USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İLK İŞİMİZ 2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ

İLK İŞİMİZ 2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ

İLK İŞİMİZ 2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ
25-04-2015 23:23
Google News


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ‘Verdiğimiz her sözü tutacağız. Geçen geldiğimizde bize Kızılırmak projesini sundular. Destek vereceğiz dedim. Kızılırmak Projesini hayata geçireceğiz. Çünkü Sivas, Anadolu’nun kalbidir. Kızılırmak Sivas’tan geçer, Seyhan’ın, Ceyhan’ın kolları, Fırat’ın, Yeşilırmak’ın kolları Sivas’tan doğar. Sivas Irmakları ile dahi Kuvay-ı Milliyedir. Bütün ülkenin Irmaklarını, ovalarını, dağlarını birleştirir. Biz Sivas’ın arkasındayız. Gelirken talimat verildi. Sivas’ta ikinci devlet üniversitesini de kuruyoruz inşallah. Kanun teklifi verildi. Seçimlerden sonraki ilk işimiz, Sivas’ta ikinci devlet üniversitesini kurmak.’

ERSAN ARSLAN / OĞUZHAN SARZEP / HAYRULLAH AĞKAŞ / SERCAN ÇETİNEL

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda Sivas halkı ile buluştu. Mitinglerine Erzurum ve Sivas’tan başlayan Başbakan Davutoğlu’nu Sivaslılar büyük bir coşku ile karşıladı.

Sivas’a 8 ay içerisinde 3’üncü kez geldiğini ve Sivas’a doymadığını belirten Başbakan Davutoğlu, ‘Sivas’ı arkamıza almaya geldik’ dedi.

Başbakan Davutoğlu,‘Bismillah dedik ve yola çıktık. Önce Erzurum ve Sivas dedik. Bunun bir anlamı vardı. Çünkü biz İstiklal Harbi’nin meşalesini Erzurum ve Sivas’tan yaktık. Sivas’a geldik, Bismillah derken, Sivas’ı arkamıza almaya geldik. Sivas söyle var mısın?.. Son 8 ay içerisinde başbakan olarak Sivas’a üçüncü gelişim. Bazı arkadaşlarım dedi ki, ‘Sivas’a yeni gittik, acaba biraz sonra mı gitsek’ Hayır dedim, Sivas’a her gün gitsek Sivas’a doymayız, Sivas’ta bize doymaz.’ İfadelerini kullandı.

‘SİVAS BU DAVAYA

HER ZAMAN SAHİP ÇIKTI’

Mitingler için Erzurum ve Sivas’ı seçmelerinin iki önemli nedeni olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, ‘Kuvay-ı Milliye ruhu’ vurgusu yaptı.

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

‘Ne demiş Aşık Veysel, ‘Tilki gölgesinde aslan gizlenmez, yiğidin gölgesi kendinden olur’ Sivas’ın gölgesi kendinden. Sivas’ın yiğitleri hiçbir zaman tilki gölgesine gizlenmedi. Mertçe davasının peşinde yürüdü.

Niye Sivas? Sivas, bu davaya hep sahip çıktı. Biliyoruz 7 Haziran’da yine sahip çıkacaksınız. Ama Sivas’ı seçmemizin iki önemli prensibi var. Sivas Kongresi’nde kongreyi oluşturan azalar şöyle dediler, ‘Kuvayı Milliye’yi amil, İradeyi hâkim kılmak esastır’ Kuvay-ı milliye ruhu bugün AK Parti’nin ruhudur. Millet aynen istiklal harbinde olduğu gibi ümitsizliğe düşmüşken, Türk İstiklalinin sembolü olan en önemli güç kaynaklarımız kurutulmuş, liramızın itibarı kalmamışken, IMF kapılarının önündeyken, 2001’de Sayın Cumhurbaşkanımızın kurucu genel başkanlığında, bir kadro yürüyüşe çıktı ve 2002’de Kuvay-ı Milliye ruhuyla Türkiye’nin kaderini değiştirdi. Nasıl, Kuvay-ı Milliye Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolu açıp, istiklalimizi kurtarmışsa, 2002’de iktidara gelen AK Parti kadroları da ekonomik anlamda bağımsızlığını kaybetmiş, savunma sanayinde namerde muhtaç olmuş bir Türkiye’den yeni Türkiye’yi inşa etmek üzere yola çıktı. Biz Kuvay-ı Milliye’yi temsil ediyoruz. Bizim gönlümüz sadece kardeşlik diye atar.

