USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İlk Adım Atıldı

İlk Adım Atıldı

İlk Adım Atıldı
01-09-2014 17:20
Google News


ERSAN ARSLAN

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, uzun süredir boş kalan ve ne zaman yıkılacağı merak konusu olan eski adliye binası ile ilgili yıkım çalışmalarının başladığını söyledi.

Başkan Aydın, Başkan Yardımcısı Naci Süha ve İmar ve Şehircilik Müdürü Erol Genç ile birlikte yıkım çalışmalarının startı verilen eski adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Adliye binasındaki yıkım çalışmalarının alanda uygulanacak Kepenek Meydanı projesinin başlangıcı olduğunu belirten Aydın, kentte Cumhuriyet Meydanı ile bütünleşecek 3 yeni meydan projesinin hayata geçirileceğini söyledi.

 ‘SİVAS’A MUHTEŞEM BİR

MEYDAN KAZANDIRACAĞIZ’

Tarihi Sivas Valiliği binasının arkasında bulunan binaların yıkılarak alanın açılacağını ve burada muhteşem bir meydan projesinin hayata geçirileceğini belirten Başkan Aydın, aynı zamanda yeraltına katlı otopark yapılacağını dile getirdi.

Aydın; ‘Eski Adliye Sarayı binasının yıkımına başladık. Sivas Kent Meydanı, Türkiye’nin en güzide, en önemli meydanlarından bir tanesi. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin önemli eserlerini bünyesinde barındıran bir meydan. 2007 yılında bu alanda ciddi çalışmalar gerçekleştirmiş, Şifahiye, Buruciye, Çifte Minareli Medreselerin bulunduğu alanda çok güzel bir meydanı şehrimize kazandırmıştık. İnşallah bu dönemde de Osmanlı döneminden kalan tarihi Valilik binamızın arkasında kalan adliye binası ve diğer eklenti binalarını kaldırarak, bu alanda güzel bir meydan, meydanın altında da katlı otopark oluşturacağız. Şuan planladığımız projenin ilk aşamasındayız.

Bir ay içerisinde bu yıkım faaliyetlerinin tamamlanmasını umut ediyoruz. Tabi daha sonraki süreçte de nüfus ve birçok müdürlüğümüzün bulunduğu diğer eklentiyi de yıkarak bu alanı tamamen boşaltmış olacağız. Tarihi Valilik binamızın etrafını açarak Sivas’a yeni ve muhteşem bir meydan kazandırırken bu bölgenin de ihtiyacı olan ciddi bir otoparkı da şehrimize kazandırmış olacağız. Başta sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’a, bütün milletvekillerimize, valimize, emeği geçen bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerine ve tabi ki mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

 Burada yapılacak çalışma süresince emniyet açısından bir takım tedbirler alınacaktır. Bu da umut ediyorum ki vatandaşımız nezdinde anlayışla karşılanacak ve burası tamamlandıktan sonra Sivas güzel bir meydana daha kavuşmuş olacak.’

SİVAS’TA ÜÇ YENİ MEYDAN İLE

İRADE-İ MİLLİYE MEYDANI OLUŞACAK

Sivas Belediyesi olarak gerçekleştirecekleri üç yeni meydan projesinin Cumhuriyet Meydanı ile birlikte İrade-i Milliye Meydanı’nı oluşturacağını belirten Başkan Aydın, İrade-i Milliye’nin ise Türkiye’nin en geniş ve kapsamlı meydanı olacağını söyledi.

