USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sivas´a Hizmet İçin Yola Çıktık?

?Sivas´a Hizmet İçin Yola Çıktık?

?Sivas´a Hizmet İçin Yola Çıktık?
24-05-2015 16:46
Google News


Programda konuşan Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Taner Deliktaş, ‘Geçtiğimiz günlerde genel kurulumuzu yaparak, meslektaşlarımızın teveccühüyle göreve gelen yeni yönetim kurulu olarak bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmek, şehrimize, meslektaşlarımıza ve Sivas halkına hizmet etmek ve katkı sağlamak için bir takım çalışmaları başlatarak elimizden geleni gayreti ortaya koyacağız’ dedi. Programa katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, kuyumculuk mesleğinin önemine ve inceliğine değinerek, kuyumcunun terazisi ile oduncunun terazisini kıyasladı.

OĞUZHAN SARZEP

Sivas Sarraflar ve Kuyumcular Derneği, önceki gün Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve il protokolünün katılımıyla bir program düzenledi. Büyük Otel’de düzenlenen tanışma ve kaynaşma yemeğine protokolün yanı sıra çok sayıda kuyumcu ve sarraf da katıldı.

Programa Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Âlim Barut, Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Taner Deliktaş ve Yönetim Kurulu üyeleri ile diğer protokol üyeleri katıldı.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Programın açılış konuşmasını yapan Kuyumcular Derneği Başkanı Taner Deliktaş, ‘Geçtiğimiz günlerde genel kurulumuzu yaparak, meslektaşlarımızın teveccühüyle göreve gelen yeni yönetim kurulu olarak bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmek, şehrimize, meslektaşlarımıza ve Sivas halkına hizmet etmek ve katkı sağlamak için bir takım çalışmaları başlatarak elimizden geleni gayreti ortaya koyacağız’ dedi.

Kuyumculuk mesleğinin önemini ve farklılığını anlatan Deliktaş, ‘Her şeyden önce kuyumculuk mesleği ticari bir sektör olmakla beraber diğer birçok sektörden farklı olarak özel bir yeri vardır. Hedef kitlenin ruh güzelliğini ve zarafetle beraber birçok yönüyle diğer sektörden farklı olarak hizmet vermekteyiz. Maddi değeri yüksek, manevi değeri tartışılmayacak kadar yüce ve değerlidir. Böylesine müstesna bir mesleğin yine aynı hassasiyet içerisinde sürdürülmesi gerekmektedir’ şeklinde konuştu.

GELİN TANIŞ OLALIM

Programda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise kuyumcunun terazisi ile oduncunun terazisini kıyaslayarak mesleğin önemine dikkat çekti.

Bakan Yılmaz, ‘Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği’nin düzenlemiş olduğu bu etkinliğe Yunus Emre’nin ifadesiyle ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim, Dünya kimseye kalmaz’. Tanış olmak vesilesiyle düzenlemiş oldukları bu etkinliğe bizleri de davet ettikleri için derneğimizin yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz’ dedi.

Mesleğin inceliğine değinen Bakan Yılmaz, ‘Kuyumcular kendilerini nasıl tanımlarlar bilmem ama bizler dışarıdan kuyumcular zengin diye biliriz. Kuyumcuların bir sıkıntısı yoktur diye biliriz. Bizler kuyumcuları hep önemli görürüz ve bir de kuyumcu terazisi diye bir kavram var. Yani bir oduncunun terazisi var, bir de kuyumcunun terazisi var. Birisi miligramı bile ölçer, diğeri ise 1 – 2 kilogram eksik de olsa fazla da olsa fark etmez der. Kuyumcu terazisi hassasiyeti içerisinde tart ona göre değerlendirip ver derler. İşte insanlarında insanları değerlendirirken, hele de kuyumcu olan kardeşlerimin kuyumcu terazisi içerisinde o kadar hassas değerlendirmesi gerekir’ şeklinde konuştu.

