USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Beyaz Melekler Mezun Oldu

Beyaz Melekler Mezun Oldu

Beyaz Melekler Mezun Oldu
13-06-2014 17:25
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri mezun olmalarından dolayı sevinç yaşadılar.

Acil Tıp Teknisyenliği, Hemşirelik Radyoloji Teknisyenliği bölümünden 108 öğrenci mezun olurken mezuniyetin sevinçleri gözlerinden okunuyordu.

Atatürk Kültür merkezinde yapılan mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

‘GURURLU VE MUTLUYUZ’

2013-2014 eğitim öğretim yılı mezuniyet öteninde açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ahmet Gülyaşar, kendilerinin de öğrenciler kadar sevinçli ve mutlu olduklarının altını çizdi.

Sivas Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi müdürü Ahmet Gülyaşar, sağlık mesleğinin önemini belirterek şunları ifade etti; ‘Biz öncelikle gururlu ve mutluyuz. Bu güzel cennet vatanımıza 27 acil tıp teknisyeni, 23 radyoji teknisyeni ve 48 hemşire evladımızı yollamanın gururunu yaşıyoruz. Biz bu ülkemize en başarılı ve çalışkan gençler yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Bütün herkes bu gayretin içerisinde oldu ve olmaya da devam edecektir. Okulumuzda bu değerli evlatları yetiştirmek için bir taraftan teorik bilgiler, bir taraftan sağlık işletmelerindeki almış oldukları uygulamalarla bu çağın gereklerine uygun bir şekilde yetiştirmek için gayret ediyor bizim arkadaşlarımız. Öğrencilerimizi bizi bugüne kadar mahcup etmediler bundan sonrada etmeyeceklerdir’ dedi.

Okul Müdürü Gülyaşar, şöyle devam etti; ‘Okulumuzda yapmış olduğumuz sadece mesleki ve kültürel etkinliklerin yanında sosyal etkinliklerde çok önemli ve çok değer taşıyordur. Bugüne kadar son 4-5 yıl içerisinde ekip arkadaşlarımız yapmış olduğu Avrupa birliği projesi kapsamında 80 öğrencimizin ve 20 öğrencimizin Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde sağlık ile ilgili gelişmeler nelerdir? Bunu bizzat yerinde görerek ülkemize büyük bir avantaj sağladığını görüyoruz. İşletmelerle ilgili bizlere her zaman kapılarını açan ve bu evlatların yetişmesinde büyük emek içinde çalışan bütün sağlık işletmelerinin yöneticilerine ve personeline teşekkür ediyorum. Bu öğrencilerin yetişmesinde çok büyük emekleri var.’

‘4 YIL SU MİSALİ AKIP GEÇTİ’

Sivas Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi müdürü Gülyaşar, 4 yılın su misali akıp geçtiğini dile getirerek şu sözleri sarf etti; ‘Sizler hayatınızın belirli bir bölümünü bitirdiniz. 4 yıl su misali akıp geçti. Sizler hayat mücadelesinin bu bölümünde büyük donanımlarla donandınız. İnanın ki sahaya gittikten sonra bu okuldaki almış olduğunuz bilgi ve becerileri mesleki açıdan, kültürel açıdan daha çok farkına varacaksınız. Sizlerde daha çok farkındalık yaratacak. Sizin için hayatın daha büyük bir bölümü yani asıl sınav başlıyor. İçinde bulunduğunuz sağlık sektörü öyle bir sektör ki her gün bir takım yenilikler, her gün bir takım gelişmeler olacak’ dedi.

‘SAĞLIK MESLEĞİ ÇOK KUTSAL BİR MESLEK’

Sağlık mesleğinin büyük kutsallık taşıdığını vurgulayan Gülyaşar; ‘Sizlerin mesleği sadece bilgi ile olmuyor. Ben hemşirelik alanda, radyoloji alanda, acil tıp alanda yetiştim demekle olmuyor. Sağlık mesleği gerçekten çok kutsal bir meslek, sabırlı olacaksınız, hoşgörülü olacaksınız, metanetli olacaksınız. Hastalar sizleri gördüğü zaman daha hiçbir tedavi yapmadan psikolojik men rahatlasın. Bu güzel mesleğiniz çok önemli’ ifadelerini kullandı.

‘ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ BİR İŞ YAPACAKLAR’

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir, mezun olan öğrencilerin çok önemli ve değerli bir iş yapacaklarını belirterek şunları söyledi; ‘Her iş kutsaldır. Her meslek önemlidir ve güzeldir. Buna ilave olarak insanların gönlünde yer eden meslekler vardır. Bunlar sağlık, eğitim ve güvenliktir. Bugün eğitim sistemimiz içerisinde sağlık alanında insanlarımızın hizmetinde koşuşturacak öğrencilerimizin mezuniyetindeyiz. Çok önemli ve değerli bir iş yapacaklar. Kendilerini bu mesleğe hazırlayan Sivas Milli Eğitim bünyesinde Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisemiz gerçekten yıllardır kurumsal bir kimliği olan belli bir çizgisi olan, bu çizgisini hiçbir zaman bozmayan, disiplinden taviz vermeyen bizim güzide eğitim kurumlarımızın başında geliyor’.

‘ÇOK İYİ HİZMET VERECEKLERDİR’

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özdemir, velilere de teşekkür ederek şöyle devam etti; ‘Çok güzel ve melek gibi mezunlar veriyoruz. Onları yetiştiren velileri de tebrik ediyoruz. Gerçekten öğrencilerimiz çok iyi bir eğitim aldılar. Çok iyi de hizmet vereceklerdir. Kendilerine bundan sonraki üst eğitim hayatlarında, iş hayatlarında da başarılar diliyoruz. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum’ dedi.

KÜTÜĞE PLAKET ÇAKILIP, DİPLOMA VERİLDİ

Konuşmaların ardından mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilere diplomaları verildi. Okul birinci Sevda Kısacık’ın diplomasını Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir verdi.

Okul birincisi Sevda Kısacık mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Diğer öğrencilerde diplomalarını aldıktan sonra büyük sevinç yaşadılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!