Başkan Aydın;  ‘Tabi önümüzdeki süreçte bu bölgede 3 tane meydanı biz şehrimize kazandırmak istiyoruz. Bir tanesi şuan başladığımız çalışma. Bir diğer projemizde jandarma binamızın arkasında bulunan lojmanları inşallah kaldıracağız. Onunla ilgili bütün görüşmeler, prosedürler son aşamaya gelmiş durumda. İnşallah Jandarma binamızın etrafında bulunan bütün eklentileri, lojmanları kaldırdığımızda muhteşem bir meydan da orada ortaya çıkarmış olacağız. Üçüncüsü de Ordu Evi’nin bulunduğu alan. Orası çok çok daha anlamlı bir eserin bulunduğu yer. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Kongre binamızın maalesef arka tarafı tamamen kapalı konumda. O çalışma ile Ordu Evi’ni bir başka bölgeye nakledeceğiz ki o çalışma Milli Savunma Bakanlığımız nezdinde yürütülüyor. Ordu Evi nakledildikten sonra benzeri bir meydanı ve yine yer altı katlı otoparkını da şehrimizi kazandırmış olacağız. Bu üç meydan ile mevcut meydanı birleştirdiğimiz zaman Sivas’taki İrade-i Milliye Meydanı Türkiye’nin en kapsamlı, en geniş ve en anlamlı meydanı konumuna kavuşacak. Sivas, tarihi ile kültürü ile geçmiş medeniyetlerin bize bırakmış olduğu miraslarıyla son derece önemli ve köklü bir şehir. Biz ecdadın bize bırakmış olduğu bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkmak istiyoruz. Bunu bizden sonraki nesillere en iyi şekilde aktarmak istiyoruz. Bu bakımdan bugün startını verdiğimiz çalışma şehir adına önemli bir adım’ ifadelerini kullandı.

‘YENİ BELEDİYE BİNASI YAPILACAK

BELEDİYE ÇARŞISI GÜNDEMDE DEĞİL’

Sivas’a yeni bir belediye binası kazandırmak için de çalışma yaptıklarını belirten Aydın, alanda bulunan mevcut belediye binasının durumunun da yeni proje tamamlandığında netleşeceğini söyledi. Aydın, basın mensuplarının ‘Projenin uygulanacağı alanda bulunan yer altındaki belediye çarşısı ile ilgili herhangi bir çalışma olup olmayacağı’ yönündeki sorusuna ise, ‘şuan o konuda bir tasarrufumuz yok’ yanıtını verdi.

Aydın, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Belediye binası ile ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Gerçekten Sivas’a yakışır, Sivas’ın tarihiyle bütünleşen bir projeyi Sivas’ımıza kazandırmak istiyoruz. Selçuklu ve Osmanlı’dan esintiler olacak ama Cumhuriyet Dönemi eseri olduğu da hissedilen güzel bir belediye binası için proje çalışmamız devam ediyor. Bu yıl içerisinde projeleri tamamlamayı hedefliyoruz. Bu projeyi belirli bir aşamaya geldikten sonra Sivas kamuoyu ile paylaşacağız. Ondan sonra da inşallah uygulamasına geçeceğiz. Vaat etmiş olduğumuz önemli ve büyük projelerin her birisi ile ilgili şuan çalışmalar başlatılmış durumda ve bunlar bir bir şehrimize inşallah kazandırılacak.

Biz şu aşamada belediye binasını tabi ki yıkamıyoruz çünkü yeni bina tamamlanmadan burayı değerlendirmek mümkün değil. Önce yeni binamızı tamamlayacağız, ondan sonra da mevcut belediye binamızla ilgili düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşacağız ve Sivas ile birlikte karar vereceğiz. Biz bütün kararlarımızı vatandaşımız ve şehrimiz adına veriyoruz. Dolayısıyla ben yaptım olduğu mantığıyla değil, neler olacaksa Sivas halkı ile birlikte olmalı diyoruz. Onları da günü geldiğinde vatandaşlarımızla,  sizlerle paylaşacağız.

Şu aşamada Belediye Çarşısı ile ilgili herhangi bir tasarrufumuz yoktur. Çalışma adliye binasının bulunduğu, valiliğimizin arkasındaki alanı kapsıyor. Çünkü Belediye Çarşısını belediyeden ayrı düşünemezsiniz. İleride eğer farklı düşünceler, farklı çalışmalar olursa bunları da hep birlikte değerlendireceğiz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!