamak. Bu manada gerçekten mesai arkadaşlarımızla geçtiğimiz 3 yıl içerisinde ciddi çaba sarf edildi. Her yıl oranı biraz daha artırarak her yaşta 7’den 77’ye hayat boyu eğitim diyoruz. İnsanlarımıza 200’e yakın farklı kurslar açarak el becerileri kazandırmak, onlara meslek edindirmek için bir çaba sarf edildi. Sivas Belediyemizle burada yıl boyunca 11 personelimiz, öğretmen ve usta öğreticimizle 800 kursiyere kurs verildi. Biz bu kursları ne kadar çok açarsak açalım, kurslarımıza kursiyer katılmadığı sürece yaptığımız çalışmalar boş. Şuana kadar buradaki kurslara katılan 800 kursiyerimize teşekkür ediyorum. Onları destekleyen değerli eşlerine ve ailelerine de teşekkür ediyorum.’

‘AB ÜLKELERİ YÜZDE 20’DE’

Kısa süre önce gerçekleştirdikleri Hollanda ziyaretinde edindiği izlenimleri paylaşan Akpınar, AB ülkelerinin bu tür eğitimler noktasında oransal olarak yüzde 20 seviyesinde olduğunu söyledi.

AB ülkelerinde mesleki eğitim sertifikası almayanların o mesleği icra edemediklerine dikkat çeken Akpınar; ‘AB ülkelerinden Hollanda’da mesleki eğitim ve hayat boyu eğitim noktasında mesai arkadaşlarımla birlikte eğitim ziyareti gerçekleştirdik. Orada da gördük ki, AB ülkeleri bu hususu yüzde 15-20’lere taşımış durumda. Her meslek grubu bu kurslara katılarak gerekli sertifikasını almadan o işi yapamıyor. Yani bu sertifikaları almadan insanımızın mesleğini yapması çok doğru bir şey değil. Hollanda’da 15 günde birçok meslek lisesinde buna benzer birçok faaliyeti izledik. İnsanlar en az 1-2 yıllı eğitim almadan fırında çırak bile yapmıyorlar. O eğitimi aldıktan sonra bu işi yapmasını istiyorlar. Bu noktada da biz Türkiye olarak inşallah bunu başaracağız diye düşünüyorum.’

‘MAHALLERİMİZE

BU TÜR MEKÂNLAR AÇACAĞIZ’

Akpınar’ın konuşmasının ardından açılış törenine geçildi. Bu sırada bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise kentin diğer mahallelerine de bu tür mekânlar kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Özaydın; ‘Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, ‘Hanımlar Kültür Merkezimizin sergisine katılan herkese teşekkür ediyorum. Belediyemizin 3 tane hanımlar kültür merkezi var. Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi’nde güzel bir açılış yaptık ve hanımlarımızın el becerilerini gördük. Daha önceki gün Yenişehir’de aynı şeyi yaptık. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Allah nasip ederse ki zaten başkanımız da her konuşmasında ifade ediyor; Fatih Mahallesi, Şeyh Şamil Mahallesi gibi diğer mahallelerde bu tür mekânları hazırlayıp oradaki hanımefendilerin hizmetine sunacağız. İnşallah diğer mahallelerde de bu tür mekânlar yaparak halkımıza hizmet edeceğiz’ ifadelerini kullandı.

Özaydın, konuşmasının ardından Vali Âlim Barut’un eşi Miyase Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın’ın eşi Yurdagül Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve protokol eşleri ile birlikte açılış kurdelesini kesti.

Vali Barut’un eşi Miyase Barut ve Başkan Aydın’ın Eşi Yurdagül Aydın, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte sergiyi gezerek, kursiyerlerden bilgi aldı. Daha sona Kursiyerlere ve Hanımlar Kültür Merkezi Çocuk kulübündeki eğitimlere katılan çocuklara yönelik sertifika töreni gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!