USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Dinimiz Tasvip Etmez?

?Dinimiz Tasvip Etmez?

?Dinimiz Tasvip Etmez?
19-06-2014 17:45
Google News


İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, ?Sokakta dilencilik yapanlara para vermediği zaman bizim insanımızın vicdanı rahatsız olmasın. Dilencilik bizim dinimizin tasvip ettiği bir durum değildir. Hiçbir zaman bunu desteklemez. Bizim dinimiz herkesin kendi el emeğiyle çalışıp kazandığıyla kanaat getirerek tatmin olmasını tavsiye eder.? dedi.

ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Ramazan ayı öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Ramazan ayında sayıları artan dilencilerle ilgili de düşüncelerini paylaşan Balkan, İslam Dininin dilenciliği tasvip etmediğini belirterek vatandaşların dilenciye para vermediğinde vicdanen rahatsızlık duymaması gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı´nın belirlediği tema kapsamında bu yıl Ramazan ayında, birlik-beraberlik, kardeşlik, sevgi gibi konuların üzerinde durulacağını söyleyen Balkan, sağlık durumu elverişli olmadığı halde oruç tutmaya çalışan vatandaşlara da önemli mesajlar verdi. Balkan, ?Bizim dinimizde asıl olan sağlıktır? dedi.

Sokakta kalan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da çalışma yapacaklarını belirten Müftü Balkan, bunun için din görevlilerinden oluşan gruplar oluşturduklarını söyledi.

?HİÇ KİMSE KİMSESİZ KALMASIN?

Ramazan ayının Sivas ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği tema doğrultusunda birlik-beraberlik, kardeşlik, paylaşma temalarının üzerinde duracağız dedi.

Balkan şu ifadeleri kullandı:

?Yaklaşmakta olan Ramazan ayının tüm vatandaşlarımıza, Sivas´ımıza ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Ramazan ayı, 11 ayın sultanı, bütün memleketimizde diğer günlere göre daha bir ehemmiyet verilen, daha özellikli bir ay olması münasebetiyle hassasiyetlerimizin de çoğaldığı bir ay. Gerek dünyada gerek ülkemizde çeşitli sebeplerden dolayı hem iyi hem kötü olaylar cereyan edebiliyor. Bunları da baz alarak Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl yeni bir tema, konu ile kamuoyunun huzuruna çıkıyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu sene ?hiç kimse kimsesiz kalmasın. Hem bu Ramazan hem her zaman´ temasını hazırladı.

Fedakârlık, paylaşmak, yardımlaşmak, birlik, beraberlik gibi bir takım hassasiyetlerimizin olduğu bir dinin mensubuyuz. Bu Ramazan´da daha çok depreşiyor. Buradan yola çıkarak bir ay boyunca gerçekleştirilecek olan etkinliklerde biz de Sivas´ta bu temalar üzerinde duracağız. Kardeşlik, birlik-beraberlik, paylaşma duygularının insanlarımız arasında yayılması için bir takım çalışmalar yapacağız. Bu doğrultuda Ramazan ayı için hazırlamış olduğumuz Ramazan Ayı Vaaz ve İrşat programında kimsesizlerin kimsesi olmak, bütün Müslümanlar ve dinler arasında muhabbet, sevgi, kardeşlik, birlik-beraberlik, akrabalık bağlarını gözetmek, hasta ziyareti gibi konularda hazırlıklar yaptık.?

?ALO 190´A SORUN?

Vatandaşların özellikle Ramazan ayında dini konularla ilgili birçok konuda bilgi almak istediğini belirten Müftü Balkan, bunun için İl Müftülüğü bünyesinde Alo 190 Dini Danışma Çağrı Merkezi bulunduğunu, vatandaşların bu numarayı arayarak dini konularda bilgi alabileceklerini söyledi.

Balkan; ?Dini konularda gelen sorular için İl Müftülüğümüzde Alo 190 Dini Danışma Çağrı Merkezimiz var. Vatandaşlarımız günün her saatinde sabah 09.00 ile akşam 23.00 saatleri arasında nöbetleşe, baş vaizimiz, uzman vaizimiz, bay-bayan vaizlerimiz, Kur´an Kursu hocalarımız, imam ve müezzinlerimiz burada halkımızdan g elen dini sorulara cevap vermek üzere hazır bulunacaklar.? Dedi.

?SOKAKTA KALANLARA

YARDIM ELİ UZATILACAK?

Bu yıl yine Diyanet İşleri Başkanlığı´nın belirlediği tema kapsamında sokakta kalan vatandaşlara yönelik de bir çalışma yürütüleceğini belirten Müftü Balkan, bu vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Balkan; ?Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği tema kapsamında bütün din görevlilerinin içinde olduğu gruplar oluşturuyoruz. Bu gruplar kanalıyla sokakta yatan insanlarımız var ise eğer, yerli-yabancı, çocuk-yaşlı vatandaşlarımızı bulacağız. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde bunların ihtiyaçların giderilmesi noktasında çalışma yapacağız.?

?JET İMAMLIK ESKİDE KALDI?

