USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Huzurlu Bir Seçim Oldu?

?Huzurlu Bir Seçim Oldu?

?Huzurlu Bir Seçim Oldu?
12-08-2014 16:59
Google News

ERSAN ARSLAN

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini değerlendirdi. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Şahin’e Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk ve Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman ile İl Başkan Vekili Mehmet Sevim, SKM Başkanı Hüsamettin Özdemir de eşlik etti.

Sözlerine 10 Ağustos’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülke için hayırlı uğurlu olmasını dileyerek başlayan Şahin, Sivas’ta ve seçimlerin büyük bir huzur ortamı içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Şahin, ‘Sivas’ta, Türkiye genelinde ve ayrıca yurt dışında huzur ortamı içerisinde bir seçim geçirdik. Seçimin neticesinde adayımız, başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak seçildi ve 12. Cumhurbaşkanı olarak vatanımıza, milletimize, dünyaya, insanlığa yeni bir çığır açacağına, yeni bir anlayış getireceğini, mazlum milletlerin, ezilmişlerin ve dünyadaki kötü gidişin artık başbakanımızla beraber yeni bir düzen alacağını düşünüyoruz. Teşkilatlar, AK Partililer olarak, Türk milleti olarak Cumhurbaşkanımızın arkasında olduğumuzu deklare ediyoruz’ dedi.

‘17 İLÇENİN 15’İNDE BİRİNCİ ÇIKTIK’

Sivas’ta AK Parti teşkilatları olarak gerçekleştirdikleri çalışmalara değinen Şahin, her seçim sürecinde olduğu gibi bu seçim sürecinde de büyük bir gayret ve özveri ile çalıştıklarını belirterek, bu süreçte emek veren herkese teşekkür etti.

Sivas’ta 17 ilçenin 15’inden birinci çıktıklarını ve il genelinde yüzde 70 oranında oy alarak iyi bir netice elde ettiklerini belirten Şahin, ‘Sivas olarak bu süreçte, özellikle 22 Haziran’dan itibaren sandık yönetim kurulu toplantıları ile beraber 10 Ağustos seçim sürecine seçim koordinasyon merkezi olarak başladık. İlin her tarafını, en ücra köşelerine kadar dolaştık. Teşkilatlarımız, meclis üyelerimiz, bakanımız, milletvekillerimiz, misafir genel başkan yardımcılarımız ilimizde çalışmalar yaptılar. Ben genel merkezimizden köydeki müşahidimize kadar hepsine teşekkür ediyorum. İyi bir netice aldık. Şuanda yüzde 70 oranında Sivas’ımızda bir netice aldık. Aynı şekilde ilçelerde de iyi netice aldık. Özellikle Doğanşar ilçemiz bu noktada derece yaptı. Diğer ilçelerimizde de aldığımız neticeler şimdiye kadar ki aldığımız neticelerin üzerinde. 17 ilçenin 15’inde biz birinci çıktık. İki ilçemizden İhsanoğlu birinci çıktı. Dolayısıyla 15 ilçeden önde çıkarak Sivas açısından iyi bir netice aldık.

Biz, 10 Ağustos geçtiğinde şunu da eksik mi yaptık acaba demeden çalışalım, gayret edelim dedik. Her seçimin kendine göre atmosferi, kendine göre şartları var. Ramazan ile birlikte bir seçim yaşadık. Ramazan süresince özellikle iftardan itibaren seçim çalışmalarımızı yapmaya gayret gösterdik. Merkezde açtığımız stantlarla aynı şekilde, gençlik kollarımızın yaptığı programlarla, kadın kollarımızın yaptığı programlarla ve dağıttığı yardımlarla, mahallerde yaptığımız toplantılarla, seçim koordinasyon merkezimizin görevlendirdiği hatiplerle yaptığımız toplantılarla, ilçelerde, köylerde düzenlenen şenlik ve festival mahiyetindeki toplantılara iştirak etmek suretiyle, başbakanımızın mesajlarını oralara ulaştırmak suretiyle bir seçim çalışması yürüttük.

Bunun dışında parti çalışmalarımızı, teşkilat çalışmalarımızı, il danışma meclisi ve diğer toplantılarımızı mutat şekliyle yürüttük, bir salon toplantısı yaptık ve Uğur Işılak konseriyle finale geldik. Arkasından da seçim günü bütün il genelinde 2 bin 218 sandıkta sandık bölgesi hâkimiyetini de sağlayarak hiçbir dedikodu ve ihtilafa mahiyet vermeden huzurlu bir seçim ortamı yaşanmasını temin ettik. Bu iktidar partisi olarak görev ve sorumluluğumuzdu. İlin hiçbir tarafında kayda değer bir asayiş vakası meydana gelmeden seçimimiz sağ salim, huzur içerisinde gerçekleşti. Bu yönüyle mutluyuz. Aldığımız neticeden, Sivas olarak, ülke geneli olarak mutluyuz ve her şeyden ötesi, liderimizin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olması ve kültür dünyamıza yakın olan, bizi lider bilmiş, ağabey bilmiş milletlere liderlik edecek olmasından dolayı mutluyuz.’ Dedi.