Güzel bir yola çıktık, Hayırlar fetih ola, Şerler defola dedik. Ne mübarek bir haftada yola çıktık ki, üç ayların başlangıcı, Regaip kandilimiz hepimize mübarek olsun. Öyle mübarek bir hafta ki İstiklalimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisimiz açıldı. İşte bu mübarek günlerde, Çanakkale şehitlerimizi andığımız günlerde yola çıktık. Erzurum’un huzuruna çıktık, şimdi Sivas’ın huzurundayız. Türkiye’nin her köşesine gidip vatandaşlarımızın huzuruna çıkacağız. Neden? Çünkü biz Kuvay-ı Milliye Hareketiyiz.’

‘KENDİ UÇAĞIMIZI

TANKIMIZI YAPIYORUZ’

Türkiye’nin artık namerde muhtaç olmayacağını belirten Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin kendi savaş uçağını, kendi tankını ürettiğini belirterek, ‘İşte Kuvay-ı Milliye ruhu budur’ dedi.

Davutoğlu; ‘Bundan sonra bu semalarda Türk yapımı milli savaş uçağı uçacak. İnşallah, 2018’de Türk savaş uçağı, yüzde yüz Türk eğitim uçağı Hür Kuş bu semalarda uçacak. Tankımızı kendimiz yapacağız. Tank için top için, gemi için kimseye muhtaç olmayacak bu millet işte Kuvay-ı Milliye anlayışı budur. Bizler İstiklal Harbinde yokluk içinde bir milleti ayağa kaldıranların çocuklarıyız. Ey Sivaslılar, Sivas Kongresi’ne, Kuvay-ı Milliye Ruhuna ev sahipliği yapmış Sivaslılar, bu kutlu yürüyüşte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kudretli ve şefkatli kılmaya var mısınız? Kimseye, bir daha el açmayacak kudretli bir devleti yeniden inşa etmeye var mısın? Selçuklu’nun varisi olan Sivas, Osmanlı’nın torunu olan Sivas, Cumhuriyetin meşalesinin yandığı Sivas, yeni Türkiye’yi kurmaya var mısın? Sivas bütün yönleriyle, bütün ilçeleriyle aşkıyla, sevdasıyla varsa biz de Sivaslı birlikte bu kutlu yürüyüşte sonuna kadar yürümeye varız.’ Dedi.

‘YİĞİDO BAŞBAKAN’

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşması sırasında kendisine ‘Yiğido Başbakan’ şeklinde tezahürat yapan Sivaslılara, ‘Evet benim için en güzel unvan bu, Yiğido Başbakan, Yiğidolarla yürüyen Başbakan, Allah sizden razı olsun’ diye karşılık verdi.

Sivaslılara sonuna kadar güvendiğini belirten Davutoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

‘Ben Yiğidolara o kadar güveniyorum ki benim özel kalem müdürüm Sivaslı bir Yiğidodur, koruma müdürüm Sivaslı bir Yiğido’dur. Canımızı da mahremimizi de Sivaslı Yiğidolara emanet etmişiz. Biliyoruz ki Sivaslılar emanete ihanet etmez, Sivaslılar milli davayı ayakta tutar. Sivaslılar bana en güzel hediyeyi verdiniz. Yiğido Başbakan her zaman Sivas’ın arkasında olacak. 3 kez geldim, 33 kez 1 yılda gelmem gerekirse yine geleceğim.’

