USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

100 Bin Kişilik Fuar

100 Bin Kişilik Fuar

100 Bin Kişilik Fuar
15-08-2014 17:07
Google News


İRFAN ÖZŞEKER

4 Eylül şenlikleri kapsamında bu yıl ilki düzenlenecek olan AGROSİVAS 2014 tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Gültepe’deki Okullar Bölgesinde yer alan Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuar için fuar alanındaki çalışmalar devam ediyor.

Fuar alanında incelemelerde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan,  Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Latif Ünüvar, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Ziraat Odası Kayyum Heyeti Başkanı Mehmet Aktaş fuar alanındaki çalışmaları inceleyerek basın mensuplarına açıklama yaptılar.

İLKLERİN FUARI OLACAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan bu yıl ilkinin düzenleneceği fuarın bir çok anlamda ilklerin fuarı olacağını ifade etti. Aslan ‘Sivas Tarım Fuarı 2 yıllık bir çalışmanın ürünü. 2 yıldır düşüncesi ve hazırlıkları yapılan bir fuar. Bu sene gerçekleştiriyoruz. Tarım fuarını diğer fuarlardan ayıran birkaç özelliğimiz var. Borsa başkanımızın bahsettiklerine ilave olarak temalı bir fuar olacak. Her yıl farklı bir tema işlenecek. Bu seneki temamız arıcılık olacak. Bir sonraki yıl küçük baş hayvan yetiştiriciliği gibi temalarımız olacak ve onlara yoğunlaşarak fuarlarımızı gerçekleştireceğiz. Fuar alanı ile ilgili genel bilgi vermek olursak, fuar alanımız temaya konu olan alt sektörümüz neyse onlarla ilgili olan firmaları bir arada topladığımız ilk girişte ziyaretçileri karşılayacak bölümü oluşturacak ve 3 ana bölümden oluşuyor. Kapalı alanımız, açık alanımız ve ilçe sergimiz var. Biliyorsunuz 4 Eylül şenlikleri kapsamında il müdürlüğümüzün yükümlülüğünün bulunduğu ilçeler sergimiz vardı. Sayın valimizin de takdiri ile bu sene ilçeler sergisini buraya aldık. Kamuoyunda da kültürel bir etkinlikle tarım ürünlerinin sergilenmesini çok doğru bulmayanlar vardı. Bu konuda eleştiri getirenler vardı artık ilçeler sergisi tarım fuarının içerisinde yer alacak. Bundan sonraki yıllarda da bu şekilde devam edecek. İlçelerimizin tarihi, kültürel ve tarımsal ürünlerini tanıttığı rahatça çiftçilerimizin direk tüketiciye sunabileceği bir ortam oluşturmuş oluyoruz. Yine bu fuarımızın bir farklı özelliği daha var gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgili ortak bir toplantımız olacak. Müsteşarımız başkanlığında yine tarım fuarı etkinlikleri içerisinde yer alıyor. Ortak akıl toplantımızın haricinde yine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın başkanlık ettiği bir sektör toplantımız olacak. Bu sektörde yatırım yapanlar işadamları çiftçilerimizin sorunlarını direk iletebileceği gıda tarım ve hayvancılığın en üstündeki kişilerin katıldığı, bakanımız, müsteşarımız ve tüm genel müdürlerimizin hazır bulunacağı toplantılarımız olacak. Bunun haricinde seminerlerle tarım fuarını destekleyeceğiz. Özel konumuza ilişkin çalışmalar yürütüp o konudaki çiftçilerimizin sorunlarına da çözüm bulmuş olacağız. Bu fuardaki sadece çiftçilerimize teknolojiyi ulaştırmak değil, bilgilerine ve yönetimlerine de değer katacak çalışmaları bir arada yürütmek istiyoruz. Top yekün bir çalışma olacak bu fuar. Diğer tarım fuarlarından ayıran bir özellik olarak da onu alabiliriz’ dedi.

200 FİRMA KATILACAK

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ise fuara 200 yerli ve yabancı firmanın katılacağını söyleyerek şunları söyledi ‘Birincisini düzenleyeceğimiz Sivas Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarının hazırlıklarına başlamış bulunmaktayız. Bu bağlamda Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde ve diğer kurumların desteğinde çok güzel bir seviyeye geldik. Çalışmalarımız halen devam etmektedir. Sivas tarımını tanıtması için çok büyük bir önem taşıyan 200 yerli ve yabancı çok çeşitli sektörlerde firma katılacak olup çok olumlu geçeceğini düşünüyoruz. Köylümüzü teknoloji ile tanıştırıp verim ve kalitenin artacağını düşünüyoruz. Bu fuarın bazı özellikleri vardır. İlk defa düzenlenmesine rağmen çok sayıda katılım var. Anadolu’nun metraj anlamında beşinci büyük fuarı olacaktır. İlk olduğu için KOSGEB’ten destek almıyor inşallah ikincisinde alacaktır. Almamasına rağmen maddi anlamda stant sahipleri fedakarlık yapıp çok iyi bir katılım sağlamış bulunmaktalar. Fuarımızı Sayın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve hemşerimiz olan müsteşarı da katılacaktır. Sivas’ımıza hayırlı olsun.’

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Latif Ünüvar ise Sivas’ta tüm kurumların ilk defa bir araya geldiğini bu birlikteliğin örnek olmasını dileyerek destek verenlere teşekkür etti. Ziraat Odası Kayyum Heyeti Başkanı Mehmet Aktaş ise geç kalınmış bir fuar olmasına rağmen geçte olsa bu yıl yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Şhow Fuarcılık tarafından organizasyonu yapılan AGROSİVAS fuarına şimdiye kadar 170 firmanın başvuru yaptı. İl içinden 80 bin, il dışından 20 bin olmak üzere toplam 100 bin kişilik bir katılım bekleniyor.  Fuar için Kent Meydanından 15 dakikada bir ücretsiz servis kaldırılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!