USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İhsanoğlu, Ülkenin En Popüleri

İhsanoğlu, Ülkenin En Popüleri

İhsanoğlu, Ülkenin En Popüleri
19-06-2014 17:51
Google News

İRFAN ÖZŞEKER / ÖZEL HABER

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Av. Serhat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili görüşlerini gazetemize açıkladı.

10 Ağustos´ta ilk turu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi´nin (MHP) ortak çatı aday olarak İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ismini Sivas´ta yerel partilerin il başkanlarına sormaya devam ediyoruz.

Türkiye´nin en genç il başkanı olan MHP Sivas İl Başkanı Av. Serhat Albayrak, çatı aday olan İhsanoğlu´nun şuan ülkedeki en popüler isim olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı isim belirleme sürecini anlatarak söze başlayan Albayrak, genel merkezlerinin isim hakkında çok fazla titiz davrandığını ve ülkede hemen her kesime hitap edebilecek bir isim olması üzerinde durulduğunu ifade etti. Albayrak ?Yapılan çalışmalarda değerlendirmelerde bu hafta içerisinde Pazartesi günü CHP Genel Başkanı ile bizim Genel Başkanımızın yaptığı görüşmede Ekmeleddin İhsanoğlu Beyin ismi zikredilmiştir. İsim noktasında bizim parti tabanımızın herhangi bir şikayeti yada olumsuz bir tepkisi bulunmamakta. Çünkü bizlerin istediği milliyetçi, maneviyatçı, toplumun her kesimini kucaklayabilecek bir isim. Bu noktada belki fazla tanınmışlık alanında sıkıntı yaşayabilir. Yalnız şuan ben iddia ediyorum ki ülkenin en popüler insanı Ekmeleddin İhsanoğlu Beydir. En azından internetten anlayan herkesin mutlaka girip Google´a ismini yazıp hakkında araştırma yapmıştır. O konuda da sıkıntımız kalmadı. Kısa bir zaman sonra da kendisi çıkıp kendini tanıtacaktır. Yapacağı çalışmalarda bunu gösterecektir. Bizler sayın genel başkanımızın çok doğru bir karar yönünde birleşiyoruz. Bütün il başkanları olarak aynı görüşteyiz. İnşallah ülkemizin için hayırlı olur. Artık ülkemiz bir kutuplaşma sürecine girdi. Bunu yapan da mevcut iktidar ve başbakandır. Artık biz huzur ve güven içerisinde yaşamak istiyoruz. kavgadan, gürültüden uzak kalmak istiyoruz. bunu sağlayabilecek bir cumhurbaşkanı adayı olduğu içinde bizler mutluyuz?

TÜM TÜRKİYE´Yİ KUCAKLAYAN BİR İSİM

Ekmeleddin İhsanoğlu isminin tüm Türkiye´yi kucaklayabilecek bir isim olduğunu ifade eden Albayrak ?Gerçekten genel başkanımızın yapmış olduğu siyasi bir atak var burada. Söylemiş olduğu söylem çok önemli. Burada çatı aday kavramını kullandı. Bunun yerine ortak aday da diyebilirdi. Şimdi ortak aday dediği zaman birlikte hareket etmek mecburiyetiniz var. Yalnız çatı demek tüm Türkiye´dir. Tüm Türkiye´yi kucaklayabilecek bir cumhurbaşkanı. Ve bu çatının altında sadece Cumhuriyet Halk Partisi´de yok bizim yanımızda. En son açıklamalarını yapan Büyük Birlik Partisi genel başkanı da bu adaya destek olacağını söyledi. Bu kapsamda Saadet Partisi, Demokratik Sol Parti gibi partilerde ziyaret edildi. Onlardan da destek sağlandı. Bu bağlamda ortak bir aday olmaması ve çatı aday adı altında birleşmesi sebebi ile de çalışmalarımız illa ki farklı olacaktır. Çünkü farklı siyasi partileriz. Hepimizin çalışma prensipleri var. Bizim siyasi görüşlerimiz çok farklı. Bu manada hepimiz adaya destek olacağız ama çalışmalarımız farklı olacak?

