USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çetindağ, Projelerini Anlattı

Çetindağ, Projelerini Anlattı

Çetindağ, Projelerini Anlattı
22-05-2015 17:58
Google News


Göreve geldikleri 2014 yılı Eylül ayından bugüne kadar yapılan çalışmalar ile yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler veren Çetindağ, Sivas Ziraat Odası’nın Türkiye’de sayılı Ziraat Odası olacağının altını çizdi. Ayrıca Köy arazi yollarının yapımı için İl Özel İdaresi ile bir sözleşme imzaladıklarını da sözlerine ekleyen Çetindağ, ‘Türkiye’de ilk defa Sivas’ta arazi yolları yapılıyor. 154 köyümüzün arazi yollarının şuanda tamamında greyderler çalışıyor. 30 Temmuz’a kadar bu arazi yollarının tamamı bitecek’ dedi.

SERCAN ÇETİNEL

Sivas Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Çetindağ ve yönetim kurulu üyeleri basın çalışanları ile dün sabah kahvaltısında bir araya geldi. Başkan Çetindağ, Ziraat Odası olarak göreve geldikleri günden bugüne kadar başlattıklarını son 6 aylık çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ayrıca gelecekte yapmayı planladıkları projeler hakkında da açıklamalarda bulunarak, Sivas Ziraat Odası’nın 80 bin üyesi ile Sivas’ta en büyük sivil toplum örgütü olduğunu ifade etti.

Çetindağ, ‘Biz Ziraat Odası olarak 6 aylık süreçte ne yaptıklarımızı ve ne yapacaklarımızı bilgi vermek için bir araya geldik. Biliyorsunuz Ziraat Odası Sivas’ta en büyük sivil toplum örgütüdür. 19 bin üyemiz var. Kazalarımız ile beraber hesapladığımız zaman toplamda 80 bin üyemiz bulunmaktadır. Sivas nüfusumuzun yüzde 50’si çiftçilikle uğraşıyor. Ben özelikle bu kamuoyunun çiftçilerimize daha çok ilgi göstermesini istiyorum. Dünyada bu kadar gıdanın sıkıntılı olduğu herkesin aç kaldığı bir yerde yaşıyoruz. Gıda savaşları çok olduğu için bizim çiftçimize hakikaten saygıyla durulacak, saygıyla önlerinde eğilebilecek insanlarımız çiftçilikle uğraşıyor. Bizde bunları haklarını korumak, kendilerine neler yapacağımız anlatmak için hep bir araya geliyoruz.

Biliyorsunuz biz geçen yılın Eylül ayının 21’nde olağan üstü bir seçim ile göreve geldik. Sivas Ziraat Odaları Ahmet Ataman’dan bugüne kadar çok büyük sıkıntılar geçirdi. Mahkemelerdi, savcılıklardır… Türkiye’de Sivas Ziraat Odaları denildiği zaman herkes çok farklı bakıyordu. Biz bu algıyı kırdık diye düşünüyoruz. Artık Sivas Ziraat Odaları Türkiye’de sayılı Ziraat Odalar arasında olacak. Küskünlüklerin bittiği ve ziraat odalarının vizyonunun olduğu sözü geçen, her konuda başarılı olacak bir çalışma içine girdik. Ve ziraat odalarını hak ettiği yere getireceğiz.’

Göreve geldikleri günden bugüne kadar ilk önce birlik ve beraberliği sağladıklarını ifade eden Çetindağ, küskünlükleri, kırgınlıkları bir tarafa bırakarak bütün arkadaşlarımızı, köylerimizi, kazalarımızı ziyaret ettik dedi.

Çetindağ, ‘İnşallah 4 yılımızı çiftçimize hizmet ederek geçireceğiz. Biz geldiğimizde Ziraat Odalarına biliyorsunuz binamızda Ziraat Bankası vardı 20 yıllık bir anlaşması yapılan. Ama depo olarak kullanmak üzere yapılan bir anlaşmaydı. Ziraat bankası hizmette kar amaçlarına gittiklerinden dolayı orayı kapattılar. Çiftçimiz parasını oraya yatırıyordu. Fakat Ziraat bankası kapanınca çiftçimizi odamıza geliyor odadan bir fiş alıyor Ziraat Bankasına gidiyor tekrar odamıza geliyordu. Biz şimdi bunları kaldırdık. Artık tahsilâtımızı odada yapıyoruz. Bu dosya verme zamanı çiftçimizin ÇKS kayıt sistemlerinde elinde bir dosya kapı kapı dolanıyordu. Biz bunu da kaldırdık. Artık hiçbir ücret almadan, çiftçimiz odaya gelecek kendisi çayını içerken dosyası dolacak, hizmetleri yapılacak, ilgili yerlere teslim edilecek. Bu sürekli böyle devam edecek. Bizim göreve geldiğimizde en çok sorulan soru arazi yollarıydı. Biz sözümüzü tuttuk ve köylerimize hizmet götürme birliği ile görüştük. Burada İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Salih Ayhan beye çok teşekkür ediyorum. Köy arazi yollarının yapımı için aramızda bir sözleşme imzaladık. Türkiye’de ilk defa Sivas’ta arazi yolları yapılıyor. Buda İl Özel İdaresi ile beraber Ziraat Odalarının ortaklaşa yaptığı bir projedir. 154 köyümüzün arazi yollarının şuanda tamamında greyderler çalışıyor. 30 Temmuz’a kadar tamamı bu arazi yolları bitecek’ dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi ile yeni bir çalışma içerisinde girdiklerini de belirten Başkan Çetindağ, aylık bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti.  En iyi hazırladıkları projelerinde bir tanesinin de 300 bin Euro’luk kaynağı olan bir girişimde olduklarını ifade eden Çetindağ, şöyle devam etti:

‘Cumhuriyet Üniversitesi ile yeni bir çalışmalar başladık. Sürekli ayda bir toplantı yapıyoruz. Sivas’ın toprak tahlilini yaptırarak haritasını çıkartacağız. İnşallah 9.Ayda da üniversitemize çiftçimizin faydalanacağı toprak tahlil laboratuarı kurulacak. Bizim en büyük eksiklerimizden bir tanesi çiftçi eğitimiydi. Bizim çiftçimiz tek ürün üzerinde genelde buğday arpa üzerine gidiyor. Biz bunu alternatif ürünler yapmak için üniversitemiz ile beraber ortaklaşa bir çalışmaya girdik. İnşallah buda devam edecek. Ayrıca yine üniversitemizle beraber nitelikli eleman yetiştirme yani hayvan bakımı, nitelikli eleman yetiştirme, sera yetiştirme ile ilgili 300 bin Euro’luk bir proje verdik. İnşallah buda yakında çıkacak.’

Çalışmaların sadece bunlarla da kalmadığını, çiftçileri her alanda desteklediklerini de ifade eden Çetindağ şu ifadeleri kullandı:

‘Medicana hastanesi ile bir anlaşma yaptık. Tüm çiftçilerimizin kazalarda buna dahil hastaneye gittikleri zaman burada yüzde 20 indirimli muayene oluyorlar. Ve aldığımız çok güzel tepkiler var. Çiftçimiz bu konuda da çok memnun. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda 10 bin adet fidan dağıttık ve bu bir başlangıçtı. Biliyorsunuz daha yeni geldik ve önümüzdeki yıllarda bunu daha çok profesyonel bir şekilde çiftçimize fidan dağıtımı sağlayacağız.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!