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülük olarak namazın gerektiği şekilde kılınması konusunda oldukça hassas olduklarını belirten Müftü Balkan, Ramazan aylarında gündeme gelen ?Jet İmamlık? konusunun ise arkıt eskide kaldığını söyledi.

Müftü Balkan; ?Jet imam konusu biraz eskilerde kaldı diyebiliriz. Bizim din görevlilerimiz gerçekten çok etkin ve yetkin arkadaşlarımız. Bu konularda hassas ve görev bilinci içerisinde çalışan kardeşlerimiz. Bu konuları biz zaman zaman yaptığımız toplantılarda da gündeme getiriyoruz. Biz din görevlilerimize sonuna kadar güveniyoruz. Yapmaları gerekeni çok iyi biliyorlar ve ona göre de uyguluyorlar.

Arkadaşlarımıza namazın nasıl kılınması gerektiği konusunu gündeme getirerek bu konuyu bir kez daha arkadaşlarımızla görüşüp istişare ettik. Sivas´ımızda inşallah bu yıl, huzur ve ahenk içerisinde Ramazan´ı her şey yerli yerinde olacak şekilde gerçekleştireceğimiz çeşitli etkinliklerle çok güzel bir Ramazan geçireceğimize inanıyorum.?

?VATANDAŞIMIZIN

VİCDANI RAHATSIZ OLMASIN?

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, halkın duygularını istismar eden dilencilerle ilgili olarak da önemli mesajlar vardı. İslam dininin dilenciliği tasvip etmediğinin altını çizen Balkan, bu doğrultuda vatandaşların dilenciye para vermediğinde vicdanen rahatsız olmaması gerektiğini söyledi.

Balkan; ?Sokakta dilencilik yapanlara para vermediği zaman bizim insanımızın vicdanı rahatsız olmasın. Bizim dinimizin tasvip ettiği bir durum değildir. Yani dilenciliğe bizim dinimiz karşıdır. Hiçbir zaman bunu desteklemez. Bizim dinimiz herkesin kendi el emeğiyle çalışıp kazandığıyla kanaat getirerek tatmin olmasını tavsiye eder.

Zaten biz cami önlerindeki dilencilere bu şekilde destek olur yardımcı olursak bunlar da çoğalacaktır. Bizim Müftülük olarak fitre ve zekât fonumuz var. Bu yıl, Diyanet Vakfımız kanalıyla hem Türkiye´deki, hem yabancı ülkelerdeki Müslümanlara ulaştırılmak üzere kurmuş olduğumuz fonlarımız var. Vatandaşlarımız, fitrelerini, zekâtlarını gönül rahatlığıyla verebilirler.?

?ZABITA´YA TEPKİ GÖSTERİLİYOR?

Zaman zaman dilencilere müdahalede bulunan zabıta ekiplerine vatandaşın tepki gösterebildiğini belirten Müftü Balkan, bunun doğru olmadığını da söyledi. Zabıtanın işini yaptığını belirten Balkan, vatandaşların bu hataya düşmemesini istedi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara gereken yardımların yapıldığının da altını çizen Müftü Balkan, şu ifadeleri kullandı:

?Ben birkaç yerde denk geldim. Zabıtalar bu dilenenlere engel olmaya çalıştıklarında vatandaşlarımızın Zabıta´ya karşı tepkisini gördüm. Vatandaşlarımızın bu hataya düşmemesi lazım? O kardeşlerimiz görevlerini yapıyorlar. İhtiyacı olan kardeşlerimiz için zaten Sosyal Yardımlaşma Vakfımız var. Müftülük olarak biz de yardımcı oluyoruz. Yeter ki biz bu vatandaşlarımızın ihtiyaç sahibi olduklarına kani olalım. Biz emin olduktan sonra onların mağdur olmaları söz konusu değil. Her türlü onlara yardım yapılacaktır ve yapılmaktadır.?

?SAĞLIK OLMADAN

İBADET OLMAZ?

Sağlık durumu elverişli olmayan vatandaşların oruç tutmasının doğru olmadığının da altını çizen İl Müftüsü Balkan, Allah´ın bu durumdaki insanlar için imkân sunduğunu, bu kişilerin fidye ile bu borçlarından kurtulabildiğini belirterek, ?Rabbimiz bu ikramı sunduysa bu ikramı geri çevirip kendi sağlığımızı sıkıntıya sokmanın hiçbir manası da yoktur? dedi.

Balkan, ?Bizim dinimizde asıl olan sağlıktır. Sağlık-sıhhat olmadan ibadet olmaz. Türkiye´de herhangi bir doktorumuzun, ?senin oruç tutmam sağlığın açısından zararlıdır. Tuttuğun takdirde sağlığın tehlikeye girer´ sözünü duyduktan sonra o kişinin oruç tutması doğru değildir. Dinimiz, kolaylık dinidir ve tutamayacak durumda olan kardeşlerimiz fidye vermek suretiyle bu borçlarından kurtulacaktır. Rabbimiz bu noktada bu ruhsatı verdiyse, bu ikramı sunduysa bu ikramı geri çevirip kendi sağlığımızı sıkıntıya sokmanın hiçbir manası da yoktur.? Şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!