‘SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ’

AK Parti Sivas İl Başkanlığı Kongresi’ne geldiğinde Sivas’a verdiği 2. Devlet Üniversitesi sözü ve Kızılırmak Projesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, ‘Sözümüzün arkasındayız’ dedi.

Seçimlerden sonra ilk işin Sivas’a ikinci devlet üniversitesinin kurulması olacağını belirten Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

‘Verdiğimiz her sözü tutacağız. Geçen geldiğimizde bize Kızılırmak projesini sundular. Destek vereceğiz dedim. Kızılırmak Projesini hayata geçireceğiz. Çünkü Sivas, Anadolu’nun kalbidir. Kızılırmak Sivas’tan geçer, Seyhan’ın, Ceyhan’ın kolları, Fırat’ın, Yeşilırmak’ın kolları Sivas’tan doğar. Sivas Irmakları ile dahi Kuvay-ı Milliye’dir. Bütün ülkenin Irmaklarını, ovalarını, dağlarını birleştirir. Biz Sivas’ın arkasındayız. Gelirken talimat verildi. Sivas’ta ikinci devlet üniversitesini de kuruyoruz inşallah. Kanun teklifi verildi. Seçimlerden sonraki ilk işimiz, Sivas’ta ikinci devlet üniversitesini kurmak. İnşallah Gemerek Barajını da başlatacağız. Gemerek Barajı hayırlı olsun. İnşallah bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Hayvancılık alanında da söz vermiştim. Öncelikli iller arasına Sivas girecek. Sivas’a ne söz verdiysek İnşallah hepsi gerçekleşecek.’

KILIÇDAROĞLU’NU ELEŞTİRDİ

Konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Başbakan Davutoğlu, Sivaslılardan AK Parti hükümetleri döneminde yapılan yatırımlara Kılıçdaroğlu’na göstermelerini istedi.

Başbakan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas’a hizmet en büyük aşk diyoruz. Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘AK Parti 12 yılda ne yaptı?’ hem de itiraf ediyor, ’76 yılda 977 milyar dolar gelir vardı, AK Parti 1 trilyon 870 milyar daha ekledi’ Peki biz bu geliri nereden bulduk? Devraldığımızda hazine tam takırdı. Biz bu geliri alın terimizle, doğru dürüst bir idare ile ve halkımızın desteğiyle bulduk. Şimdi Kılıçdaroğlu hasbelkader buraya bir gelirse ne yaptığımız gösterin. Diyin ki, ‘Ankara’dan Sivas’a gelirken bakın, hızlı tren Sivas’a doğru ilerliyor ey Kılıçdaroğlu, sen uyuyorsun ama Sivas hızlı trene kavuşuyor’ diyin. En geç 2018’de Sivas ile hızlı tren buluşacak inşallah. Sonra, burada durmayacağız. Erzincan’a, Erzurum’a, Kars’a, Tiflis’e, Bakü’ye kadar Sivas birleşecek. Hazar Deniz’inden Akdeniz’e giden herkes Sivas’a selam duracak. Yine elinden tutun şu duble yolları, bölünmüş yolları bir gösterin. İktidara geldiğimizde 24 kilometre duble yol vardı Sivas’ta 699 kilometre daha duble yol yaptık. Bunlar Kılıçdaroğlu’nun göreceği bileceği şeyler değil. 8 İlçemize devlet hastanesi kurduk. Sayın Cumhurbaşkanımız 600 yataklı Bölge Hastanesi sözü vermişti. Sivas AK Parti söz verdimi, sözünde durur. 600 yataklı Bölge Hastanesi’ni Haziran’dan önce açıyoruz inşallah.’

