USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Okul Önlerine Park Yasağı Getirilsin

Okul Önlerine Park Yasağı Getirilsin

Okul Önlerine Park Yasağı Getirilsin
05-02-2015 17:35
Google News


İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu’nca yapılan çalışmalar sonucunda ilimizdeki okulların girişlerine park yasağı getirilmesinin doğru olacağı kanaatine varıldı. Oy birliğiyle kabul edilen rapor İl Trafik Komisyonu’na da gönderilecek.

RUHİ DEMİR

İlimizdeki ilk ve ortaokulların giriş çıkış saatlerinde okul etrafında yaşanan trafik sorunu İl Genel Meclisi’nde de gündeme geldi. Geçtiğimiz ay İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu’na havale edilen konuyla ilgili yapılan incelemeler ve alınan kararlar Meclis üyelerine okundu. Okunan rapor oy birliğiyle onaylanarak, İl Trafik Komisyonu’na havale edildi.

İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu Sözcüsü Müslüm Samyeli okuduğu raporda ‘İl Genel Meclisinin 09.01.2015 tarihli toplantısında komisyonumuza havale edilen 'ilk ve ortaokulların okul giriş ve çıkış saatlerinde özellikle araç yoğunluğu ve trafik sıkıntıları' konulu önergesini incelemek üzere komisyon üyelerimizle bir araya gelerek gerekli ziyaret ve görüşmelerde bulunarak aşağıdaki tespitleri edindik’ ifadelerini kullandı.

Samyeli ilimizdeki okulların giriş çıkış saatlerinde yaşadığı sıkıntıları şöyle ifade etti:

‘Selçuk Ortaokulu: Öğrenci servisleri yandaki boş arsa tarafından öğrencileri aldığından ana cadde üzerinde bir problem oluşturmamaktadır ancak servis araçlarının konuşlandığı o bölgenin düzenlenmesi ve ışıklandırılması gerekmektedir. Ana cadde üzerine 'Okul Geçidi Levhası' konulmalıdır. Öğrenci okul çıkışı saat: 19.00 gibi olduğundan, belirli bir süre öncesinden asayiş için emniyetten memur bulundurulmalıdır.

Reşat Şemsettin Sirer İlkokulu: Okulun giriş kapısının önündeki plastik dubalar yerine daha sağlam olan beton ya da demir dubalar kullanılmalıdır. Okulun bulunduğu sokağın çene başlarına kadar servis araçlarının rahat park edebilmesi için okul giriş çıkış saatleri arası da olsa park yasağı getirilmeli ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Sokak başlarına 'Okul Geçidi Levhası' konulmalıdır. Okulun kapalı olduğu saatlerde okul bahçesinin, emniyet mensuplarımız tarafından güvenlik kontrollerinin sık sık yapılması sağlanmalıdır.

Mevlana Ortaokulu: İl Trafik Komisyonumuzca okulun Rahmi Günay Caddesine bakan bölümüne servislerin kullanması için belirli saatler arası park yasağı getirilmesine rağmen vatandaşlarımızın, çoğu zaman bu yasağa uymadığı görülmektedir. Caydırıcı olması ve kurallara uymalarının sağlanması için trafik ekiplerimizin özellikle okul giriş çıkışlarında kontrollerini artırarak gerekli cezai müeyyidelerinin uygulanması sağlanmalıdır.

Kızılırmak İlkokulu: Okul çıkışında öğrencilerin direk caddeye çıkmasını engelleyen kaldırım üzerindeki demir korkulukların biraz daha uzatılarak öğrencilerin yan kaldırımlara yönlendirilmesi sağlanmalıdır.

Namık Kemal İlkokulu: Okul giriş ve çıkışlarının yapıldığı kapının bulunduğu caddeye park yasağı getirilmesi öğrencileri ve servis araçlarını rahatlatacaktır. Sokak başlarına 'Okul Geçidi Levhası' konulmalıdır.

Fevzi Paşa ve Ziya Gökalp İlkokullarının bulunduğu Vali Varinli Caddesinin okullar bölgesi boyunca servis araçları için park düzenlemesi yapılmış ancak okul giriş çıkış kapılarının önüne park edilmesini engelleyecek bir düzenleme yapılması gerekmektedir.’

‘Şehir merkezinde bulunan ilk ve ortaokulların giriş ve çıkışlarında öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve trafik sıkıntılarının azaltılması adına okullarımızın önündeki caddelere park yasağı getirilmesi ya da en azından giriş çıkış saatlerinde park yasağı uygulamasına gidilmesi gerekir’ diyen Samyeli, şunları kaydetti:

‘Park yasağı getirilen alanların da denetimlerinin sık aralıklarla yapılarak gerekli cezai müeyyideler uygulanmalıdır. Okul giriş ve çıkış kapılarının önlerine park yapılmasını engelleyen uygun duba uygulaması yapılmalıdır. Okul çıkışlarında öğrencilerin direk caddeye çıkmalarını engelleyen kaldırım üzerine korkuluklar kontrol edilerek eksiklerinin giderilmesi sağlanmalıdır. Okulların bulunduğu cadde ve sokak başlarına 'okul geçidi levhası' konulmalıdır. Okulların özellikle çıkış saatlerinde asayiş için emniyet mensuplarımızın görevlendirilmesi uygulaması görünür şekilde devam ettirilmelidir. Okullarımızın kapalı olduğu gün ve saatlerde özellikle bahçelerinin kötü amaçlı kullanımlara izin verilmemesi için emniyet mensuplarımız tarafından sık sık kontrollerinin yapılması sağlanmalıdır.

Yukarıda ayrıntılı ve genel olarak yaptığımız tespitlerimizin tekrar incelenmesi ve uygun görülenlerin gündeme alınarak yapılması için hazırladığımız raporun İl Trafik Komisyonu Başkanlığına ve ilgili kamu kurum kuruluşlarımıza gönderilmesi uygun olacaktır.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!