‘MİLLETİMİZLE LİDERİMİZ BAŞBAŞA KALDI’

Türkiye’nin geleceği, milli menfaatleri söz konusu olduğunda halkın, gereken sağduyuyu ortaya koyduğunu belirten İl Başkanı Şahin, 10 Ağustos seçimlerinde millet ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baş başa kaldığını belirterek, Erdoğan’ın daha önce alınan oy oranlarından daha üste bir oranla Cumhurbaşkanı seçildiğini söyledi.

Tatilde olan ve Başbakan Erdoğan’ın seçimi kazanacağını garanti olarak gören birçok vatandaşın oy kullanamadığını da savunan Şahin, bu vatandaşlar oy kullansa seçimin daha yüksek bir oranla neticelenebileceğini söyledi.

Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘Türkiye’nin milli menfaatleri söz konusu olduğunda, Türkiye’nin dünyadaki yeri söz konusu olduğunda milletimizin sağduyusu daha ön plana çıktı. Gerek milletvekilliği, gerek yerel seçimlerdeki oy oranımızdan daha yüksek bir oy oranı ile liderimiz Cumhurbaşkanı oldu.

Milletimizle liderimiz baş başa kaldı ve özellikle bu fark oradan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Liderimize milletimiz teveccüh gösterdi ve birinci turda Cumhurbaşkanlığını verdi. Esasında bu oy oranı iyi bir oran ve birinci turda seçilmek çok güzel bir şey ama seçimin yaz tatilinde olmuş olması hasebiyle oy oranı beklentimizin altındaydı. Okulların açık olduğu zamanlarda olsa daha yüksek bir oy oranı olabilirdi. Şuanda Sivas’ta 400 bin civarında başka illerden gelmiş Sivaslı hemşerimizin yaşadığını düşünüyoruz. Biz köy kasaba dolaşırken, birçok vatandaşımıza oylarının bulunduğu illere giderek oylarını kullanmalarını arzu ettik. Gerek yurt dışından gelenler açısından, gerek başka illerden gelenler açısından yardımcı da olduk teşkilatlar olarak. Ama ne olursa olsun, özellikle başbakanımızın seçileceğini garanti gören bazı vatandaşlarımız, partililerimiz oylarının bulundukları ile gidip oy kullanmamış olabilirler. Esas itibariyle başbakanımıza gerçekte verilebilecek oyun daha yüksek olabileceğini ve dolayısıyla birkaç puan daha aşağıda seçimi göğüslediğimizi düşünüyorum.’

ŞADİYE ÖZTÜRK

Başkan Şahin’in ardından konuşan AK Parti Sivas Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk ise teşkilat olarak sıkı bir çalışma temposu uyguladıklarını belirterek, emek veren herkese teşekkür etti.

Öztürk, ‘Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk, sadece Türkiye için değil, gerçekten bütün dünya için, özellikle Müslüman ülkeler için bu seçim çok önemliydi. Kadın kolları olarak bizler, mahallerde ziyaretlerimizi yaptık. Diğer seçimlerde olduğu gibi kendimize bir yol haritası çizdik ve bu şekilde çalıştık. Ben bütün arkadaşlarıma, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.’ Dedi.

MURAT TORAMAN

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman ise, teşkilat olarak bugüne kadar 4 seçim geçirdiklerini ve bu 4 seçimden de galibiyetle ayrıldıklarını belirtti.

Bundan sonra da aynı gayretle çalışacaklarını belirten Toraman, ‘Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman, ‘Gençlik Kolları İl Başkanlığı olarak bu süreçte üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalıştık. Mevcut teşkilatımızın girmiş olduğu 4. Seçim ve hamdolsun 4 seçimden de galibiyetle ayrılmış bulunuyoruz. Önümüzdeki süreçte de inşallah bu çalışmalarımız devam ediyor. Ben bu süreçte emek veren gençlik kolları teşkilatımızdaki kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bizlere yardımcı olan, ilçe başkanlığımıza, kadın kolları başkanlığımıza ve il başkanlığımıza teşekkür ediyorum.’ İfadelerini kullandı.

AHMET KUZU

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu ise, Sivas’ta teşkilatlar olarak büyük bir uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi.

Kuzu, ‘Sivas Merkez İlçe Başkanlığı olarak hem mahallelerde, hem köylerde il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerimizle birlikte büyük bir uyum içerisinde çalışmalarımızı tamamladık. Ramazan ayı olmasına rağmen çok büyük bölge toplantıları düzenledik. 10 Ağustos seçimlerinden de arzu ettiğimiz sonuçla çıktığımız için çok memnunuz. Hem kadın kolları, hem gençlik kolları başkanlarımızla birlikte büyük bir uyum içerisinde çalıştık. Seçimin en mutlu edici tarafı şu, vatandaşlarımız yeni Türkiye’ye oy verdiler. Seçim bitti ama çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.‘ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!