AKP TEDİRGİN

AK Partinin, Ekmeleddin İhsanoğlu isminden çok tedirgin olduğunu ve AKP tabanından da oy alabileceğini söyleyen Av. Serhat Albayrak  ?Adalet ve Kalkınma Partisinin adayının kim olacağını bilemiyoruz. Çünkü özellikle Ekmeleddin İhsanoğlu isminin açıklanmasının ardından bizlerin görmüş olduğu görüntüde AKP içerisinde bir tedirginlik oluştu ve Recep Tayyip Erdoğan´ın belki de aday olmayacağı yönünde bilgiler geliyor. Varsayalım ki aday oldu aday olması halinde de bizim şuan istediğimiz şey bu Ekmeleddin İhsanoğlu tek başına her zaman daha fazla eleştirilir. Olumlu yada olumsuz olarak bu eleştirilerin önüne geçebilmek için karşısında bir rakibinin olması bize avantaj sağlayacaktır. Çünkü ikisini kıyaslayabiliriz. Şimdi kıyaslama yapılacağı zaman da bizler hep ne dedik ülkenin huzuru güvenliği için artık kamplaşma kutuplaşma olmasın diye herkesi kucaklayacak bir aday olsun. Recep Tayyip Erdoğan´la Ekmeleddin İhsanoğlu´nu değerlendirdiğimiz takdirde zaten bu kutuplaşmanın sebebi Recep Tayyip Erdoğan. İnsanları geren, kavgadan nemalanan insanın karşısında bildiğimiz, gördüğümüz ve tanıdığımız kadarıyla ılımlı kişiliği ile Ekmeleddin İhsanoğlu bir adım öne geçiyor. Onun haricinde son dönemlerde 5 ? 6 ay içerisinde siyasiler hakkında her türlü iddialar ortaya atıldı. Yolsuzluk, rüşvet ve buna benzer yüz kızartıcı suçlar bu kapsamda değerlendirdiği zaman da üzerinde leke bulunmayan bir insan.O yüzden karşısında ki rakibin sayın Erdoğan olması karşısında Ekmeleddin İhsanoğlu´nun büyük avantaj sağlayacağını düşünüyorum ve özellikle de ben AKP tabanından oy alabilecek bir aday olduğunu düşünüyorum?

HER SEÇİMDE OYUMUZ ARTIYOR

MHP İl Başkanı Av. Serhat Albayrak, partilerinin her seçimde oyunu artırdığını ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2015´te yapılacak olan Genel Seçimler için çok önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi ?Aday olarak Recep Tayyip Erdoğan gösterilir mi bilemem ama Adalet ve Kalkınma Partisinden kim aday gösterilirse gösterilsin halkımız bilinçli şekilde sandığa gidip oyunu kullanacağını düşünüyorum. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisinin yapmış olduğu bu çalışmanın etkili olacağını düşünüyorum. Bu zamana kadar geçtiğimiz seçimlerde AKP´nin başarısı kabul edilebilir yalnız bunun karşısında Milliyetçi Hareket Partisinin de o zamandan bu zamana sürekli oyunu artırarak görmekteyiz. Tabi her seçim ondan sonra gerçekleşecek olan seçimi psikolojik olarak etkilemektedir. En son 30 Mart´ta yapılan yerel seçimlerde alınan sonuçlarda bu seçimi etkileyecektir. Bu seçimlerde Ekmeleddin İhsanoğlu´nun Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından 2015´te yapılacak olan genel seçimleri de etkileyecektir ve ben artık AKP´nin bu ülkeye vermiş olduğu zararlara da dur demenin vaktinin gelmiş olduğunu düşünüyorum. Halkımızın da bu şekilde düşündüğünü biliyorum? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!