USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Üç Aylar, Dua ve İstiğfar Aylarıdır?

?Üç Aylar, Dua ve İstiğfar Aylarıdır?

?Üç Aylar, Dua ve İstiğfar Aylarıdır?
22-04-2015 17:31
Google News


İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, ‘Kameri ayların 7’incisi olan, Recep Ayı ile başlayan, Şaban Ayı ile devam eden ve Ramazan Ayı ile son bulan ayların toplu adı olarak da tanımlanan üç aylar, manevi dünyamızın aydınlanmasına ışık tutan günlerdir. Manevi bir ticaret mevsimi olan bu ayların hakkı ile değerlendirilmesi, bizler için hem dünyada hem de ahrette mutluluk kaynağı olacaktır. Bu aylar, dua ve istiğfar aylarıdır.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, üç ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının dua ve istiğfar ayları olduğunu belirten Balkan, İslam coğrafyasında yaşanan acı ve gözyaşına da değindi. Müslümanların bir ve beraber olması gerektiğine vurgu yapan Balkan; ‘Bizler eğer Müslümanlar olarak birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırabilir, aramızdaki menfaat ve çıkar ilişkilerini bir kenara bırakıp sırf Allah rızası için bir ve beraber olursak, bunu başarabilirsek, bunu başardığımız gün inşallah Allah’ta bize nusretini ve yardımını mutlaka gönderecektir.’ İfadelerini kullandı.

Regaip gecesinin önemine değinen Müftü Balkan, bu müstesna günün Kur’an ve Oruç ayı olan Ramazan’ın da müjdecisi olduğunu belirtti.

Balkan; ‘23 Nisan Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece üç ayların başladığını bize haber veren mübarek Regaip Kandilini idrak etmiş olacağız inşallah. Aslında müminler için her gün, her geçe, her ay, her sene Allah’a kulluk şuuruyla ve rabbimizin rızasına uymak maksadıyla yaşanan günler, geceler, senelerdir. Ancak her yıl gelen Regaip gecesi, 3 aylar olarak bildiğimiz, manevi coşkunun daha da yoğun yaşandığı müstesna zaman dilimlerinin başladığını bize haber veren önemli bir gecedir. Aynı zamanda Kur’an ve Oruç ayı olan Ramazan’ı da bize müjdeler.’ Dedi.

‘İSTİKAMETİMİZİ

ALLAH’A ÇEVİRELİM’

İslam Coğrafyası’ndaki acı ve gözyaşının dinmesi için tüm müminleri duya davet eden Müftü Balkan, herkesin bu kalabalık dünyada yalnızlaştığı şu günlerde müminlerin istikametini kimsesizlerin Rabbi olan Allah’a çevirmekten başka çaresinin olmadığını söyledi.

Müftü Balkan, şu ifadeleri kullandı:

‘Yaşadığımız bu manevi iklimler Allah’ın kullarına sunmuş olduğu çok önemli birer nimettir. Bu aylar, bu geceler insanoğlu için beklide bir daha ele geçiremeyeceğimiz derecede önemli fırsatlardır. Kameri ayların 7’incisi olan, Recep Ayı ile başlayan, Şaban Ayı ile devam eden ve Ramazan Ayı ile son bulan ayların toplu adı olarak da tanımlanan üç aylar, manevi dünyamızın aydınlanmasına ışık tutan günlerdir. Manevi bir ticaret mevsimi olan bu ayların hakkı ile değerlendirilmesi, bizler için hem dünyada hem de ahrette mutluluk kaynağı olacaktır. Bu aylar, dua ve istiğfar aylarıdır.

Malum İslam dünyasında akan bir gözyaşı var. Bu acının, gözyaşının dinmesi için, din kardeşlerimizin yaşadıkları topraklarda daha huzurlu, daha mutlu, daha güvenli olabilmeleri için hep birlikte bu gece bol bol dua edelim inşallah. Herkesin bu kalabalık dünyada yalnızlaştığı şu günlerde istikametimizi kimsesizlerin rabbi olan Cenabı Allah’a çevirmekten başka bir çaremizin olmadığını da bilmemiz gerekiyor. Yaşadığımız dünya sadece bizim içinde bulunduğumuz bu yerden ibaret değil. Bugün belki adını duymadığımız nice yerlerde yaşayan aynı kitaba, peygambere inanan, iman etmiş fakat esaretin ve ızdırabın pençesinde can çekişen Müslüman kardeşlerimiz var. Her Müslüman’ın diğer Müslüman’a karşı sorumluluklarının olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Cenabı Allah Hucurat Suresi’nde de ‘müminler kardeştir’ buyurmak suretiyle bize bu durumu hatırlatıyor. O halde tüm kardeşlerimize merhamet elini uzatmalıyız.  Yalnız olmadıklarını onlara hissettirmeliyiz. Bizler eğer Müslümanlar olarak birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırabilir, aramızdaki menfaat ve çıkar ilişkilerini bir kenara bırakıp sırf Allah rızası için bir ve beraber olursak, bunu başarabilirsek, bunu başardığımız gün inşallah Allah’ta bize nusretini ve yardımını mutlaka gönderecektir.’

Konuşmasının son bölümünde tüm İslam aleminin Regaip Kandilini tebrik eden Müftü Balkan, duaların ise kabulünü diledi.

Balkan, sözlerini şu ifadeler ile noktaladı:

‘Aziz milletimizin ve Âlem-i İslam’ın mübarek üç aylarını ve Regaip kandillerini tebrik ediyor, üç ayların gelişi ile birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan, rahmet, merhamet, mağfiret ve bereket ikliminin tüm insanlığı kuşatmasını, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını, bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışlarımızın da Cenabı Allah tarafından kabul edilmesini niyaz ediyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!