‘SİVAS’I MERKEZ

ŞEHİR YAPACAĞIZ’

Sivas’taki coşkunun kendisini çok etkilediğini belirten Davutoğlu, ‘İyi ki Sivas’tan Bismillah demişiz’ dedi. Her zaman Sivas’ın ve Sivaslının yanında olacağını belirten Başbakan Davutoğlu, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Sivas, siz bugün bizi mutlu ettiniz. Bütün Sivas’ı bir kere daha selamlıyorum. Sivas’tan Bismillah demekle en güzel kararı vermişiz. Her zaman sizinle olacağız. Anadolu’nun Sultan şehri olan Sivas’ı,  ekonomide, kültürde, siyasette, merkez şehir yapacağız inşallah. Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz ve 4 arkadaşıyla Sivas’ı Ankara’da en iyi temsil edecek kadroyu Ankara’ya göndermeye hazır mısınız, 5’te 5 yapmaya hazır mısınız? CHP’ye, MHP’ye HDP’ye bir milli birlik dersi vermeye, inşallah yüzde 75 diyip, Sivas’ta bir demokrasi destanı yazmaya hazır mısınız? Sivaslı yiğittir, Sivaslı söz verdi mi tutar, aynen AK Parti gibi.’

‘ÜLKEYİ KİMİN YÖNETECEĞİNE

SİVASLI KARAR VERECEK’

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, miting alanında yaptığı konuşmada ‘7 Haziran’da bir genel seçim var. Cumhuriyetimizin 100. yılına giderken, ülkemizi kimin yöneteceğine aziz milletimiz ve Sivaslı hemşerilerimiz karar verecek. Neticesi şimdiden hayırlı olsun. Yeni bir seçim, yeni bir umut demektir. Yeni bir seçim, yeni bir heyecan demektir. Yeni bir seçim yeni bir diriliş demektir’ dedi.

Sivas halkına seslenen Bakan Yılmaz, ‘Sivas, AK sevda ile dirilişe var mısın? Sivas, Yeni Türkiye yolunda bu ülkeye hizmet için var mısın? Dertlere derman bulmaya, binlerce gönül almaya, milletin sesi olmaya Sivas, var mısın? Kardeşlik ve barış için var mısın? Tırnakla kuyu kazmaya, büyük oyunu bozmaya, yeniden tarih yazmaya Sivas var mısın? Sivas, birlikte çok yolumuz var. Bu yolu sonuna kadar Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte yürümeye var mısın? Allah sözümüzü mübarek kabul etsin. İnşallah bu kararlılıkla yürürsek Türkiye’yi 21. Yüzyılda lider ülke yapacağız. Türkiye büyürken Sivas’ı da büyüteceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki AK Parti ile beraber refah gelir, AK Parti İle beraber barış gelir. AK Parti ile beraber kalkınma olur, AK Parti ile beraber adalet olur. İnşallah bu kararlılığınızla Yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz. Hep birlikte adım adım Türkiye’yi inşa edeceğiz. Ülkemizde barış olacak, refah olacak, adalet olacak, 77 Milyon kardeş olacak’ şeklinde konuştu.

‘Biz bu Türkiye’ye ye inandık. Biz milletimize inandık. Biz sizlere inandık. Bu millete güvendik ve birlikte başardık’ diyen Milli Savunma Bakanı Yılmaz, ‘80 yılda yapılamayanları yaptık. Bazı alanlarda 80 yılda yapılanlardan kat kat fazlasını yaptık. Hatta bazı alanlarda Avrupa’yı da geçtik. Bunu birlikte başardık. Hamdolsun, yapılan her hizmet bu milletin özgüvenini kazandırdı. Artık bu milletin özgüveni var. Özgüvenle de başaramayacağımız, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Allah hepinizden razı olsun’ ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin 2023 hedeflerini anlatan Bakan Yılmaz şöyle konuştu:

‘Ülkenin kazanımlarını korumak lazım. Aksi halde çatışmaya, ötekileştirmeye, yoksulluğa, az gelişmişliğe geri döner. Demokrasiden uzak baaz zihniyetine bu ülkeyi teslim etmememiz gerekir. Bu seçim yeni Türkiye’nin inşasında köşe başı durumundadır. En önemli menzildir. İnşallah bunu aşarsak, evlatlarımıza diyeceğiz ki; 2023 yılının Yeni Türkiye’sini biz gerçekleştirmek için oyumuzu AK Parti’ye verdik. İnşallah onlar da Sivas’tan 5 Milletvekili göndererek, bizler hedefimize ulaşacağız.

