USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

C.Ü Akademik Kadroyu Güçlendirdi

C.Ü Akademik Kadroyu Güçlendirdi

C.Ü Akademik Kadroyu Güçlendirdi
11-05-2015 22:12
Google News


Törende konuşma yapan Rektörü Faruk Kocacık, üniversitelerin nitelikli insan gücü yetiştiren birer kurum olduğunu, bu insan gücünü yetiştirmede de güçlü bir akademik kadroya ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Kocacık ‘Şuanda 202 profesör, 156 doçent, 448 yardımcı doçent olmak üzere 806 adet öğretim üyemiz var. Eğer buna araştırma görevlileri ve okutmanları da dâhil edersek hepsinin toplamı bin 753 kişi eder’ dedi

SERCAN ÇETİNEL

2014-2015 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi’nde (CÜ) profesör, doçent ve yardımcı doçent olan öğretim üyeleri için akademik yükselme töreni düzenlendi. Kültür merkezinde düzenlenen törene Sivas Valisi Âlim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Akademik yükselme programında ilk olarak protokol konuşmaları yapıldı. Ardından Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu mini konser verildi. Konserin ardından profesörlüğe, doçentliğe ve yardımcı doçentliğe yükselen öğretim görevlilerine akademik kıyafetleri giydirildi.

Program açılış konuşmasını yapan Vali Âlim Barut, Üniversitenin şehirden ayrı düşünülemeyeceğini ve üniversitede çalışanları valiliğin personeli saydığını, kendisini de üniversitenin bir mensubu olduğunu ifade etti.

Vali Barut, ‘Akademik yükselme törenine katılmış olmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Çünkü ben biliyorum ki bir milletin geleceğinin nasıl olacağını, o ülkenin kalkınmış olup olmadığını bilmek için çeşitli göstergeler var. Ama bu göstergelerden en önemlisi ilmi seviyesi ve o ilmi seviyeye taşıyan personeli ile rahatlıkla ölçülebilir. Burada kaliteli bir akademik kadro olduğunu gördüm. Bu kadro üniversitemizi geleceği taşıyacak. Tabi özellikle Sivas’ımızı geleceğe taşıyacak. Üniversiteler şehirden ayrı düşünülemez ve düşünülmemelidir. Bundan dolayı ben kendimi üniversitenin bir mensubu, üniversitede ki rektöründen en ücra köşesindeki personeline kadar valiliğin personeli sayıyorum. Çünkü biz bir arada olduğumuz zaman memleketimize daha güzel hizmet edebiliriz. Bundan dolayı tüm yükselme gösteren akademik kadroyu tebrik ediyorum’ şeklinde konuştu.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise akademik yükselme hakkını elde eden bütün akademisyenlerin yeni görevlerinde başarılar dileyerek, üniversitelerin bizleri geleceğe taşıyacak adeta birer fabrika ve üretim merkezleri olduğunu, bu ülke gelişecekse akademisyenlerin sayesinde gelişeceğini kaydetti.

Başkan Aydın, ‘Her yıl bu toplantılara katılıyoruz. Ben şunu özellikle ifade etmek istiyorum ki, insanlar önlerine hedef koyarak sürekli kendilerini bu hedef doğrultusunda geliştirdikleri zaman hak ederek hazmederek bu hedeflere ulaşır iken, o bilgi ve birikimini de topluma daha verimli bir şekilde yansıtıyor. Bir ilkokul öğrencisi için ortaokul öğrencisi olmak büyük bir hedeftir. Ama ortaokul öğrencisi olduktan sonra bu defa lise, liseden sonra ise üniversite’dir. Belirli başarılar sayesinde insanlar yeni hedeflere koşmaya devam ediyor. Bugün böyle bir programa eşlik etmekten sizlerin, ailelerinizin, çocuklarınızın heyecanını paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğumu ve heyecanınıza orak olmak için burada olduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Üniversiteler bizi geleceğe taşıyacak adeta fabrikalar, adeta üretim merkezleri. Bu ülke gelişecekse sizlerin sayesinde gelişecek. Sizlerin yetiştirdiği nesiller ile gelişecek. Bütün görev alan bu yükselme hakkını elde eden hocalarımızı tekrar kutluyorum’ dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, üniversitelerin birere şehrin öncü kurumlarından olduğunu söyleyerek, üniversitelerin araştıran, sorgulayan, bilgi üreten ve üretilen bilgiyi toplumun yararına kullanmayı ön gören kurum olduğu ifade etti. Kocacık, ‘Üniversitemizde şuan da 202 adet profesör, 156 adet doçent, 448 yardımcı doçent olmak üzere 806 adet öğretim üyemiz var. Eğer buna araştırma görevlileri ve okutmanları da dâhil edersek hepsinin toplamı bin 753 kişi’ dedi.

Rektör Kocacık şöyle devam etti:

‘Hepimizin bildiği gibi üniversiteler toplumun öncü kurumları olarak kabul edilmektedir.   Küreselleşen dünyada değişme ihtiyacı içinde olan bilgi toplumlarını ortaya çıkaran ve bu değişmeyi sağlamaya yardımcı olan kurumlardır. Yine üniversiteler araştıran, sorgulayan, bilgi üreten ve üretilen bilgiyi toplumun yararına kullanmayı ön gören kurumlardır. Üniversiteler sadece bulunduğu şehri değil bölgenin ve ülkenin de kalkınması öncülük eden kurumlardır. Bunlarda en önemlisi de üniversiteler nitelikli insan gücü yetiştiren kurumlardır. Ama bu insan gücünü yetiştirmede de güçlü bir akademik kadroya ihtiyaç vardır. Bizde elimizden geldiği kadar bu güçlü akademik kadroyu oluşturmak için çaba gösteriyoruz. Bugüne kadar birkaç istisnai durum dışında çok şükür kadrosunu alamayan hiçbir öğretim üyemiz bulunmuyor.

Sayı itibari ile bahsetmek gerekirse, şuanda 202 adet profesör, 156 adet doçent, 448 yardımcı doçent olmak üzere 806 adet öğretim üyemiz var. Eğer buna araştırma görevlileri ve okutmanları da dâhil edersek hepsinin toplamı bin 753 kişi eder. İşte biraz önce bahsettiğim nitelikli insan gücü yetiştirmeye çaba gösteren kadro bu. Ben bu vesile ile akademik kadromuza katılan ve bulundukları unvan da yükselen arkadaşlarımızı cani yürekten kutluyorum.’

Program daha sonra öğretim görevlilerinin kokteyle katılmasıyla son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!