YAPAMAYACAĞIMIZ ŞEYLERİ

VAAT ETMEDİK

Sivas’ın bir adım daha ileriye gitmesinde ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarının da büyük katkısı ve öneminin olduğuna dikkat çeken Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ‘Biz her zaman Sivas’ın bir adım daha ileri gitmesini düşünürüz. Bizler AK Parti olarak Sivas’ta birçok şeye imza attık. Bizim dönemimizde yapılan hastaneleri, okulları, bölünmüş yolları ve diğer yatırımları bir çekin, geriye Sivas’ta hiçbir şey kalmaz. Herkes bizim yaptıklarımıza değil yapmadıklarımıza bakıyor. Ama oy verirken, yapmadığına göre değil, yaptığına göre değerlendireceksin. Biz 2011’de ne söz verdiysek bunu yerine getirdik. Şimdi önümüzdeki dönem için de vaatlerimiz var. Sanki geçmişte vaat etmişiz de bugün yapmamışız diye bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Allah’a hamd olsun ki biz hiç kimseyi ne aldattık, ne de aldatan olduk. Yapamayacağımız şeyleri vaat etmedik. Sivaslı hemşerilerimiz bizi iyi bilir. Biz olmaza olmaz diyoruz. Allah’a hamdolsun ki bizim yüzümüz ak’ dedi.

DEMOKRASİ ÇITASINI

YÜKSELTECEĞİZ

Geçmiş yıllardaki Türkiye şartlarıyla bugünün şartlarını kıyaslayarak, değerlendirmelerde bulunan Bakan Yılmaz, ‘Dünyanın en gelişmiş ülkeleri, en demokratik ülkeleridir. İngiltere, Almanya, Fransa, Amerika… Gelişmişlik düzeyi en düşük ülkeler ise demokrasinin en az olduğu ülkelerdir. İşte Afrika ülkelerine bakın...’ dedi.

Bakan Yılmaz şunları kaydetti:

‘Cenabı Allah’a hamd olsun ki biz, demokrasi çıtamızı yükseltiyoruz. Niye yükseltiyoruz? İnsanımızı zengin kılmanın yolu, demokrasiyi artırmaktan geçer. Çünkü demokrasiden uzak ülkelerin kalkınması mümkün değildir. Düşünemezsen, konuşamazsan, yazamazsan, bir şey üretemezsen kalkınamazsın. Şuanda bizim ihracatımızın yüzde 50’sinden fazlası Avrupa’ya… Avrupa bize Pazar olduğu için vazgeçilmezdir. 2002’de her 3 kişiden 1’i yoksulken, şimdi her yüz kişiden 2’si yoksul. Allah nasip ederse 2023’te bu yoksulluğu sıfırlayacağız. Sıfırlar mıyız? Hiç şüpheniz olmasın ki sıfırlarız… İstikrarı korumamız lazım. İstikrarı ve güveni korursak, inşallah Türkiye 2023 hedeflerine ulaşır.’

ESNAF TOPLUMUN DİREĞİDİR

Programda konuşan Sivas Valisi Âlim Barut da, toplumumuzdaki esnaflığın önemine dikkat çekti. Vali Barut konuşmasında ‘Gerek Selçuklu’da, gerek Osmanlı’da ve gerekse Türkiye Cumhuriyeti döneminde esnaf toplumun direğidir. İktisat teorisi esnafları kapsamaz ama esnaflar bize has olduğu içinde toplumun temel direğidir. Ne işçidir, ne de işverendir. Ama iktisatta önemli bir durumdur. Kuyumcularımız da bugün bir araya gelmişler. Bu tablo çok güzel bir meslek dayanışması. Artık şunu biliyoruz ki birlikten kuvvet doğuyor. Toplumun her kesiminde olduğu gibi kuyumcu ve sarraflarımızın da tabi ki problemleri vardır, çözülmesi gereken sorunları vardır. Hiçbir problemleri olmasa bile bir araya gelmeleri bile bu memlekete bir güç verecektir. Böyle güzel bir düşünceyle yapılan bu organizasyonda emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum’ ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!