Sizler bizleri tanıyorsunuz. Bizim Sivas’ın derdi dışında derdimiz yok. Sivas’ın derdi derdimiz, hüznü hüznümüz, problemi problemimiz, sıkıntısı sıkıntımız… Sivas’ta bir ev çökse, Ankara’da da olsak yüreğimiz ağzımızda kalır. Sivas’ta bir dolu yağsa, tarladaki ekinlerin başlarından önce bizim başımız eğilir. Çünkü biz Sivaslıyız, bu toprağın evladıyız. Biliyoruz ki Sivaslı evladına sahip çıkar.’

Bakan Yılmaz sözlerini şöyle sonlandırdı:

‘Sizlere çok şey anlatmaya gerek yok. 2002 yılı öncesindeki Türkiye’yi de biliyorsunuz. Sağlıkta Türkiye neredeydi, ulaşımda Türkiye neredeydi, eğitimde Türkiye neredeydi, şimdi Türkiye nerede? Bunları sizler yaşayarak gördünüz ve biliyorsunuz. İnşallah bu kazanımlarımızı geriye çevirmememiz lazım. Muhakkak ki yeni Türkiye için çok çalışmak lazım. Elbette eksikliklerimiz var. Bu eksiklikleri gidermek için sizlerden yetki istiyoruz. Allah nasip kısmet ederse 2023 yılının Türkiye’si bütün problemlerimizi çözmüş Türkiye olacaktır. Bizler aşkla çalışacağız. Çünkü biliyoruz ki aşkla çalışan yorulmaz. 7 Haziran günü AK Parti 5 Milletvekili adayını da Ankara’ya 5 Milletvekili olarak gönderecektir. Şimdiden gazamız mübarek olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.’

‘14 YILDA SİVAS’TA

ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ’

Mitingde Sivas halkına seslenen Belediye Başkanı Sami Aydın ise ‘Sizlere hizmet etmeyi Rabbim bana nasip ettiği için şükrediyorum. Bu partinin kuruluşundan bugüne kadar sizlerle birlikteyiz. Değişik dönemlerde Allah’a çok şükür sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. Düşünüyorum, 13-14 yıl öncesi Sivas’ta baktığınız zaman çok şeylerin değiştiğini görüyoruz. Eskiden bu meydanda çıkan her siyasi şunu söylerdi, biz enflasyonu yüzde 40’lara düşüreceğiz, yüzde 50’lere düşüreceğiz. Sürekli seçimlerin konusu enflasyondu. Ama şimdi bakıyoruz enflasyonu konuşanlar yok. Neden, çünkü AK kadrolar bu ilk döneminde çözdü’ dedi.

Geçmişte Türk milletinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Başkan Aydın, ‘Yine şöyle bir bakıyorum, başörtülü kardeşlerim onlar nasıl çile çektiklerini biliyoruz. Bu ülkede maalesef insanlar farklı farklı gruplara ayrılmıştır. Maalesef bu ülkenin 1.sınıf, 2.sınıf, 3.sınıf vatandaşları vardı. Biz şunu söylemiştik, bu ülkede yaşayan her bir vatandaş bizim için 1.sınıf demiştik. Hepsi eşittir demiştik. Ve hamdolsun ki bugün bu ülkede yaşayanlar hepsi bu ülkenin nimetlerinden eşit olarak faydalanıyor. Başörtüsü ile istediği kurumda çalışabiliyor, her türlü hizmeti alabiliyor’ ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın şunları kaydetti:

‘Benim ülkemin Başbakanı, benim ülkemin yöneticileri İMF kapısında kredi almak için her türlü tavizi vermek zorunda kalıyordu. Bu Osmanlının torunlarına yakışmıyordu, bu Selçuklu mirasına yakışmıyordu. Ama Allah’a çok şükür bugün bizim IMF’ye 5 kuruş borcumuz yok. Artık Türkiye’yi Türkler yönetiyor, sizler yönetiyorsunuz.

Sivas’a baktığımız zaman 2004 yılında bu meydanda sizlerle beraberken dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan şunu demişti, o dönemde Sivas’ın en büyük sorunu su sıkıntısı ve demişti ki su sorununu çözemeyen bir başkan bıraksın gitsin demişti. Bu omzumuza bir yük demişti. Allah’a çok şükür 2004 yılı Kasım ayından itibaren Sivas’ta su sorunu kalmadı. Yine bu meydanda bir şey söylemişti. Şöyle meydana bakıp bu meydan Sivas’a yakışmıyor demişti. Sizlerin desteği ile bırakın Sivas’ı Türkiye’nin örnek meydanlarından birisi haline getirmek nasip oldu.’

‘AK PARTİ’YLE TÜRKİYE

YÜKSELİŞE GEÇTİ’

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin de konuşmasında, ‘AK Parti olarak 14 yıl önce milletin yeter artık dediği bir dönemde yola çıktık. Allah’ın izni ile ve milletimizin desteği ile bismillah dedik’ dedi.

Recep Tayyip Erdoğan’a muhtar bile olamaz diyenlere en güzel cevabı bu meydanların verdiğini kaydeden İl Başkanı Şahin, ‘AK parti göreve geldi ve bütün dünya Türkiye’nin yükselişini izledi. Aynı şekilde hep beraber Sivas’ta yükseldi. 2002’nin Sivas’ı ile 2015’in Sivas’ına baktığımız zaman arada fark çok açık şekilde gözlen önünde. Derslik sayımız çoğaldı. Üniversitemizde 17 binden 50 bin öğrenci sayısına ulaştık. 600 yataklı hastanemizi, il halk kütüphanemizi çok yakında hizmetinize açıyoruz. Sivas ulaşımda da 2002’de 26 km olan bölünmüş yolu bugün 640 km’ye tamamlandı’ şeklinde konuştu.

İl Başkanı Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Sivas’ta 30 yıldır süren bir rüya vardı. Yıldız dağı kış sporları ve kayak tesislerini yaptık. Sivas bir turizm memleketi olmaya hızla yol alıyor. İl tarım ve hayvancılık şehri de olan Sivas’ımız yine desteklerle çok büyük bir tarım gelişimi ivmesi kazandı. Çağrı merkezleri, dijital arşivleme, organize sanayide ki yeni tesisler ve Şarkışla organize sanayi hayvancılık bölgesi ile Sivas büyümeye ve istihdamı artırmaya devam ediyor. Bu kalabalık bu coşku ile 7 Haziran genel seçimlerinde Sivas’ın yine AK Parti diyeceğini görüyorum. Daha güçlü bir Sivas ve daha güçlü bir Türkiye için 7 Haziran’da sandıkları patlatmaya söz veriyor musunuz? 7 Haziran’da milli iradeye hâkim kılacağınıza söz veriyor musunuz? 8 Haziran sabahı ile yine bir AK Parti iktidarında buluşmak üzere siz kıymetli hemşerilerime saygılarımı sunuyorum.’

Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Sivas Milletvekili adayları ile birlikte Sivas halkını selamladı.

Başbakan Davutoğlu’nun ilimizde düzenlediği mitinge, Milli Savunma Bakanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, eski Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Sivas Milletvekili adayları Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Adem Yıldırım ve Yalçın Özdemir, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin da eşlik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!